Mersin ve Adana Tren Seferlerinde Mersin Büyükşehir Seferlere Başladı....Sıra Adana Büyükşehir'de...

22 Nisan itibariyle 2 yıl süreyle durdurulması kararı üzerine harekete geçen Mersin Büyükşehir Belediyesi, aldığı tedbirlerle vatandaşların mağduriyet yaşamasının önüne geçiyor.

GÜNCEL 7.05.2024 16:23:00 0
Mersin ve  Adana Tren Seferlerinde Mersin Büyükşehir Seferlere Başladı....Sıra Adana Büyükşehir

Mersin ve  Adana arasında faaliyet gösteren tren seferlerinin 22 Nisan itibariyle 2 yıl süreyle durdurulması kararı üzerine harekete geçen Mersin Büyükşehir Belediyesi vatandaşların mağduriyetini minimum düzeye indirebilmek adına çalışmalarını sürdürüyor.

Başkan Vahap Seçer 1 Mayıs'ı İşçilerle Alanlarda Kutladı

Başkan Vahap Seçer’in Mersin’de yaşayan ve Mersin’e gelen herkesin mutlu olabilmesi anlayışı ile çalışmalarını sürdüren Büyükşehir ekipleri, TCDD tarafından Mersin-Adana tren seferlerinin 2 yıl süre ile durdurulmasının ardından aldığı tedbirleri sürdürüyor. Bu kapsamda yeni hatlar açıp, mevcut hatlarda sefer sayılarını artıran Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Çağ Üniversitesi önüne de yeni duraklar açarak hem öğrencilerin olası mağduriyetini giderdi hem de Mersin-Adana arasında seyahat eden yolcuların bu durak üzerinden aktarma yapmasına olanak sağladı.

Büyükşehir’den öğrencilere yeni bir hizmet; Çağ Üniversitesi Durağı

 

Bu kapsamda Büyükşehir, Mersin- Yenice arasında faaliyet gösteren 141 no’lu, Tarsus- Yenice arasında faaliyet gösteren 264 no’lu hatların sefer sayılarını artırdı. Özellikle Tarsus ve Çağ Üniversiteleri’nde okuyan öğrencilerin eğitim hayatının sekteye uğramaması ve mağduriyet yaşamaması adına harekete geçen Büyükşehir, Tarsus ile Çağ Üniversitesi arasında 263 no’lu hattı 22 Nisan’da hizmete açtı. Yapılan düzenlemelere ek olarak ise Büyükşehir, okulun çevre yoluna yakın olması sebebiyle öğrencilerin okul çıkış saatlerinde güvenle bekleyebilecekleri yeni bir durağı hizmete açtı. Çağ Üniversitesi Kampüsü’nün hemen önünde yer alan ‘Çağ Üniversitesi Durağı’ sayesinde yolda bekleme derdi son bulan öğrenciler, daha güvenli ve emniyetli olan bu hizmetten oldukça memnun kaldılar.

Açıkbaş: “Öğrencilerimizin yaşayacağı mağduriyetinin önüne geçtik”

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na bağlı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü’nde Şef olarak görev yapan Sertaç Açıkbaş, 22 nisan tarihi itibariyle Mersin ve  Adana arasında yapılan yüksek standartlı tren çalışması sebebiyle tren seferlerinin durdurulduğunu ifade etti. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi’nin ivedi bir şekilde aksiyon aldığını söyleyen Açıkbaş, “Büyükşehir Belediyesi’nin Mersin - Arıklı arasında çalışan 140 no’lu hattı günde 10 seferden 18 sefere çıkardı. Daha önce 2 saatte bir olan sefer sayısı sabahları yarım saate öğlen ise 1 saat aralıkla seferlerini icra etmeye başladı. Tarsus’ta hizmet veren 264 no’lu hattımızın 10 olan sefer sayısı 23’e çıkarıldı. Bu bölgede okuyan öğrencilerimiz için UKOME kararı ile 263 no’lu hattımızı açtık ve bu hattımızda günlük ortalama 12 sefer düzenlemekte” dedi.

