İşte...Adana Altın Koza Onur Ödülleri Sahipleri...

31.Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Onur Ödülleri sahipleri belli oldu

KÜLTÜR-SANAT 5.08.2024 16:30:00 0
İşte...Adana Altın Koza Onur Ödülleri Sahipleri...

Adana Altın Koza Onur Ödülleri Demet Akbağ ve Uğur Polat’a veriliyor

31.Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Onur Ödülleri sahipleri belli oldu. Festival Yürütme Kurulu’nun kararıyla, bu yıl Onur Ödülleri, sinemamızın iki önemli ismine verilecek. 23-29 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde, bu prestijli ödüller Demet Akbağ ve Uğur Polat’a takdim edilecek.

 

 

 

 

AnasayfaKültür-SanatAdana Altın Koza Onur Ödülleri Demet Akbağ ve Uğur Polat’a veriliyor

Adana Altın Koza Onur Ödülleri Demet Akbağ ve Uğur Polat’a veriliyor

31.Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Onur Ödülleri sahipleri belli oldu. Festival Yürütme Kurulu’nun kararıyla, bu yıl Onur Ödülleri, sinemamızın iki önemli ismine verilecek. 23-29 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde, bu prestijli ödüller Demet Akbağ ve Uğur Polat’a takdim edilecek.

 

 

 

Demet Akbağ: Komedide gerçek bir ikon

Festival yönetiminin açıklamasına göre, 40 yılı aşkın oyunculuk kariyerinde unutulmaz kadın karakterlere hayat veren Demet Akbağ, bu yıl Onur Ödülü’nün sahibi olacak. Akbağ, “Neredesin Firuze”, “Organize İşler”, “Vizontele”, “Eyyvah Eyvah”, “O… Çocukları”, “Kurtuluş Son Durak”, “Hükümet Kadın” ve “Kış Uykusu” gibi filmlerdeki performanslarıyla tanınıyor. Tiyatroda da büyük başarılara imza atan Akbağ, “Bir Demet Tiyatro”, “Otogargara”, “Sen Hiç Ateş Böceği Gördün Mü?” gibi oyunlardaki performanslarıyla da geniş bir hayran kitlesi kazandı.

Uğur Polat: Tutkulu ve cesur bir oyuncu

Onur Ödülleri’nin bir diğer sahibi ise usta aktör Uğur Polat olacak. 1988’de “Sis” ile başlayan sinema kariyerinde, “Suyun Öte Yanı”, “Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri”, “Karşılaşma”, “Salkım Hanımın Taneleri”, “Filler ve Çimen”, “Sis ve Gece”, “Devrim Arabaları” ve “Anadolu Leoparı” gibi filmlerdeki tutkulu ve cesur oyunculuğuyla hafızalarımıza kazınan Polat, 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde Onur Ödülü’nü alacak.

Festival Programı

23-29 Eylül 2024 tarihleri arasında düzenlenecek festivalin önemli tarihleri şu şekilde:

  • 16 Ağustos 2024: Yarışma başvuruları için son gün (Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Belgesel Film Yarışması, Uluslararası Kısa Film Yarışması, Adana Kısa Film Yarışması, Öğrenci Kısa Film Yarışması)
  • 20 Ağustos 2024: Edebiyat uyarlaması uzun metraj senaryo yarışması başvuruları için son gün
  • 23 Eylül 2024: Festival açılış ve Orhan Kemal Emek ödülleri töreni
  • 26 Eylül 2024: Onur ödülleri töreni
  • 28 Eylül 2024: Büyük ödül töreni ve kapanış

Edebiyat uyarlamalarına özel yarışma

Bu yıl ilk kez düzenlenecek Edebiyat Uyarlaması Uzun Metraj Senaryo Yarışması’nın başvuruları 20 Ağustos Salı günü sona erecek. Bu yarışma, edebiyatımızın önemli eserlerinin sinemaya uyarlanmasını teşvik ederek, yapımcı ve yaratıcıların yeni filmler üretmesine katkı sunmayı amaçlıyor.

Festival heyecanı başlıyor

Festival, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Festival Onursal Başkanı Zeydan Karalar’ın başkanlığında düzenlenecek. Yürütme Kurulu’nda Menderes Samancılar başkanlığında, Nebil Özgentürk, İsmail Timuçin, Hüseyin Orhan, Gökhan Mutlay ve Mahmut Göğebakan yer alıyor. Festivalin sanat yönetmenliğini Mehmet Açar, program direktörlüğünü ise Esin Küçüktepepınar üstlenecek.


TÜİK'e Göre 2024 Yılı Suç Oranları Listesi....Adana Kaçıncı....

Hangi Ağaç Kaç Yıl Yaşar....

Türk-İş Konfederasyonundan "Zordayız-Geçinemiyoruz " Basın Açıklaması..

2023 Adana'dan Göç Sayısı..

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ", Adana Şakirpaşa Havalimanı kapatılmayacak " (video)

Sıcaklıkta "Küresel Ölçekte Son 175 yılın En Sıcak Dönemi "

Deprembilimci Naci Görür " Depremin doğrudan DAF (Doğu Anadolu Fay hattı) ile ilgisi yok ama ondan enerji transfer etmiş olabilir "

Kiracılar ve ev sahipleri dikkat! Kira zam oranı belli oldu...

Meşhur Dingo ve Ahırı....

Adana Antik Kentinde Anadolu'nun ilk camisi keşfedildi....


21.09.2024 ANKARA AT YARIŞI TAHMİNİ

Dr. Müzeyyen Şevkin "“Toki lüks konut yapacağına deprem konutlarını tamamlasın”

Adana'dan Urfa'ya Avlanmaya Giden Yaşlı Adam Kazaya Vuruldu..

Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) Bilim İnsanları “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”nde...

Burhanettin Bulut "Karar bizim için yok hükmündedir. Kadir Aydar’a mazbatasını Ceyhan vermiştir, alacak olan da Ceyhanlı’lardır!"

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar" Ortada büyük bir adaletsizlik ve hukuki garabet var"

20.09.2024 İSTANBUL GECE AT YARIŞI TAHMİNİ