“Adana’nın merkezine böyle bir postane yakışmıyor”

Adana'da deprem sonrası kapatılan Büyük Postane’nin yerine kurulan konteyner yapının hizmette yetersiz kaldığını belirten vatandaşlar, kent merkezine yakışan kalıcı bir postane binasının yapılmasını istedi.

ADANA AŞAYİŞ 20.11.2025 18:21:00 0
“Adana’nın merkezine böyle bir postane yakışmıyor”

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Adana Büyük Postane binası, depreme dayanıklı bulunmadığı için kapatılmıştı. Deprem sonrası hasar tespiti yapan ekipler, binanın boşaltılmasına karar vermişti. Postanenin kapanmasıyla birlikte işlemler geçici olarak kurulan konteyner yapıya taşınmıştı.

PTT, vatandaşların işlemlerini diğer merkez ve şubelerden yapabileceklerini duyurdu.

Vatandaşlar, işlemler sırasında uzun kuyrukların oluştuğunu ifade etti.

Konteyner çevresindeki park yoğunluğu ve moloz birikintileri, şikâyet konusu oldu.

Adanalılar, kalabalık nüfusa rağmen şehrin merkezinde büyük bir postanenin olmamasına tepki gösterdi.

Birçok vatandaş, kargo ve işlem yoğunluğunun geçici yapıda karşılanamadığını dile getirdi.

Şehir sakinleri, Büyük Postane’nin yeniden yapılması için yetkililere çağrıda bulundu.

“Büyük postane istiyoruz”

Mehmet Şanlı, işlemlerin aksadığını söyleyerek, “Büyük postane olmasını istiyoruz. Konteyner postane, biraz zayıf. Sıra bekliyoruz. Yetkililerden bir postane yapmalarını istiyoruz. Adana'nın nüfusu bayağı var. Bu yüzden yapılması lazım.” şeklinde konuştu.

“Adana’nın merkezine böyle bir postane yakışmıyor”

Gaziantep’ten geldiğini belirten Faruk Kaya, yaşanan duruma tepki göstererek, “Adana'da böyle bir postanenin olması ayıp. Eski büyük postane güzeldi. Etrafta sürekli arabalar park etmiş. Burada arabalar olacağına, büyük bir postane yapılabilir. Burası Adana'nın merkezi. Her şey burada. 2 saat kuyruk bekliyoruz. Postane yapılsa beklemeyiz. Şu an 2 kişi çalışıyor. Büyük olduğu zaman 15 kişi çalışır. Yetkililer gelip görsünler. Bizim yerimize onlar da kuyruğa girsinler durabilecekler mi acaba.” dedi.

“Önceki postane binası daha kullanışlıydı”

Recai Kaya, önceki yapının daha kullanışlı olduğunu ifade ederek, “Postanemiz daha önce daha iyiydi. Daha büyük olduğu için işlemlerimizi daha hızlı ve güzel yapabiliyorduk. Şu an imkânlarımız kısıtlı. Her yere işlem yapıyorlar bari postanemizi de yapsınlar.” ifadelerini kullandı.

“Kış gelmeden yeniden yapılmasını istiyoruz”

Durumun, şehrin büyüklüğüne yakışmadığını belirten Cumali Altınkaynak ise, “Postanemizin durumu çok kötü Adana'ya yakışmıyor. Koskoca bir vilayetin bir postanesi yok. Halbuki daha güzel olabilirdi. Kargomuz var veremiyoruz. Burada boş boş sıra bekliyorum. Kış geldiğinde yağmur yağacak çamur olacak hiçbir şeyimiz yok. En kısa zamanda buranın tekrar inşa edilmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Adana'da Tarım İşçilerini Taşıyan Araç Kaza Yaptı: 4 Yaralı

TÜİK: Adana’ya yurt dışından 4 bin 199 kişi göç etti

TÜİK Açıkladı: Adana’da Bu Hastalıktan Ölümler Artıyor

Adanalı sanatçı Haluk Levent ", “Beni bağışlayın”

Pozantı’ya Hızlı Tren Müjdesi..

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy "Adanalılar tedirgin olmasın Büyük bir yıkım beklemiyorum "

Eşine 'tosbağa ve kedi' dedi yuvasından oldu..

Prof. Dr. Osman Bektaş'dan Adana ve Malatya İçin Risk Uyarısı "Yeraltında Enerji Yayılmaya Devam Ediyor "

Adana'da ormanlık alanda kaybolan Yaşlı Adam için arama çalışması başlatıldı

Adana'da ormanlık alanda erkek cesedi bulundu.


Adana'da iş yerine çarşaf giyerek silahlı saldırı düzenleyen şüpheli tutuklandı

Adana'da Uzman çavuş evinde ölü bulundu..

Adana'da fil hastası annenin çaresizliği: Yaralarım kurtlanıyor, tek isteğim çocuklarıma bakabilmek

Adana'da Ormanlık Alanda Mahsur Kalan Şahıs Kurtarıldı

"Adana Soya Üretiminde Türkiye Birincisi Oldu"

Adana dahil 30 ilde DEAŞ operasyonu! 119 şüpheli yakalandı

18.07.2026 ANKARA AT YARIŞI TAHMİNİ