Deprem Bölgesine Yeni Finansman....Adana'da Var...

Türkiye, deprem bölgesindeki istihdamın korunması ve bölgede ilave istihdam oluşturulması için işletmelere yönelik 500 milyon dolarlık yeni dış finansman sağladı.

DÜNYADAN HABERLER 1.04.2025 21:02:00 0
Deprem Bölgesine Yeni Finansman....Adana

 

 

Bakan Şimşek, "Afetin bölge ekonomisi üzerindeki olumsuz etkilerini azaltacak ve ekonomik toparlanmayı hızlandıracak çalışmalara önem veriyoruz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığından edinilen bilgiye göre, Türkiye'nin çeşitli alanlarda uygun koşullu ve uzun vadeli dış finansman sağlama çalışmaları devam ederken deprem bölgesine yönelik kaynak akışı da hız kesmiyor.

Bakanlığın yürüttüğü çalışmalarla deprem bölgesine yönelik "Kayıtlı İstihdam Yaratma Projesi"nin ikincisi Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu tarafından onaylandı.

Söz konusu proje kapsamında Dünya Bankasından Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası AŞ'ye (TKYB) Bakanlık garantisi altında 500 milyon dolar finansman sağlanacak.

Projeden, depremlerden etkilenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa'nın aralarında olduğu 11 il ile Batman, Bingöl, Kayseri, Mardin, Niğde, Sivas ve Tunceli'yi kapsayan 7 komşu il yararlanacak.

Projeyle istihdamın korunması ve ilave istihdam oluşturulması için bu illerde faaliyet gösteren KOBİ'lere ve büyük ölçekli işletmelere uzun vadeli finansman sağlanması amaçlanıyor.

"Çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de konuya ilişkin değerlendirmede bulundu.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerin ardından bölgede yoğun şekilde yeniden imar faaliyetleri yürüttüklerini belirten Şimşek, şunları söyledi:

"Afetin bölge ekonomisi üzerindeki olumsuz etkilerini azaltacak ve ekonomik toparlanmayı hızlandıracak çalışmalara önem veriyoruz. Bu kapsamda, başta Dünya Bankası olmak üzere uluslararası kuruluşlarla işbirliğimiz güçlü şekilde sürdürülüyor. Nihai hedefi kalıcı refah artışı olan ekonomi programımız çerçevesinde katma değerli yatırımın desteklenmesi, üretim ve ihracatın artırılması ve istihdamın güçlendirilmesi alanlarındaki çalışmalarımıza kararlılıkla devam edilmektedir."

 

İki Aracın kafa Kafaya Çarpıştığı Kaza'da 3 kişi hayatını kaybetti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya "Milletin helal kazancına göz dikemeyeceksiniz "..."Saklandığı yerden getireceğiz"

Adana'da Kebaplar İftarda Hem Göz Hem de Mideyi Doyuracak.

Adana'da Yeni Bir Cinayet. Otomobil'de Başından Vurulmuş Hâlde Bulundu....

Meteoroloji Uyardı..Adana Hafta Boyu Yağmurlu...

17 Yaşındaki Genç Aşık Olduğu Hemşire İçin Kendisini Stajyer Gösterdi....

Cumhurbaşkanı Erdoğan "2025 senesi 'Aile Yılı'

Adana Büyükşehir Belediyesi 5 Ocak Kurtuluş ve Özgürlük Parkı’nın temelini attı.

Neden Adana'ya Defnedilmedi İşte Nedeni.....Ferdi Tayfur "'Annemin yanına defnedin"

SSK VE BAĞKUR EMEKLİLERİNİN ÜCRET ZAMMI %15,75 OLDU....


03.04.2024 İZMİR AT YARIŞI TAHMİNİ

Adana'da Trafik Kazası... Aynı Aileden 5 Kişi Hayatını Kaybetti..

Adana Sanayi Odası "“Türkiye için üretmeye devam etmeliyiz”

Adana'da Deprem Konutları'nın 6,700 Tanesi Teslim Edildi...

Adana Ticaret Odası Başkanı Nihayet Konuştu "Boykot bizim için yok hükmündedir"

Adana....Otopark'da Uyuşturu Operasyonu..6 Tutuklama..

Cinayet'le Biten Kavgayı Ayırmadı Diye..İşyerini Kurşunlamışlar.