"Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Hakları" konulu eğitim Paneli Yapıldı.

Karaisalı Niyet Akademi kursiyerlerine verilen eğitimde, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı psikolog tarafından cinsiyet rollerine ilişkin sunum yapıldı.

EĞİTİM 5.02.2024 16:29:00 0

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi iş birliği ile hak ihlallerinin önlenebilmesi amacıyla kadınlara yönelik kadın haklarının ele alındığı “Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Hakları" konulu eğitim düzenledi.

Karaisalı Niyet Akademi kursiyerlerine verilen eğitimde, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı psikolog tarafından cinsiyet rollerine ilişkin sunum yapıldı.

Eğitimde, toplumsal cinsiyet rolleri, toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve bu eşitsizliği besleyen atasözleri, deyimlere dikkat çekilerek, eşitsizliği ortadan kaldırabilmek için gerekli çözüm yollarına değinildi.

Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi avukatları tarafından ise; 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, Medeni Kanun, İstanbul Sözleşmesi ve CEDAW Sözleşmeleri başta olmak üzere, şiddete uğrayan ya da şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınlara yönelik şiddet ihbar hatlarının çalışma mekanizmaları anlatıldı.

Eğitim, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi'nin hazırladığı bilgilendirme broşürlerinin dağıtılması ve soru cevap kısmının ardından sona erdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya "Milletin helal kazancına göz dikemeyeceksiniz "..."Saklandığı yerden getireceğiz"

Adana'da Kebaplar İftarda Hem Göz Hem de Mideyi Doyuracak.

Adana'da Yeni Bir Cinayet. Otomobil'de Başından Vurulmuş Hâlde Bulundu....

Meteoroloji Uyardı..Adana Hafta Boyu Yağmurlu...

17 Yaşındaki Genç Aşık Olduğu Hemşire İçin Kendisini Stajyer Gösterdi....

Cumhurbaşkanı Erdoğan "2025 senesi 'Aile Yılı'

Adana Büyükşehir Belediyesi 5 Ocak Kurtuluş ve Özgürlük Parkı’nın temelini attı.

Neden Adana'ya Defnedilmedi İşte Nedeni.....Ferdi Tayfur "'Annemin yanına defnedin"

SSK VE BAĞKUR EMEKLİLERİNİN ÜCRET ZAMMI %15,75 OLDU....

Narin Güran Davasında Karar açıklandı.. Üç Ağırlaştırılmış Müebbet ....


MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı " Biz milliyetçi Hareket Partisi’yiz; adaletten sapmadan, ilkelerimizden taviz vermeden liderimizin yolunda yürüyoruz”

31.03.2025 BURSA AT YARIŞI TAHMİNİ

13.Portakal Çiçeği Karnavalı "Dünya Çocukları" Temasıyla Gerçekleştirilecek..

Yargıtay'dan emsal karar: Üst üste mesaj atana Ceza...

Bayram Tatilinin 1. günü 766 Trafik Kazası meydana geldi.

Adana Silah Ticareti Yapanlara Tutuklama..

Adana...Evde Çıkan Yangın'da İki Çocuk Hayatını Kaybetti..