CHP'de Seyhan Belediye Başkan vekilliği İçin Kulislerde Adı Geçen İsimler.

Görevden uzaklaştırılan Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin’in yerine vekaleten görev yapacak ismin belirlenmesi için geri sayım başladı

SİYASET 10.06.2025 22:44:00 0
CHP

Görevden uzaklaştırılan Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin’in yerine vekaleten görev yapacak ismin belirlenmesi için geri sayım başladı.Meclis oylaması öncesi CHP içinde başkanvekilliği için yoğun bir kulis trafiği yaşanıyor.

CHP’nin meclisteki 28 üyelik çoğunluğu sayesinde vekil koltuğunun yine partili bir isme geçmesi bekleniyor. Ancak hangi ismin bu göreve getirileceği konusunda henüz net bir uzlaşı sağlanmış değil.

İddialara göre, Oya Tekin’in destek verdiği Hasibe Akkan, en güçlü adaylardan biri olarak gösteriliyor. Öte yandan, parti içinde etkili isimlerden Duygu Atikaslan Ayçe, Güngör Geçer, Halil Çağdaş Kaya ve Bayram Şirin gibi meclis üyeleri de bu görev için istekli.

CHP’de sürpriz bir isim olarak ise İYİ Parti eski İl Başkanı CHP Büyükşehir Başkan Vekili ve Seyhan Belediye Meclis Üyesi Göktürk Boyvadaoğlu’nun ve Meclis’in en yaşlı üyesi (aday olmayı düşünmediği halde) İsmail Acı’nın adı geçiyor.

Parti içi denge ve ittifak hesaplarının da etkili olacağı seçimde gözler CHP Genel Merkezi, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut’un kararında olacak.

Yeni başkanvekili, Seyhan Belediye Meclisi’nin önümüzdeki günlerde yapacağı meclis toplantısında yapılacak oylamayla belirlenecek.

 

kaynak""Adanamuhalif com

'Eşim İntihar Etti' Diyen Koca'ya Ağırlaştırılmış Müebbet Hapsi İstemi.

Kurban Bayramı'nda Acı Tablo: 3 bin 913 kaza yaşandı, 44 kişi hayatını kaybetti

Dikkat....Bu Böceği Öldürene 557 Bin Ceza.

Adana-Mersin D-400 Karayolunda Tırdaki Plastik Ham Madde Yola Saçıldı.

Bayram'da 3 Bin Gizli Yolcu Otobüsleri Denetleyecek...

Adana'da Bayram Namazı Saati.

10. Yargı Paketi Yasalaştı: Mahkumlara Tahliye Yolu

Meteoroloji ....Bayramda Türkiye Genelinde Sıcak Hava Etkili Olacak.

Seyhan ve Ceyhan Belediye Başkanları'nın Gözaltına Alınmasına Sebap Olan...Aziz İhsan Aktaş’ın ‘Etkin pişmanlık’ kapsamında verdiği ifadesinin tam metni…

Adana Kasaplar Odası Başkanı Uyardı "Kasaplar Dışında Kıyma Çeken Esnafa Ceza Kesilecek "


'Eşim İntihar Etti' Diyen Koca'ya Ağırlaştırılmış Müebbet Hapsi İstemi.

Fırın Ustasına Silahlı Saldırı.. Hayatını Kaybetti.

12.06.2025 ANKARA AT YARIŞI TAHMİNİ

Adana Optimum AVM’den tartışmalı karar: 21 yaş altına yalnız giriş yasak.

Seyhan Baraj Gölünü İzlerken Göle Düştü.

Kebapçı'da Annesi'ni Öldüren Suriyeli Yakalandı.

Adana Kozan . Zincirleme Trafik Kazası...