Seyhan ilçesi Sümer Mahallesi'ndeki Dora Otizm Rehabilitasyon Merkezi'nde 22 Mayıs Perşembe günü meydana geldiği iddia edilen olayda, Halil ve Gamze Serkanoğlu çiftinin 7 yaşındaki otizmli evlatları T.A. eve geldiği sırada annesi, oğlunun kolunda çizik, sırtında ise morluk fark etti.
Durumu öğrenmek isteyen anne Gamze Serkanoğlu, okula ulaşmaya çalıştı ancak herhangi bir yanıt alamadığını öne sürdü.
Bu sırada çocuğunun öğretmeni Ç.Ş.'nin anneyi arayarak, "T.A. grup eğitimini istemedi, bana saldırdı. Sonra aramızda arbede yaşandı. Beni de darbetti." açıklamasını yaptığı ileri sürüldü.
Bunun üzerine oğullarının kaydını okuldan alan aile, Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne götürerek darp raporu alıp Bağlar Polis Merkezi'ne ifade vererek, kurumdan ve öğretmenden şikayetçi oldu.
Olayla ilgili soruşturma başlatılırken anne Gamze Serkanoğlu, yaşadığı süreci şu sözlerle anlattı:
Otizmli çocukların hassas olduğunu anlatan Serkanoğlu, "Otizmli çocuklar zaten toplum tarafından dışlanıyorlar. Bu çocuklar özel çocuklar, bir de eğiten insanlar böyle davranırsa olmaz. Biz davamızın sonuna kadar arkasındayız. Oğlum şu anda çok korkuyor. Kimi görse 'kolumu öğretmenim yaptı' diye gösteriyor. Bize destek verilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Öte yandan, eğitim merkezinin müdürü M.A. ise iddiaları kabul etmediklerini, aileye iftira davası açtıklarını, okulun koridorunda ve sınıflarda yasal mevzuat gereği güvenlik kamerası olmadığını, sadece okulun giriş ve çıkışında kamera olduğunu, o görüntülerde ise herhangi bir darbın olmadığını, gerekli açıklamaları mahkemede yapacaklarını söyledi.