Deprembilimci Naci Görür " Depremin doğrudan DAF (Doğu Anadolu Fay hattı) ile ilgisi yok ama ondan enerji transfer etmiş olabilir "

Deprembilimci Naci Görür, Adana'da meydana gelen depremler sonrası bir dizi uyarılarda bulundu.

GÜNDEM 8.08.2024 08:55:00 0
Deprembilimci Naci Görür

Deprembilimci Naci Görür, Adana'da meydana gelen depremler sonrası bir dizi uyarılarda bulundu. Görür, “Adana, Kozan/Mahyalar yakınında ve Saimbeyli Fay Zonu’nda 4.8 deprem oldu. Depremin doğrudan DAF (Doğu Anadolu Fay hattı) ile ilgisi yok ama ondan enerji transfer etmiş olabilir. 6 Şubat 2023 hareketlerinin etkisi olduğu söylenebilir” şeklinde yorumladı

Adana’ya bağlı olan Kozan ilçesinde AFAD’a verilerine göre, 4.6, 4.5 ve 4.0 büyüklüğünde üç deprem olduğu kaydedildi. Kandilli Rasathanesi’ne göre 4.8, 3.7 ve 3.5 büyüklüğünde olan depremler dün sabah saatlerinde meydana geldi. Diğer taraftan Akdeniz’de Girit açıklarında da 5.0, 4.4 ve 4.0 büyüklüğünde depremler yaşandı. Can ve mal kaybı olmayan depremlerin ardından sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan deprembilimci Prof. Dr. Naci Görür, “Adana, Kozan/Mahyalar yakınında ve Saimbeyli Fay Zonu’nda 4.8 deprem oldu. Depremin doğrudan DAF (Doğu Anadolu Fay hattı) ile ilgisi yok ama ondan enerji transfer etmiş olabilir. 6 Şubat 2023 hareketlerinin etkisi olduğu söylenebilir” şeklinde konuştu.

 

Öğüt, “Adana’da dün sabah meydana gelen depremleri üreten fay parçaları kısa ve kayma hızı çok düşük olduğu büyük deprem üretemez. Maksimum deprem üretme kapasitesi 5.5’dir. Bu faylara blok dönme tektoniği sebebi ile basınç uygulandı ama çok büyük deprem üretecek şekilde değil. Bu bölgede aynı büyüklükte depremlerin olması olağan bir durum.”


TÜİK'e Göre 2024 Yılı Suç Oranları Listesi....Adana Kaçıncı....

Hangi Ağaç Kaç Yıl Yaşar....

Türk-İş Konfederasyonundan "Zordayız-Geçinemiyoruz " Basın Açıklaması..

2023 Adana'dan Göç Sayısı..

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ", Adana Şakirpaşa Havalimanı kapatılmayacak " (video)

Sıcaklıkta "Küresel Ölçekte Son 175 yılın En Sıcak Dönemi "

Deprembilimci Naci Görür " Depremin doğrudan DAF (Doğu Anadolu Fay hattı) ile ilgisi yok ama ondan enerji transfer etmiş olabilir "

Kiracılar ve ev sahipleri dikkat! Kira zam oranı belli oldu...

Meşhur Dingo ve Ahırı....

Adana Antik Kentinde Anadolu'nun ilk camisi keşfedildi....


Kaplan Berabere....Adanaspor 1 Keçiören 1

Şimşek'de Mücadele Güzel Skor Kötü.. Antalya 2-1 Ads

17.09.2024 ANKARA AT YARIŞI TAHMİNİ

Çukurova'da Çöp Kamyonu Eve Girdi...

Adana Altın Koza Film Festivalinde 11 Film İlk kez Gozterimde

Adana'da Korkunç Kaza...Tır ve Servis Çarpıştı..3 ölü, 8 yaralı

Bulut Y.İ. Adana 01 Fk Kırklarelispor'u 1-0 Geçti.