 

Bu süreçte  Adana Büyükşehir Belediyesi ile de iş birliği içerisinde hareket ettiklerini söyleyen Açıkbaş, vatandaşların  Adana ve Mersin arasında gidip gelirken Çağ Üniversitesi önünde 300 no’lu hat üzerinden aktarma yapabileceklerini de dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin her zaman öğrencilerin yanında olduğunu kaydeden Açıkbaş, “Bu bölgede yapmış olduğumuz Çağ Üniversitesi durağımız yaklaşık 8 buçuk metre ve öğrencilerimiz için hakikaten istenilen bir durumdu. Böylelikle öğrencilerimizin yaşayacağı mağduriyetinin önüne geçmiş olduk” sözlerine yer verdi.

Öğrenciler yeni hizmeti oldukça sevdi

Çağ Üniversitesi’nde 1. Sınıf Hukuk öğrencisi Zeynep Dila Arama, “Büyükşehir hem durakları hem otobüs seferlerini çoğalttı. Bu sayede biz öğrenciler olarak bir eksiklik görmedik. Yapılan hizmetlerden de çok memnunuz” dedi.

Başka bir öğrenci Zeynep Sabitoğlu da, öğrencilerin yaşadığı en büyük problemin şehir merkezine uzak olmaları olduğunu dile getirerek, “Otobüs seferlerinin ve durak sayıların arttırılması bizim açımızdan çok iyi oldu. Okulun önünde durak olmaması bizim için çok büyük bir problemdi. Daha önce ya yol kenarında ya da çok uygun olmayan yerlerde bekliyorduk. Bizim için gerçekten büyük bir problemdi. Buradan çoğunlukla büyük araçlar geçiyor ve gerçekten gerekliydi. Durağın kapasitesi de hem büyük hem yeterli. Bizim adımıza çok yararlı olacak” ifadelerini kullandı.


TOKİ Ceyhan Konutları Teslim Edilmeye Başlandı.

31 Mart yerel seçimlerinde ..YSK, seçimde kayıtlı seçmen sayısını, 61 milyon 441 bin 882 olarak belirledi.

Adana'da Kaç Kişi Sandık Başına Gidecek Belli Oldu....

Asal Araştırma, Adana Büyükşehir Anketinde Karalar-Kocaispir "ATBAŞI "

Davranış Bilimleri Uzm. Korkut Daban "Ramazan ayında oruç tutan çocuklar mutlaka ödüllendirilmeli"

AREA Araştırma'nın Adana Büyükşehir Belediyesi anket sonucu..... Fark Açılıyor....

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger “Şehitlerimiz, vatan sevgisinin en yüce örneğini sergileyerek bizlere ölümsüz bir miras bıraktılar.

Gazeteci Rifat Söylemez Yöneylemin Son Açıkladığı Ankette Zeydan Karalar'ın Neden Fark Attığını Belgesi İle Açıkladı.. "Belediyeden her ay BİR MİLYON lira "

CHP Genel Başkanı Özgür Özel " Cumhur İttifakı karşısında Seyhan’da Seyhan ittifakıyla, Adana’da Adana ittifakıyla, Türkiye’de Türkiye ittifakıylaSeçime Giriyoruz.

Burhanettin Bulut "Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı sizlere kapattırmayacağız"


Ergin Göleli " Geçtiğiniz Hafta İçerisinde Son Noktayı Koyacaktık. İletişim Kuramadık.Anlaşma Olursa Adanaspor'a Talibim."

Şambayat Deprem Konutları Hak Sahipleri "Teslim Edilen Evler'de Magduriyet Giderilmiyor "

19.05.2024 İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNİ (YORUMLU)

Karaisalı Belediye Başkanı Bekir Şimşek "Seçim Yatırımı Olarak İşe Alınan Kişilerin Çıkışını verdik”

Çukurova Belediyesinin Düzenleceği Salbaş Karakucak Güreşleri 1 Haziran'da...

Adana’da TEKNOFEST Heyecanı ....

Adana Emniyeti'nden Okul Çevreleri Temizliği...