Adı Çukurova Havaalanı Çukurova'dan Servis Yok...

Çukurova Uluslararası Havalimanı servislerinin Adana'da alınan karar gereği Çukurova ilçesinden geçmemesi, vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. Kaynak: Büyükşehir kimleri karşısına almak istemiyor? Vatandaşlar havaalanına gitm

GÜNCEL 12.12.2025 10:25:00 0
Adı Çukurova Havaalanı Çukurova

Çukurova Uluslararası Havalimanı 10 Ağustos 2024'ten bu yana Çukurova bölgesinin turizm ve ticaret potansiyeline katkı sağlıyor. Havalimanı açıldığı günden bu yana Havamaş servisleri Mersin'in Silifke ilçesinden Hatay'ın Antakya ilçesine kadar hizmet veriyor. Ancak servisler, Adana'da izin alamadıkları gerekçesiyle sadece Seyhan ve Ceyhan ilçelerinde hizmet verebiliyor. Hal böyle olunca havalimanını en çok kullananlardan Adana'nın Çukurova ilçesindeki vatandaşlar mağdur oldu.

 

Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın resmi taşıma yetkilisi Havamaş firması yetkilileri açıklamalarda bulundu. Firmanın açıklamasına göre, 11 Ağustos 2024 tarihinden bu yana Mersin, Tarsus, Adana, Hatay, Osmaniye ve İskenderun’dan havalimanına yolcu taşıyan Havamaş, hizmet kalitesini artırmak için yoğun çaba harcadığını belirtti. Yolcu talepleri doğrultusunda durakların belirlendiğini ifade eden şirket, Adana dışındaki tüm illerde halkın isteğine göre yeni duraklar açıldığını, ancak Adana’da aynı sürecin işlemediğini bildirdi.

“Yolcularımızın %70’i Çukurova’da ama Seyhan dışına çıkamıyoruz”

Havamaş yetkilileri, Adana’da yalnızca Seyhan bölgesinde hizmet verebildiklerini, oysa yolcu kitlesinin büyük bölümünün Çukurova ilçesinde bulunduğunu söyledi. Yaklaşık bir yıldır Çukurova’da durak açmak için mücadele ettiklerini belirten şirket, halk talebine rağmen UKOME’den sürekli ret kararları çıktığını belirtti.

 

Vatandaş istiyor fakat ret kararı çıkıyor!
Güzelyalı Mahalle Muhtarı Gökalp Güngör ise havalimanının isminin 'Çukurova' olduğunu ancak servislerin 'Çukurova'dan geçmediğini belirterek, "Bu servislerin Çukurova ilçesinden geçmemesi bizleri zorluyor. Vatandaşlar, Havamaş servisleri neden Çukurova'dan geçmiyor diyorlar ve sıkıntı yaşıyorlar" ifadelerini kullandı.

"Çok sıkıntılıyız"
Toros Mahalle Muhtarı Sibel Polat ise "Eskiden havalimanı için geliş-gidiş sorunu yoktu ancak artık böyle sorun var. Havamaş, gerekli izinleri almadığı için Çukurova ilçesinden geçmiyor. Çok sıkıntılıyız ve biran önce bu soruna çözüm bulunmasını istiyoruz. İmza toplayıp kaymakamlığa ilettik ama herhangi bir çözüm olmadı" dedi.

 

Adana'da iş İnsanına Pompalı Silahla Saldırı...

Adana'da Erkek Kuaförün'de Silahlı Kavga...3 Ağır 7 Yaralı..

Kedi ve Köpeklerin Kimliklendirilmesi İçin Son Tarih 31 Aralık

Mahalle Mahalle Gezip Çocukları Dönme Dolaba Bindiriyor...

Polis Memuru Beylik Silahı İle Hayatına Son Verdi..

Adana’da, Tren Seferleri Geçici Olarak Durduruldu.

MHP Grup Başkan Vekili Cemal Demirdağ " Mahallede vatandaşlar kendi çöpünü topluyor."

Türkiye’nin ‘Sıfır Günü Kuraklığı’ alarmı...Adana Liste Başı

Adana Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek "Minibüs Esnafını Zor Bir Dönemden Geçiyor "

Adana'da Sıra Dışı Bir Çalışma Hikayesi "Anne hemşire, Oğlu Doktor "


Adana'da Düğünden sonra altınları çalıp kaçan gelin sırra kadem bastı!

Adı Çukurova Havaalanı Çukurova'dan Servis Yok...

İş yerlerin'de çalışma ruhsatı Almada Yeni Dönem...Yönetmelik baştan sona değişti

Adana'da 14 bin adet sentetik İlaç Yakalandı...Eczacı 'içmek için' aldım Dedi.

Adana'da Kafeye otomatik tüfekle ateş eden şüpheli yakalandı .

Yeşilçam müziklerinin ustası Adanalı Sanatçı Zafer Dilek hayatını kaybetti

Adana’da 16 Yeni EDS Noktasıyla Hız Denetimleri Başlıyor!