Tarih: 06.09.2023 14:20

Gece fotoğrafçılığına dair bilmeniz gereken 6 ipucu

Facebook Twitter Linked-in

 

 

 

 

Akıllı telefonlarla gece fotoğraf çekmek, özellikle ışık sorunu sebebiyle son yıllara kadar oldukça zordu. Düşük ışık nedeniyle çok net ve hatta belli olmayan görüntüler elde ediliyor, gece ay ve yıldızları belirgin bir şekilde yakalamak neredeyse imkânsız olabiliyordu. Oysa akıllı telefon kameralarında yaşanan teknolojik gelişmelerle günümüzde karanlıkta ve düşük ışıkta da telefonunuzla en güzel kareleri yakalamak mümkün.  Karanlıkta ve gece en güzel fotoğrafları çekmek isteyenler bazı pratik ipuçlarına dikkat etmeli: 

 

 

vivo’nun ülkemizde kullanıcılara sunduğu V29 modeli, akıllı telefona entegre edilmiş stüdyo düzeyinde fotoğrafçılık yetenekleri ile gece ve karanlık ortamlarda fotoğraf çekimlerinde bu püf noktalara ihtiyaç bile duymadan çekimler yapmanıza olanak veriyor. V29, gelişmiş 50 MP OIS Ultra Algılama Kamerası ile olağanüstü gece görüntü kalitesi sunuyor. Pozlamayı genişletip ışık girişini artırarak son derece istikrarlı görüntülerin yakalanmasını sağlayarak fotoğraf ve videolarda düşük ışık koşullarında bile üstün görüntü kalitesi ve tatmin edici sonuçlar elde etmenize olanak veriyor. Telefon kullanıcıların gece gökyüzünün en güzel anlarını ve ayın en parlak görüntülerini yakalamalarına yardımcı olan Süper Ay Modu ve romantik yaz gecelerinde samanyolunu yakalayıp fotoğraflamalarını sağlayan Astro modu ile de gökyüzü izleme ve fotoğraflama deneyimini geliştiriyor. 

Geceleri “Star Işığı” ile aydınlanın

Özellikle stüdyo portresi konusunda iddialı V29, standart bir flaştan dokuz kat daha fazla ama profesyonel stüdyolardakilere benzer yumuşak bir ışık sağlayan “Star Işığı” (Aura Light) ile de gece ve karanlık ortamda birbirinden güzel ve etkileyici portreleri çekmenize yardımcı oluyor. “Star Işığı” üç boyutlu aydınlatma efekti yaratıyor. Böylece fotoğrafı çekilen kişinin yüzündeki gölgeler ve bulunduğu ortamdaki karanlık alanlar ortadan kalkıyor. Kameranın değişen renk sıcaklıklarına uyum sağlamasına olanak tanıyan Akıllı Renk Sıcaklığı Ayarı da kullanıcıların loş ortamlardaki nesneleri aydınlatıp özelliklerini belirgin hale getirmelerinde Star Işığı’na destek oluyor. V29’un Star Işığı’nın karanlıkta mükemmel fotoğraf performansını bazı yenilikçi teknolojiler sağlıyor: 

Videolar da V29 ile çok daha güzel

V29’un gelişmiş teknolojisi ile gece ayrıntıları en iyi şekilde yakalayarak sadece başarılı fotoğraflar değil başarılı ve görsel açıdan güzel videolar da çekebilirsiniz. OIS ve EIS tarafından desteklenen Ultra Kararlı Video özelliği, gece sahnelerinin daha istikrarlı ve net çekilmesini sağlıyor. Görüntüleri net ve hassas bir şekilde yakalamak için saniyede 1.000'e kadar sabitleme hesabı ve 10.000'e kadar sabitleme hareketi gerçekleştirerek istenmeyen hareketlerden kaynaklı bulanıklığı etkili bir şekilde azaltıyor. 



 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —