İkinci 500'de AOSB'den 17 Firma......

Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde; Adana Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren ve 12’si Adana merkezli olan 17 firma yer aldı.

EKONOMİ 31.07.2024 17:23:00 0
İkinci 500

 

İSO İkinci 500'de AOSB'den 17 Firma…

İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde; Adana Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren ve 12’si Adana merkezli olan 17 firma yer aldı.

Sanayicilerin sorunsuz ve kesintisiz üretimi için tüm imkanların sunulduğu AOSB’nin “devler liği” olarak gösterilen listede yer alan firmalar bölgenin gurur kaynağı oldu.

AOSB’de faaliyet gösteren ve merkezi Adana’da bulunan Palmiye Dokuma İplik Tekstil San. ve Tic. A.Ş.  (Adana) 9’uncu, Chryso-Kat Katkı Malzemeleri San. ve Tic. A.Ş. (Kocaeli) 15’nci, Tat Nişasta San. ve Tic. A.Ş. (İstanbul) 38’nci, Güney Çelik Hasır ve Demir Mamülleri San. Tic. A.Ş. (İstanbul) 65’nci, Oğuz Gıda San. ve Tic. A.Ş. 70’nci, Meltem Kimya ve Tekstil San. İth. İhr. ve Tic. A.Ş. (Adana) 83’nci,TOROS) Gürsoy Yem Gıda ve Hayvancılık San. Tic. A.Ş. (Adana) 115’nci, Yurtbay Seramik San. ve Tic. A.Ş. (Zonguldak) 162’nci, Bakırlar Tekstil San. ve Tic. A.Ş. (Adana) 266’ncı, Oğuz Tekstil San. ve Tic. A.Ş. (Adana) 170’nci, Tezkim Tarımsal Kimya San. ve Tic. A.Ş. (Adana) 185’nci, Netafim Sulama Sistemleri San. ve Tic. Ltd. Şti. (Adana) 187’nci, Beta Enerji ve Teknoloji A.Ş. (Adana) 213’ncü, Erbey Dokuma İplik San. ve Tic. A.Ş. (Adana) 299’ncu, Mazlum Mangtay Boru Sondajcılık İnşaat Tarım Ürünleri San. (Adana) 360’ncı, Zahit Alüminyum San. ve Tic. A.Ş. (Adana) 365’nci, Ceytech Makina San. ve Tic. A.Ş. (Gaziantep) 452’nci sırada yer aldı. 

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, sıralamada yer alan tüm firmaları tebrik ederek, “Gerek Adana merkezli, gerekse merkezi başka illerimizde olup bölgemizde faaliyet gösteren tüm firmalarımızı kutluyor, bu firmalarımızı gelecek yıllarda daha üst sıralarda göreceğimize inanıyorum” dedi.

Başkan Sütcü, Çukurova’nın geleceğinin parlak olduğunu belirterek, yeni yatırımların devreye girmesiyle bölgenin cazibesinin adeta taçlanacağını, bunun da büyük ölçekli firma sayısını artıracağını ifade etti.

Ülkemize yabancı yatırımcıların ilgisi olduğunu ve belirli sektörlerde yer arayışlarının sürdüğünü aktaran Bekir Sütcü, Adana'nın bazı yatırımları çekebilmesi için çaba gösterdiklerini kaydetti.

6 milyon metrekarelik genişleme alanının tamamının yatırımcılara tahsis edildiğini anımsatan Sütcü, şöyle devam etti: 

“Ülkemizdeki tüm limanların kurulu kapasitesine denk ve bölgemiz için stratejik öneme sahip olan Adana Doğu Akdeniz Ana Konteyner Limanı yatırımının tahsisine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan onay verdi. Adana limanlara yakınlığı ve su kaynakları açısından diğer şehirlere göre daha iyi olması açısından yatırımcı çekme konusunda çok avantajlı. Çukurova’yı sanayi ve ticaret alanında çok daha güçlü bir konuma getirecek konteyner limanı, ekonomik olarak şehre ivme kazandıracaktır. Üreten ve ihracat gerçekleştiren tüm sektörler için lojistik maliyetlerine ve rekabet edebilirliğe büyük katkı sağlayacak bu yatırımın, sanayi alanlarına olan talebi de artıracağı unutulmamalı. Bu nedenle Adana’daki sanayi alanlarımızın tekrar gözden geçirilmesi ve söz konusu liman projesini destekleyecek ölçüde sanayi alanı planı yapılması önemlidir.”

Başkan Sütcü, gelecekteki yatırımlar için genişleme çalışmalarının da sürdüğünü sözlerine ekledi.


TÜİK'e Göre 2024 Yılı Suç Oranları Listesi....Adana Kaçıncı....

Hangi Ağaç Kaç Yıl Yaşar....

Türk-İş Konfederasyonundan "Zordayız-Geçinemiyoruz " Basın Açıklaması..

2023 Adana'dan Göç Sayısı..

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ", Adana Şakirpaşa Havalimanı kapatılmayacak " (video)

Sıcaklıkta "Küresel Ölçekte Son 175 yılın En Sıcak Dönemi "

Deprembilimci Naci Görür " Depremin doğrudan DAF (Doğu Anadolu Fay hattı) ile ilgisi yok ama ondan enerji transfer etmiş olabilir "

Kiracılar ve ev sahipleri dikkat! Kira zam oranı belli oldu...

Meşhur Dingo ve Ahırı....

Adana Antik Kentinde Anadolu'nun ilk camisi keşfedildi....


Kaplan Berabere....Adanaspor 1 Keçiören 1

Şimşek'de Mücadele Güzel Skor Kötü.. Antalya 2-1 Ads

17.09.2024 ANKARA AT YARIŞI TAHMİNİ

Çukurova'da Çöp Kamyonu Eve Girdi...

Adana Altın Koza Film Festivalinde 11 Film İlk kez Gozterimde

Adana'da Korkunç Kaza...Tır ve Servis Çarpıştı..3 ölü, 8 yaralı

Bulut Y.İ. Adana 01 Fk Kırklarelispor'u 1-0 Geçti.