CHP Seyhan Belediye Başkanı Tekin "Bu bir mobbing değildir. Hukuku uygulamaya davettir."

Ondan önce mesai saatleri dışında yapılan eyleme bir şey demedik. Burada hem belediyeler açısından hem de memurlar açısından öngörülmez bir durum var.

10.07.2024 12:22:00 0
CHP Seyhan Belediye Başkanı Tekin "Bu bir mobbing değildir. Hukuku uygulamaya davettir."

Oya Tekin: Eylem yapan memurlara soruşturma açacağız

Seyhan Belediye Başkanı Tekin iş saatleri içerisinde eylem yapan memurlar hakkında soruşturma başlatacaklarını açıkladi

CHP'li Seyhan Belediyesi'ne memurların eylemi Adana Büyükşehir Belediye Meclisinde AK Parti ve CHP grupları arasında polemiğe neden oldu.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisinin temmuz ayı ilk toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar başkanlığında bugün yapıldı. CHP'li Seyhan Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine memurların başlattığı eylem AK Parti ve CHP grupları arasında polemiğe neden oldu.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ: SEYHAN BELEDİYESİNDE MEMURLARIN YANINDAYIZ

 

AK Parti Grup BaşkanVekili Abdullah Avcı, Seyhan Belediyesi’nde çalışan Tüm Bel Sen üyesi memurların haklarını aramak için eylem yaptığını belirterek, CHP Gençlik Kolları’nın Seyhan Belediyesi içerisinde yapılan bu eyleme müdahale ettiğini ve saldırıda bulunduğunu savundu. Bunun kabul edilemez bir davranış olduğunu belirten Avcı, Seyhan Belediyesi'nde çalışan memurlarının yanlarında olduklarını ifade etti. Daha önceki CHP'li iki yönetimin memurlara bu hakları verdiğine dikkat çeken Avcı, "Buradan Seyhan Belediye Başkanına sesleniyorum. Bu tutumunuzdan vazgeçin" dedi.

'SENDİKA VE CHP GENEL MERKEZİ GÖRÜŞÜYOR'

yapılıncaya dek. Ondan önce mesai saatleri dışında yapılan eyleme bir şey demedik. Burada hem belediyeler açısından hem de memurlar açısından öngörülmez bir durum var. Herkes haklı burada. İş saati içerisinde eylemin olması ve gürültü çıkması nedeniyle bir tartışma olmuştur. Ama bunun CHP Gençlik Kollarıyla bir ilgisi yoktur. Hizmet alımı için gelmiş arkadaşlar arasında çıkan bir tartışmadır. Eylemin iş saatinde, belediye binası içerisinde yapılması nedeniyle haklarında soruşturma başlatacağız. Bu bir mobbing değildir. Hukuku uygulamaya davettir."

NE OLMUŞTU?

CHP'li Seyhan Belediyesi ile KESK'e bağlı TÜM BEL SEN arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. Sendika, 7 bin 500 TL Ramazan Bayramı ikramiyesi, 10 bin TL Kurban Bayramı ikramiyesi, 5 bin TL yılbaşı ikramiyesi, 5 bin TL 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ikramiyesi, 12 bin TL Eğitim ve Kültür Yardımı ile 1300 TL yol yardımı talep etti. Belediye ise 7 bin 307 TL Sosyal Denge Tazminatı teklif etti. Bunun üzerine memurlar 1 Temmuz'dan itibaren eyleme başladı. Belediye avlusunda bir araya gelen memurlar her gün öğle saatlerinde oturma eylemi yapıyor. (ARTI GERÇEK)

 

Adana'da Elektrik direğine çarpan Tofaş hurdaya döndü: Sürücü ağır yaralandı

Adana'da Elektrik direğine çarpan Tofaş hurdaya döndü: Sürücü ağır yaralandı

Yolcu Otobüsü Beton Bariyerlere Çarptı...5 Yaralı

Tatil amacıyla Arnavutluk’a giden Adanalı Turist cinayet olayıyla bağlantılı olarak gözaltına alındı.

Interpol'ün kırmızı bültenle aradığı Şuclu Adana’da saklandığı adreste yakalandı

Kalp krizinden ölen uzman çavuş toprağa verildi

Sumak Toplamaya Giden Yaşlı Kadın Ölü Bulundu

Adana’da alacak verecek kavgası kanlı bitti: Baba ve oğlu öldü, anne yaralı

Akın Gürlek: “Soruşturma herhangi bir dini grubu değil, somut suç eylemlerini konu alıyor”

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi: “Adana’da bir suç örgütü bir kamu kurumuna eylem yapacaktı”

Adana'da 70 Yaşındaki Yaşlı Adam Evinde Ölü Bulundu..


Adana Demirspor'un yeni teknik direktörü Volkan Bekiroğlu oldu

Adana'da Elektrik direğine çarpan Tofaş hurdaya döndü: Sürücü ağır yaralandı

Yolcu Otobüsü Beton Bariyerlere Çarptı...5 Yaralı

Tatil amacıyla Arnavutluk’a giden Adanalı Turist cinayet olayıyla bağlantılı olarak gözaltına alındı.

Interpol'ün kırmızı bültenle aradığı Şuclu Adana’da saklandığı adreste yakalandı

Adana’da 40 Milyon liralık anlaşmazlıkta baba-oğul öldüren fail Yakalandı...

Yayla Yolunda otomobil dereye uçtu: 1 ölü, 1 yaralı