Diyarbakır’a tayini çıkan polis memuru Mehmet Selçuk, İstanbul Tuzla’daki ikametinde intihar etti.
İstanbul’un Tuzla ilçesinde görev yapan 337xxx sicil numaralı polis memuru Mehmet Selçuk, tayin döneminde yaşamına son verdi. 2025 yılı atamaları kapsamında Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Diyarbakır’a tayini çıkan Selçuk, mehil izni sırasında hayatını kaybetti.
Mehmet Selçuk’tan uzun süre haber alamayan meslektaşları, durumdan endişe duyarak harekete geçti. Üst kat komşusundan temin edilen yedek anahtarla eve girildiğinde, Selçuk’un cansız bedeni yatak odasında bulundu. Sağ şakağından ateşli silahla kendini vurarak yaşamına son verdiği belirlendi.
Polis memuru Mehmet Selçuk, ardında duygusal bir intihar mektubu bıraktı. Mektubunda çocuklarına seslenen Selçuk, onları çok sevdiğini vurguladı. Ayrıca, yaşadığı psikolojik baskılar ve tayin sürecinde yaşadığı ilgisizlik nedeniyle bu kararı aldığını ifade etti.
Selçuk’un mektubunda şu ifadeler yer aldı:
"Canım oğlum, prenses kızım,
Lütfen 'babamız bizi bıraktı' demeyin. Sizi canımdan çok seviyorum. En güzel anlarım sizinleydi. Babanız asla pes etmedi.
Prensesim, sen doğduğun andan itibaren benim prensesim oldun. Oğlum, sen benim ilk göz ağrımsın, SARI KANARYAM’sın.
Bu karar benim için son noktaydı. Tayin sürecinde dilekçeme yanıt verilmedi. Psikolojik desteğe yönlendirilmedim.
Beni bu noktaya getiren sistem ve ilgisizlikti. Bu süreçte yalnız bırakıldım. Hayatımı kurmuştum ama görmezden gelindim.
Ne olur birbirinizi suçlamayın. Bu bir bireysel karar değil, sistemin sonucu. Emniyetin içindeki düzenin beni getirdiği yer burasıdır."
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Bu
EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Bugün bazı basın yayın organlarında yer alan, İstanbul Emniyet Müdürlüğünde görevli Polis Memurumuz M.S.'nin intihar ettiği haberleriyle ilgili olarak aşağıdaki açıklamaların yapılmasına gerek görülmüştür.
Polis Memurumuz M.S.'nin intihar etmesi teşkilatımızı derinden üzmüştür.
Polis Memurumuz M.S., İstanbul Emniyet Müdürlüğü emrinde görevli iken 2025 yılı Genel Atama Döneminde Diyarbakır'a ataması yapılmıştır.
Personelimiz (14) yıl (3) ay İstanbul ilinde görev yapmış, 2025 yılına kadar 10 defa atama İşleminin ertelenmesi talebinde bulunmuştur. Bu talebi kabul edilmiş ve böylece 10 kez ataması ertelenmiştir.
Polis Memurumuz 2025 yılı atamaları sonrası 11. kez İstanbul Emniyet Müdürlüğünden atama ertelemesi talep etmiştir. Bu erteleme talebi 11. defa olduğu için kabul edilmemiştir.
Personelimizin atamasının Diyarbakır iline yapılmasından dolayı 27.06.2025 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğünden ilişiği kesilmiş, hâlihazırda mehil izninde olduğu anlaşılmıştır.
Yaşanan bu elim hadiseden ötürü en derin üzüntülerimizi ifade ediyor, personelimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Konuyla ilgili polis müfettişi görevlendirilmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur
Kaynak: İntihar eden polis kabasakal mezarlığına defnedildi.