Adanaspor Başkanı Akgül ""Takımı Tabi ki Devredebiliriz .."

Adanaspor Başkanı Furkan Akgül, gerçekleştirdiği basın toplantısında merak edilen soruları yanıtladı

SPOR 13.10.2024 14:33:00 0
Adanaspor Başkanı Akgül

Adanaspor Kulübü Başkını Akgül'ün yanı sıra As Başkan Cem Kaan Parsak, Altyapıdan sorumlu yönetim kurulu üyesi Kemal Bekaroğlu, Futbol yapılanmasından sorumlu  yönetim kurulu üyesi Osman Sümer, Sağlık işlerinden sorumlu başkan yardımcısı Gürhan Sakman, Tesis ve tesisleşmeden sorumlu yönetim kurulu üyesi Savaş Tatil,  Sosyal projeler ve halkla ilişkilerden sorumlu yönetim kurulu üyesi Ersin Yelimgil kentte basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi. Turuncu-beyazlı ekibin yeni başkanı Furkan Akgül ve yönetim kadrosu kahvaltının ardından merak edilen soruları yanıtladı.

"GÜZEL İŞLER BAŞARACAĞIZ"

Başkanlık koltuğuna oturmanın heyecan verici olduğunu fakat tecrübeli yönetim ekibi ile güzel işler başaracaklarını dile getiren Başkan Akgül "Böyle bir göreve geldiğim için çok mutluyum. İnşallah güzel şeylerin olacağı bir dönem olur hepimiz için. Birçok kişinin hayalini kurduğu noktada oturuyoruz yöneticiler ile beraber. O yüzden bu sorumluluğun bilincinde kararlar vererek başarılı bir dönem geçirmek istiyoruz. Yönetimimizde tecrübeli isimlerin yanı sıra genç isimler de bulunuyor. Bunun güzel bir karışım olacağına inanıyorum. Hem heyecan hem de tecrübenin olduğu yerden mutlaka güzel işler çıkacaktır." dedi.

TARAFTARLAR İLE ARAMIZDAKİ SORUNU ÇÖZECEĞİZ"

Uzun yıllardır maçlara gelmeyen taraftarlar ile ilgili konuşan Furkan Akgül "Sportif başarı çok önemli. Taraftarlar birleşmenin en kolay yolu bu. Ne yaparsanız yapın taraftarlar sportif başarı göremezse mutsuz olur. İnsanlar ister istemez uzun zamandır sportif başarı sağlanamadığı için soğudular. Ama onların Adanaspor sevgisinin azalmadığına eminim. Ben futbolcu arkadaşlarıma güveniyorum. Sahada istediğimizi yapmaya başladığımız zaman taraftarlar ile aramızdaki sorun hızlı bir şekilde çözülür." diye konuştu.

"DARBE GİRİŞİMİ BİZİ 4-5 YIL GERİ GÖTÜRDÜ"

Son Süper Lig'e çıkılan sezonda gelişen olaylar ve alınan yanlış kararlar sonucu takımın en az 4-5 yıl geriye gittiğini savunan Akgül, "2015-2016 senesinde mucizevi bir şey yaşadık. Rekor kırarak Süper Lig'e çıktık. Buna benzeyen bir sezondu. Lige kötü başlamıştık. Ama sonrasında elimizdeki mevcut kadroyu güçlendirerek Süper Lig'e çıktık. Süper Lig'e çıktığımız sezon hatalar yapıldı. Ama bu hataların da bazı sebepleri vardı. Ülkede darbe girişimi oldu ve biz ülkeye oyuncu getiremiyorduk. Bunun sonucu 4-5 sene bize eksi yazdı." şeklinde konuştu.

oyuncular yerine Turgay ve Bonke gibi önemli isimler alındı. Şimdilik planımız devre arasına kadar gemiyi limana güvenli bir şekilde yaklaştırmak, ardından devre arasında doğru takviyelerle takımı güçlendirmek istiyoruz." dedi.

"TAKIMI DEVREDEBİLİRİZ"

Son olarak en çok merak edilen soruların başında gelen devir konusu hakkında konuşan Furkan Akgül, "Takımı tabi ki devredebiliriz ama uygun kişilere, Adanaspor'u aldığı yerden daha iyi yerlere taşıyacak kişilere. Asıl olan Adanaspor. Eğer bizden aldığı bayrağı daha ileri taşıyacaksa takımı devredilebilir." diye konuştu