Kapanan Şakirpaşa Havalimanı "Havacılık Eğitim Merkezi ve Fuar Alanı"na dönüşüyor.

Şakirpaşa, yıkılmıyor; "Havacılık Eğitim Merkezi ve Fuar Alanı"na dönüşüyor.

GÜNCEL 19.01.2026 19:09:00 0
Kapanan Şakirpaşa Havalimanı

Kapanan Şakirpaşa Havalimanı'nın Kaderi Belli Oldu

Ticari yolcu trafiğinin Ağustos 2024'te Çukurova Uluslararası Havalimanı'na (Yenice) kaydırılmasıyla sessizliğe bürünen Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda, "Arazi ne olacak?" tartışmaları 2026 yılında yerini somut bir projeye bıraktı.

 

Şehir merkezindeki bu devasa arazinin konut imarına açılacağı endişeleri, 6 Şubat depremlerinden çıkarılan dersler ve sivil havacılık otoritelerinin raporlarıyla rafa kalktı. Şakirpaşa, yıkılmıyor; "Havacılık Eğitim Merkezi ve Fuar Alanı"na dönüşüyor.

PİSTLER NEDEN KIRILMADI?

Gelinen nokta itibarıyla Şakirpaşa arazisinde iş makinelerinin pistleri kırmadığı, aksine bakımını yaptığı görülüyor. Bunun en temel nedeni "Stratejik Güvenlik." Uzmanlar ve yerel yöneticiler, olası bir afet durumunda şehrin göbeğindeki bu pistin lojistik hayatiyet taşıdığı konusunda birleşti. Bu nedenle ana pistin, acil durumlar, VIP uçuşlar ve yangın söndürme uçakları için süresiz olarak açık tutulması kararlaştırıldı.

TERMİNAL BİNALARI "EXPO" OLUYOR

Atıl duruma düşen İç ve Dış Hatlar terminal binaları içinse 2026 yılında "Dönüşüm Projesi" start aldı.

Fuar Merkezi: Adana'nın yıllardır eksikliğini hissettiği modern fuar ve kongre merkezi ihtiyacının, mevcut terminal binalarının revize edilmesiyle karşılanması planlanıyor.

Maliyet Avantajı: Sıfırdan bina yapmak yerine, mevcut sağlam yapıların (terminallerin) dönüştürülmesi kamu bütçesi açısından da en mantıklı yol olarak seçildi.

TÜRKİYE'NİN PİLOTLARI BURADA YETİŞECEK

Havalimanının hava tarafındaki en büyük hareketlilik ise uçuş okullarında yaşanıyor. Ticari trafiğin (büyük uçakların) olmaması, Şakirpaşa'yı pilotaj eğitimi için mükemmel bir sessizliğe kavuşturdu. 2026 itibarıyla Türkiye'nin önde gelen uçuş okullarının, eğitim filolarını Şakirpaşa'ya konuşlandırmak için Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ile protokol imzaladığı ve eğitim uçuşlarının sıklaştığı gözleniyor.

Turbeyler Grubu "Talip çıkmaması durumunda Devir Almaya Talibiz "

Oya Tekin'in oğlu Yağız Tekin: "Bizzat şahit oldum. Annem tutuklanmadan önce tehdit ediliyordu.”

Adana'da silahlı saldırıya uğrayan baba yaralandı, oğlu öldü..

Murat Sancak Metris'den Adana Demirspor Taraftarına Seslendi “Takıma maddi olarak da sahip çıkın "

Adana Kozan milyonluk İngiliz ve Arap atlarının yetişme alanı oldu.

Adana'da Bir İdealist Okul Müdürü görev yaptığı okulun mobilyalarını kendi üretiyor

Karaisalı'da bir mahalle Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından koruma çemberine alındı.

Adana'da iş İnsanına Pompalı Silahla Saldırı...

Adana'da Erkek Kuaförün'de Silahlı Kavga...3 Ağır 7 Yaralı..

Kedi ve Köpeklerin Kimliklendirilmesi İçin Son Tarih 31 Aralık


20.01.2026 ANTALYA AT YARIŞI TAHMİNİ

20.01.2026 ADANA AT YARIŞI TAHMİNİ

Seyhan Belediyesi’nde Promosyon İhalesi Tamamlandı...

Kapanan Şakirpaşa Havalimanı "Havacılık Eğitim Merkezi ve Fuar Alanı"na dönüşüyor.

Adana'da Otomobil Refüje Çarpıp Dere Yatağına Uçtu..1 Ölü 3 Ağır Yaralı

Adana'da Marketçi, husumetli akrabaları tarafından darbedildi

Adana'da farklı tarihlerde 4 bisiklet çalan 17 yaşındaki şahıs yakalandı.