Aziz İhsan Aktaş suç örgütü davasında tutuklu yargılanan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 7 ay sonra tahliye oldu. Karalar, büyük bir heyecanla göreve dönmek ve Adana'ya hizmet etmek istediğini belirterek; "Göreve başlatılmamı biraz geciktirirler mi, geciktirmezler mi, hemen başlatırlar mı bilmiyorum. Aynı davada yargılandığımız Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere tahliye edildikten sonra göreve başlatılmıştı. Benim de öyle olmam lazım" dedi.
CHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 7 aylık tutukluluğu ardından tahliye edildi. Karalar, tahliye sürecini ve göreve iadesinin yapılması isteğini dile getirdi.
Karalar, büyük bir heyecanla göreve geri dönmeyi beklediğini belirterek şunları söyledi:
“Görevden alındığımda her iki ayda bir açıkta kaldığım süre, İçişleri Bakanlığı tarafından uzatılıyordu. Tam bilmiyorum ama muhtemelen yakında görevime başlatmaları lazım. Çünkü benim eşdeğerlerim hepsi görevde.
Ters bir şey yapmalarını beklemiyorum. Ama tabi belli de olmaz ne yapılacağı. Yani göreve başlatılmamı biraz geciktirirler mi, geciktirmezler mi, hemen başlatırlar mı bilmiyorum. Aynı davada yargılandığımız Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere tahliye edildikten sonra göreve başlatılmıştı. Benim de öyle olmam lazım."