Bi’Talih Kısrak Koşusu’nda zafere uzanan Boon Nam oldu Yarışçılığımızın klasik mücadelelerinden 70. Kısrak Koşusu, bu yıl e-bayilerimizden Bi’Talih’in sponsorluğunda gerçekleşti. 99. Gazi Koşusu’na giden yolda güç ve kabiliyetlerini ispat etmiş 3 yaşlı dişi İngiliz taylarının bu son büyük sınavı, 8 Haziran Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’ndaki programın kapanış mücadelesiydi.
Çim pistte 2100 metre mesafede düzenlenen yarışı Armağan Araz’ın sahibi ve yetiştiricisi olduğu Boon Nam (Victoire Pisa - Zehir / Okawango) jokeyi Erhan Yavuz idaresinde 2.11.45’lik dereceyle kazandı. Yavuz Petek antrenesindeki doru tay, son startında Dişi Tay Deneme’yi dördüncü sırada tamamlamıştı. 2025 yılı Bi’Talih Kısrak Koşusu’nu (Açık-G1/D) izlemek için tıklayınız. 22 safkanın katıldığı mücadeleden Gökhan Kocakaya idaresindeki Amazing Touch (Touch The Wolf - Amazing Love / Royal Abjar) ikincilikle ayrılırken, Petite Louve (Touch The Wolf - Reyareya / Sri Pekan) Ayhan Kurşun ile üçüncü, Dejavu (Torok - Ameila / Kaneko) Ali Yıldız ile dördüncü, Cape Cod (Wiener Walzer - Name Of Danger / Three Valleys) da Muhammed Mir Bilgin ile beşinci sırada yer aldı. Farklar ise Boyun - 2,5 Boy - Baş - 1 Boy şeklinde sonuçlandı. Koşuda tabelaya giren safkanlara yarış ikramiyesine ek olarak toplam 2.625.000 TL Sponsorluk İkramiyesi dağıtıldı. Yarışın ardından Şeref Tribünü’nde düzenlenen törende, kazanan tayın sahibi Armağan Araz’a kupasını Bi’Talih Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Onan takdim etti.
Bi’Talih Genel Müdürü Ali Tireli, safkanın antrenörü Yavuz Petek’e plaketini takdim etti.
Kazanan tayın jokeyi Erhan Yavuz’a da plaketini Bi’Talih Kurumsal İletişim Direktörü Orhun Gencer verdi. Kazanan safkan için padok alanında blanket takdimi yapılırken, Bi’Talih Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Onan, tayın seyisi Kadir Süslü’ye plaket verd |