Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Şakirpaşa eskisinden daha hayati görevler icra edecek. Teknofest sadece bir başlangıç"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 4.10.2024 19:27:00 0
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST 2024'te konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halkı selamlayarak başladığı konuşmada ''Adana'nın, Çukurova'nın çalışkan gençlerini, vizyoner gençlerini, ülkesi ve milleti için hayal kuran vatanperver gençlerini saygıyla selamlıyorum'' dedi.

 

CUMHURBAŞKANI ŞAKİRPAŞA HATIRLATMASIYLA BAŞLADI

''Adana bugün çok farklı'' diyen Cumhurbaşkanı, ''10 Ağustos'ta Adana'ya gelmiş muhteşem bir projenin açılışını yapmıştık. Uluslararası Çukurova Havalimanı'mızıtüm bölgenin hizmetine sunmuştuk. Şimdi de Şakirpaşa'yız.'' ifadelerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlıca açıklamaları şu şekilde:

Dünyanın en büyük havacılık uzay ve teknoloji festivali için Adana'nın misafiriyiz. Bugün Adana gençlerimizin coşkusuyla bir başka güzel. Bugün burada sadece milli teknoloji hamlemizin göz kamaştıran eserleri yok aynı zamanda parlak zihinlerimiz var

Biz Çukurova Havalimanı'nı açtığımızda birileri algı çalışması yürüttüler, siyasi ahlaka sığmayan bir sürü iddiayı gündeme taşıdılar. İddiaların gerçek olmadığı ortaya çıktı.

 

"GÜMBÜR GÜMBÜR DÜNYAYA HAYKIRIYORUZ"

Şakirpaşa kapandı mı? Şakirpaşa açık mı? E buyrun biz de bugün Şakirpaşa’ya indik. Şakirpaşa’da Teknofest fuarını şu anda gümbür gümbür dünyaya haykırıyoruz. Algı operasyonların etkilenip Şakirpaşa ne olacak diye endişelenen Adanalı gençlerimize sesleniyorum. Asla endişe etmeyin. Şakirpaşa eskisinden daha hayati görevler icra edecek. Teknofest sadece bir başlangıç.

Türkiye’nin teknoloji serüveni, dert ve ideal sahibi şahsiyetlerin emekleriyle şekillendi. Biruni, Ulubey, Harezmi, Piri Reis ve daha nice büyüğümüz bu uğurda fikir ve yürek teri döktü. Onlar inandıkları yoldan yürümekten hiçbir zaman vazgeçmediler.

 

"İÇERDEN VE DIŞARDAN İHANETLERE UĞRADIK"

Bugün hepimizi gururlandıran Teknofest’e ulaşmak asla kolay değildi. Son 22 yılda elde ettiğimiz hiçbir kazanım, bize altın tepside sunulmadı. Zorluklarla karşılaştık, engellerle buluştuk. Sabotajlara maruz bırakıldık. İçeriden ve dışarıdan ihanetlere uğradık. Neyi başardıysak bileğimizin gücüyle başardık. Yüreğimizi, gerektiğinde canımızı ortaya koyarak başardık. Dün bize parasıyla savunma sanayi teknolojisi ürünü vermeyen ülkelere artık ihracat yapar hale geldik.

 

ÖZDEMİR BAYRAKTAR'I ANDI

Özdemir Bayraktar, insansız hava araçlarında çığır açan bir isimdi. Baykar’ın bugün hayata geçirdiği pekçok projenin fikir babasıydı. Kararlıydı, azimliydi, cesurdu. Yılmadı ve yıldırmadan da yoluna devam etti. Kendi ifadesiyle durumdan, vazife çıkaran idealist bir insandı. Bugün İHA ve SİHA’larımız 50’den fazla ülkede Türk savunma sanayisini temsil ediyorsa bu başarıda çok büyük payı vardır. Kendisine bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum."

 

''ZİHNİ KÖLELEŞTİRİLMİŞ FELAKET TELLALLARINA KULAK ASMAYIN''

Bizim eksiklerimizi telafi edecek olanlar, gençler. Sizler Türkiye’nin umudusunuz. Sizler Türkiye’nin aydınlık yarınlarısınız. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak sizlerden isteğim hayallerinizin peşinden gitmeyi asla bırakmamanızdır. Zorluklara aldırmadan, sabırla hedeflerinize doğru yürümekten asla vazgeçmeyin. ‘Yapamazsınız’ diyen zihni köleleştirilmiş felaket tellallarına kulak asmayın. Unutmayın, sabır acıdır, zordur. Ama meyvesi daima tatlıdır.

Türkiye artık eski Türkiye değil. Türkiye 22 yıl öncesinin Türkiyesi asla değil. Ekonomide, savunmada, eğitimde, teknoloji altyapısında 22 yıl öncesiyle kıyas dahi edilemeyecek bir Türkiye’de yaşıyoruz. Son 22 yılda sizinle hayalleriniz arasına girebilecek birçok engeli kaldırdık.

 

“MİLLİ GELİRDE 1,1 TRİLYON DOLAR SINIRINI AŞTIK”

Milli gelirde tarihimizde ilk kez 1,1 trilyon dolar sınırını aştık. Nereden, nereye? Savunma sanayinde yerli ve milli üretimin payını yüzde 80’lere çıkardık. İHA’larda dünyanın ilk üç ülkesi arasındayız. Araştırma, geliştirme merkezi sayımızı sıfırdan bin 328’e çıkardık.

Kaynak: tv100.com

MHP Grup Başkanvekili Cemal Demirdağ"“Bizi yayladan arıyorlar: sinek. Köyden arıyorlar: sinek. İlçeden arıyorlar: sinek "

Adana'da Vatandaş "Burası tapulu arazim, sokak değil "Dedi..Yolu Kapattı...

Zeydan Karalar Savcılık İfadesinde "İtirafçı Cezaevi koşullarından dolayı sağlıklı bir ifade vermediğini düşünüyorum”

Çukurova'ki Yangına Sebep Oldukları Gerekçesiyle 5 Tutuklama...

TÜİK: Mayısta 130 bin 25 konut satışı gerçekleşti

Emeklilerin Yaşayabileceği En Uygun 10 Şehir ... Adana'da Var.

'Eşim İntihar Etti' Diyen Koca'ya Ağırlaştırılmış Müebbet Hapsi İstemi.

Kurban Bayramı'nda Acı Tablo: 3 bin 913 kaza yaşandı, 44 kişi hayatını kaybetti

Dikkat....Bu Böceği Öldürene 557 Bin Ceza.

Adana-Mersin D-400 Karayolunda Tırdaki Plastik Ham Madde Yola Saçıldı.


11.07.2025 İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNİ

11.07.2025 BURSA AT YARIŞI TAHMİNİ

MHP Grup Başkanvekili Cemal Demirdağ"“Bizi yayladan arıyorlar: sinek. Köyden arıyorlar: sinek. İlçeden arıyorlar: sinek "

Zeydan Karalar Silivri'den Seslendi "Adana'nın başı dik, onurlu evlatlarının haksızlığa karşı yükselttiği sesi dinleyeceğim"

Pozantı'da Otomobil Uçuruma Yuvarlandı.1 Ölü..7 Yaralı

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekilli Kim Olacak...İşte Meclis Aritmetiği....

Yaşlı Adamı Sopa ile Darp Yapan 3 Kişi Tekrar Tutuklandı...