Korkut Daban


ADANA KURTULACAK

Korkut Daban Yazdı…


                                                                          ADANA  KURTULACAK

Adana 40 yıla yakın bir zamandır yerelde deyim yerindeyse adam akıllı bir hizmet alamadı. Hizmet alamadığı için güzel şehrimiz her geçen gün adım adım gerilemek suretiyle Türkiye’nin en büyük köyü haline geldi.

Aslında bu satırları kaleme alırken Gazeteci ve Siyaset İnsanı kimliğimden ari Adana’da yaşayan bu şehrin bir sakini ve seçmeni olarak düşüncelerimi yansıtmaya çalışıyorum.

Adana maalesef uzun süredir iyi yönetilmiyor. Bir şehir düşünün ki kaldırım taşları dahi yıllardır değişmemiş. Dahası gençlerin soluk alacağı ne bir spor kompleksi ne de alternatif park ve benzeri tesisler yapılmış olsun.

Bu şehirde emeklilerin ağız tadıyla gidecekleri bir mekanyok. Hayatının önemli bir bölümünü ülkesine hizmet ederek geçirmiş emeklilerimize soluk alacakları bir mekanveya tesis sunulmamış.

Yine her şehirde olduğu gibi bu şehirde de hayatımızın en önemli unsuru olan annelerin, ev hanımlarının rahatlıkla gidebilecekleri spor tesisleri ve dinlenme alanları yapılmamış. Anneler ve Babalar çocuklarını evlerinden çok uzakta olan parklara ancak arabaları ile götürebiliyor.

Gençlerimizin ağız tadıyla bisiklet ve motosiklet sürecekleri parkur ve pistler yok. Kay kay ve paten kullanan gençlerimizde aynı şekilde mahrum bırakılmışlar. Koca şehirde kent sakinlerinin keyifle zaman geçirebilecekleri tesisler ve mekanlar kurulmamış.

Peki belediyelerin asli sorumlulukları nedir?

Bugün bu yazıyı yazmama sebep olan bu sorunun ta kendisidir.  5 Yılı Seyhan 5 yılı ise Büyükşehirde olmak üzere 10 yıl belediye başkanlığı yapmış bir şahıs nasıl olurda hiçbir icraat yapmamasına rağmen utanmadan ve sıkılmadan halkın karşısına çıkıp yeniden adayım diyebiliyor.

Düşünün 10 yıldır belediye başkanlığı makamında oturup hiçbir icraat yapmayan Zeydan Karalar yeni dönemde fişek gibi geliyoruz diyerek yalan siyasetine yeni bir sayfa açıyor. Ancak unuttuğu bir şey var. Adanalı bu ZübükSiyasetine doydu. 

Artık öyle Mucize, Rekor ve Fişek gibi süslü kelimelerle Adana halkını kandıramayacaksınız. Kent Meydanı yapacağım diyerek esnafın işyerlerine el koyup şehrin kalbine büyük bir beton yığınını hançer misali sapladın.

Bu şehir bu yaptıklarını hak etmiyor. Oysa Cumhur İttifakı Adayı Fatih Mehmet Kocaispir Yüreğir gibi kısıtlı bir bütçeye sahip ilçe de deyim yerindeyse efsane yazdı. Başta yol ve sosyal tesisler olmak üzere Kentsel Dönüşüm gibi gerçek anlamda bir destana imza attı.

Ata sözünde dediği gibi. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. Adana seçmeni 31 Mart günü sandıkta iş yapan ile yapmayanın hakkını verecektir. Ve 31 Mart tarihi bu nedenle Adana için ikinci bir Kurtuluş Günü olarak tarihe geçecektir.

Sloganımız Adana Kazanacak Kimse Kaybetmeyecek. Bu şehrin kaybolan 40 yılını Fatih Kocaispir hayata geçireceği projeleriyle yeniden kazanmasını sağlayacaktır.

Adana artık Büyük Köy görüntüsünden çıkıp hak ettiği Büyükşehir sıfatına yeniden kavuşacaktır. Bu nedenle 31 Mart tarihi parti ve siyasi görüş fark etmeksizin şapkasını önüne koyma günüdür.

Adana Halkı olarak bu berbat yönetim anlayışından kurtulmak istiyorsak tercihimizi hizmetten ve icraattan yana kullanmalıyız. Seçime 10 gün kala sözde proje açıklayan Zeydan Karalar maalesef kopya bile çekememiş.

