El emeği ve doğal ürünlere talebin arttığını vurgulayan Sarıkaya, “Malzeme maliyetleri ve üretim sürecinin zorlukları nedeniyle zam kaçınılmaz.
15adetturunç
1kilogramtoz şeker
1tatlı kaşığılimon tuzu
1,5su bardağısu
El emeği ve doğal ürünlere talebin arttığını vurgulayan Sarıkaya, “Malzeme maliyetleri ve üretim sürecinin zorlukları nedeniyle zam kaçınılmaz. Şimdiden almak isteyenler için fiyatlarımız 250 TL, yeni yılda güncel fiyatları paylaşacağız,” dedi.
Turunç reçelinin özel lezzetini tatmak isteyenler için fiyat artışından önce alım fırsatı bulunuyor. Sarıkaya, reçellerinin tamamen katkısız ve doğal olduğunu, özellikle kış aylarında sofralarda tatlı bir alternatif sunduğunu ifade etti.
Adana'nın bu eşsiz lezzetini denemek isteyenlerin elini çabuk tutması tavsiye ediliyor!
Turuncun kabuklarını sebze soyacağı ile sadece sarı olan kısımları soyun ya da rendenin ince kısmı ile portakal rendeler gibi rendeleyin.
Daha sonra portakal soyar gibi 6 ya da 7 dilim halinde kabuğa zarar vermeden soyalım. Soyulan kabukları rulo yapıp iğne ile ipe dizip, ipin ucuna düğüm atalım ki dağılmasın.
Dizilen kabukları derin bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su doldurup 10 dakika haşlayalım.
Süre dolunca ocaktan alıp, suyunu süzelim. Üzerine tekrar su doldurup, 3 ya da 4 gün her gün olmak şartıyla günde 3 4 defa suyunu değiştirelim. Ki acısı çıksın. Acısının çıktığını tadına bakarak anlayabilirsiniz.
Tatlanan kabukları süzüp derin bir tencereye alalım ve üzerine şeker ve 1.5 bardak su ilave ederek pişmeye bırakalım.
Tencereyi sallayarak ya da kaşıkla sağa sola iterek pişmesine yardımcı olalım.
Üzeri köpük köpük olmaya, rengi şeffaflaşmaya başlayınca limon tuzu ilave edip 10-15 dakika daha kaynatıp, ocaktan alalım. Soğuduktan sonra kavanoza doldurun. Afiyet olsun.