Adana'da Seyhan Nehri'nin Kıyısını Belediyeler Temiz'lemeyince Vatandaşlar Temizledi...

Adana’da atıkla dolan Seyhan Nehri kenarı belediye tarafından temizlenmeyince sosyal medyadan örgütlenen vatandaşlar alanı bir günde tertemiz yaptı

GÜNCEL 27.10.2025 11:03:00 0
Adana

Merkez Çukurova ilçesi Beyazevler Mahallesi’nde Seyhan Nehri kenarındaki mesire alanı çöple doldu. Uzun süre belediyeler tarafından temizlenmeyince bu duruma tepki gösteren vatandaşlar sosyal medyadan örgütlenerek temizlik hamlesi başlattı. Mesire alanında toplanan vatandaşlar alanı kısa sürede çöpten arındırarak tertemiz yaptı. Vatandaşların örgütlendiğini ve temizlik yaptığını gören belediyeler ise onlara yardıma geldi. Mesire alanı vatandaşlar sayesinde tertemiz oldu. Temizliğe gelen Esra Averseng, "Adana’ya küçük bir katkımız olsun diye buraya çöpleri toplamaya geldik. Nehir kenarı çok keyifli bir yer, ancak bu keyfimizi kaçıran şey, maalesef çöpler. Burada adeta çöplerin içinde oturuyoruz. Bu çöpleri toplayarak farkındalık oluşturmak istiyoruz" dedi.

Duyumlar alınınca gelip temizlik yapılmış"

Birkaç gün önce geldiğinde mesire alanının rezil bir halde olduğunu anlatan Averseng, "Fakat toplumsal bir hareket duyurusu yapılınca, nedense temizlik yapılmış. Buna gerçekten gerek var mı? Zaten göreviniz olan işi keşke zamanında yapsanız. İnsanlar bir kampanya başlatmadan görevinizi yapın ki herkes mutlu olsun. Ama maalesef duyumlar alınınca gelip temizlik yapılmış. Yine de, bir zorlamayla dahi olsa görevlerini yerine getirdikleri için teşekkür ederiz" diye konuştu. Akif Temelkuran ise, "Bugün çöp toplama etkinliği düzenledik. Farkındalık oluşturmak için çağrı yaptık ve dostlarımız temizliğe destek verdi. Amacımız toplumu bilgilendirmek. Attığımız şişeler, doğada 400 yıl boyunca kalıyor. Hedefimiz, çocuklarımıza temiz bir dünya bırakmak" şeklinde konuştu.

"Sokakta çöp atanlar için cezai yaptırımlar istiyoruz"

Çöp toplayan Selim Ağaçdalı ise, "Bu şehri değiştirmek için harekete geçelim dedik. ’Adana Cıncık Gibi Olsun’ ismini verdiğimiz bir harekât başlattık. Duyurumuzu yaptık. Harekete geçmeden maalesef bir şeyler değişmez. Temiz bir Adana için belki ilham olur ve gelecek nesiller için feyz alırlar diye böyle bir etkinlik yaptık. Sokakta çöp atanlar için cezai yaptırımlar istiyoruz. Her şey eğitimle gerçekleşir. Ancak eğitim süreci tamamlanana kadar memleketimiz çöp çukuru olacak. O yüzden bir an önce cezai yaptırımların başlamasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Adana'da ormanlık alanda erkek cesedi bulundu.

Seyhan Belediyesi’ne İhale Tepkisi...

Adana Deprem Davasında Tepki: Cezada İndirim

Adana'da turfan'da soğan hasat'ı başladı

Adana Yumurtalık ... Denizanaları kıyıya vurdu..

SGK Bayram İkramiyesinin Yatırılacağı Tarihleri Açıklandı...

Adana'da Kasım Gülek Köprüsü Kapatıldı...Yıkım Başlıyor..

Süleyman Pampal Adana'daki aktif faylara dikkat çekti "7'ye kadar deprem üretme potansiyeline sahip "

Aziz İhsan Aktaş' davasında 5 başkan için tutukluluğunun devamı talep edildi

Turbeyler Grubu "Talip çıkmaması durumunda Devir Almaya Talibiz "


Kan parası için ‘100 deve’ istedi! İddiların odağındaki isimler konuştu

02.05.2026 ANKARA AT YARIŞI TAHMİNİ

Adana Demirspor 1-8 İstanbulspor

Adana'da üzerine profil düşen işçi İşçi Bayramin'da Hayatını Kaybetti.

Adana'da Ayağı Asansör İle Kabin Boşluğu Arasına Sıkışan İşçi Kurtarıldı

Adana'da Otomobil Bagajında 20 Kg Uyuşturucu Ele Geçirildi..

Adana'da Sulama kanalına düşüp, kaybolan Yusuf'un cansız bedeni bulundu