Açın dikkatlice bir bakın. Fatih Kocaispir’in projlerinikendi projleri olarak kamuoyuna anlatacak kadar aciz bir duruma düşmüş.  Sanki 5 yıldır Büyükşehir Belediyesini yöneten kendisi değilmiş gibi konuşuyor.

Son sözümü yine ata sözü ile bitirelim. Zeydan Bey korkunun ecele faydası yok. Seçimi kaybedeceğini anlayınca İşçilerle anlaşmak dahil hemen her şeye evet demeye ve hayali vaatler vermeye başladı.

Adana 31 Mart günü bu beceriksiz ve aciz yönetimden kurtulacak.

Selam ve dua ile…

Adana’da Taksicilerden Korsan Taşımacılığa Pretosto .

Adana’da faaliyet gösteren taksiciler, korsan taşımacılığa tepki göstermek amacıyla eylem düzenledi.

Adana'da Liseler Arası Futbol Maçında futbolcular birbirine girdi.

Adana'nın Kozan ilçesinde liseler arasında oynanan futbol karşılaşması çıkan olaylardan dolayı yarıda kaldı.

Samet Güdük kabri başında dualarla anıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi, görevi başındayken uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Özel Kalem Müdür Vekili Samet Güdük’ü anma programıyla yad etti

Adana'da Eski ve yeni sevgilinin hesaplaşmasında korkunç son...

Adana’da kız meselesi nedeniyle çıkan kavgada 8 bıçak darbesiyle hayatını kaybeden Batuhan Kolsuz’un (20) annesi Emine Kolsuz (52), tahliye edilen 3 sanığın tutuklu yargılanmasını talep etti

FIFA'dan Adana Demirspor'a 12 puan silme cezası.

FIFA Disiplin Komitesi, Trendyol 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor'a 12 puan silme cezası verdi.

Adana Sarıçam..Belediyenin kapatmadığı çukurları vatandaş kapattı..

Adana'da vatandaşın başvurusuna rağmen hem büyükşehir hem de ilçe belediyesi bozuk yolu yapmayınca, mahalle sakinleri araçlarının daha fazla zarar görmemesi için kürek ve el arabasıyla çukurları kendileri doldurdu.

Adana'da İnşaat İşçisi Evlilik vaadiyle ikinci kez dolandırıldı...

Adana’da başlık parası ve altın karşılığında dini nikah kıyarak birlikte yaşamaya başladığı Meryem Ç.’nin (29) 2 ay sonra evi terk ettiğini belirten Feyyaz Kılıç (29), “Biz birbirimize çok aşığız, konuşuyoruz

Adana'da İş yerlerine giren hırsızlar ne bulduysa çaldı: 2 şüpheli tutuklandı

Adana'da iki gecede 4 iş yerinden baldan çaya, paradan sigaraya kadar çeşitli ürünler çalan 2 şüpheli, polis ekiplerince yakalanarak çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı

Adana'da Lastiği patlayan otomobil, şarampole yuvarlandı.1 ölü 1 yaralı

Adana Seyhan'da otoyolda lastiği patlayarak şarampole devrilen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti, annesi yaralandı.

Adana şalgamı Avrupa’ya açılıyor

Adana’nın tescilli lezzeti şalgam, Avrupa Birliği yolunda önemli bir eşiği geride bıraktı.

Adana'da iki grup arasında Pompalı tüfekli kavga...

Adana’nın Çukurova ilçesinde iki grup arasında çıkan kavga silahlı gerilime dönüştü. Taraflardan biri aracından aldığı pompalı tüfekle havaya art arda ateş açtı.

Aziz İhsan Aktaş suç örgütü Lideri "Başkanın Eşine Paraları kadayıf kutusu içerisinde götürdük "

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesince, Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun karşısındaki salonda görülen duruşmada savunma yapan tutuksuz sanık Aziz İhsan Aktaş

12.02.2026 ANTALYA AT YARIŞI TAHMİNİ

ANTALYA ALTILI GANYAN TAHMİNİ Bülent Çabuk

12.02.2026 İZMİR AT YARIŞI TAHMİNİ

İZMİR ALTILI GANYAN TAHMİNİ Bülent Çabuk

Akkapı Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda “Empati ve İletişim” konulu bir seminer gerçekleşti..

Adana Büyükşehir Belediyesi, ceza infaz kurumlarında yürüttüğü sosyal ve kültürel çalışmalar kapsamında, Akkapı Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda “Empati ve İletişim” konulu bir seminer gerçekleştirdi.