Korkut Daban


ADANA KURTULACAK

Korkut Daban Yazdı…


                                                                          ADANA  KURTULACAK

Adana 40 yıla yakın bir zamandır yerelde deyim yerindeyse adam akıllı bir hizmet alamadı. Hizmet alamadığı için güzel şehrimiz her geçen gün adım adım gerilemek suretiyle Türkiye’nin en büyük köyü haline geldi.

Aslında bu satırları kaleme alırken Gazeteci ve Siyaset İnsanı kimliğimden ari Adana’da yaşayan bu şehrin bir sakini ve seçmeni olarak düşüncelerimi yansıtmaya çalışıyorum.

Adana maalesef uzun süredir iyi yönetilmiyor. Bir şehir düşünün ki kaldırım taşları dahi yıllardır değişmemiş. Dahası gençlerin soluk alacağı ne bir spor kompleksi ne de alternatif park ve benzeri tesisler yapılmış olsun.

Bu şehirde emeklilerin ağız tadıyla gidecekleri bir mekanyok. Hayatının önemli bir bölümünü ülkesine hizmet ederek geçirmiş emeklilerimize soluk alacakları bir mekanveya tesis sunulmamış.

Yine her şehirde olduğu gibi bu şehirde de hayatımızın en önemli unsuru olan annelerin, ev hanımlarının rahatlıkla gidebilecekleri spor tesisleri ve dinlenme alanları yapılmamış. Anneler ve Babalar çocuklarını evlerinden çok uzakta olan parklara ancak arabaları ile götürebiliyor.

Gençlerimizin ağız tadıyla bisiklet ve motosiklet sürecekleri parkur ve pistler yok. Kay kay ve paten kullanan gençlerimizde aynı şekilde mahrum bırakılmışlar. Koca şehirde kent sakinlerinin keyifle zaman geçirebilecekleri tesisler ve mekanlar kurulmamış.

Peki belediyelerin asli sorumlulukları nedir?

Bugün bu yazıyı yazmama sebep olan bu sorunun ta kendisidir.  5 Yılı Seyhan 5 yılı ise Büyükşehirde olmak üzere 10 yıl belediye başkanlığı yapmış bir şahıs nasıl olurda hiçbir icraat yapmamasına rağmen utanmadan ve sıkılmadan halkın karşısına çıkıp yeniden adayım diyebiliyor.

Düşünün 10 yıldır belediye başkanlığı makamında oturup hiçbir icraat yapmayan Zeydan Karalar yeni dönemde fişek gibi geliyoruz diyerek yalan siyasetine yeni bir sayfa açıyor. Ancak unuttuğu bir şey var. Adanalı bu ZübükSiyasetine doydu. 

Artık öyle Mucize, Rekor ve Fişek gibi süslü kelimelerle Adana halkını kandıramayacaksınız. Kent Meydanı yapacağım diyerek esnafın işyerlerine el koyup şehrin kalbine büyük bir beton yığınını hançer misali sapladın.

Bu şehir bu yaptıklarını hak etmiyor. Oysa Cumhur İttifakı Adayı Fatih Mehmet Kocaispir Yüreğir gibi kısıtlı bir bütçeye sahip ilçe de deyim yerindeyse efsane yazdı. Başta yol ve sosyal tesisler olmak üzere Kentsel Dönüşüm gibi gerçek anlamda bir destana imza attı.

Ata sözünde dediği gibi. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. Adana seçmeni 31 Mart günü sandıkta iş yapan ile yapmayanın hakkını verecektir. Ve 31 Mart tarihi bu nedenle Adana için ikinci bir Kurtuluş Günü olarak tarihe geçecektir.

Sloganımız Adana Kazanacak Kimse Kaybetmeyecek. Bu şehrin kaybolan 40 yılını Fatih Kocaispir hayata geçireceği projeleriyle yeniden kazanmasını sağlayacaktır.

Adana artık Büyük Köy görüntüsünden çıkıp hak ettiği Büyükşehir sıfatına yeniden kavuşacaktır. Bu nedenle 31 Mart tarihi parti ve siyasi görüş fark etmeksizin şapkasını önüne koyma günüdür.

Adana Halkı olarak bu berbat yönetim anlayışından kurtulmak istiyorsak tercihimizi hizmetten ve icraattan yana kullanmalıyız. Seçime 10 gün kala sözde proje açıklayan Zeydan Karalar maalesef kopya bile çekememiş.

Açın dikkatlice bir bakın. Fatih Kocaispir’in projlerinikendi projleri olarak kamuoyuna anlatacak kadar aciz bir duruma düşmüş.  Sanki 5 yıldır Büyükşehir Belediyesini yöneten kendisi değilmiş gibi konuşuyor.

Son sözümü yine ata sözü ile bitirelim. Zeydan Bey korkunun ecele faydası yok. Seçimi kaybedeceğini anlayınca İşçilerle anlaşmak dahil hemen her şeye evet demeye ve hayali vaatler vermeye başladı.

Adana 31 Mart günü bu beceriksiz ve aciz yönetimden kurtulacak.

Selam ve dua ile…

Adana'da Sınıf Öğretmeni Okulun atıl bahçesini açık hava sınıfına dönüştürüp çocuklara doğayı sevdirdi.

Çukurova Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü'nden 2013'te mezun olan Uğurlu, çeşitli illerde görev yaptıktan sonra 2021'de Seyhan ilçesindeki Adasokağı İlkokulu'nun ana sınıfına atandı.

Adana'da Parklarda, sokaklarda uyuşturucu içen 12 kişi suçüstü yakalandı..

Adana'da parklarda ve sokak aralarında uyuşturucu madde kullanan kişilere yönelik yapılan denetimlerde 12 kişi suçüstü yakalanırken bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi

15.12.2025 BURSA AT YARIŞI TAHMİNİ

BURSA ALTILI GANYAN TAHMİNİ Bülent Çabuk

Adana'da bir kişi evlerin camlarını taşladı, sonra kaçtı!

Adana’da yaşanan olay mahalle sakinlerini tedirgin etti. Yüreğir ilçesinde bir şahsın, herhangi bir husumet bulunmayan evlerin camlarını taşlayarak kırdığı anlar güvenlik kameralarına yansıdı

Adana'da motosiklet kazası: 1 ölü

Adana’da meydana gelen motosiklet kazasında 1 kişi yaşamını yitirdi.

Adana İsminin Tarihçesi...İlk Defa Ne zaman Kayıtlarda Geçti....İşte Cevabı

Adana'ya ait en eski yazılı kayıtlara ilk defa, Anadolu yarımadasının en köklü uygarlıklarından biri olan Hititlerin kaya kitabelerinde rastlanmaktadır

Lüks Araç Kamyon'a Arkadan Çarptı. Sürücü Hayatını Kaybetti.

Adana’nın Yüreğir ilçesi Mithat Özsan Bulvarı 6’ncı Kolordu Komutanlığı önünde meydana gelen trafik kazasında kamyona arkadan çarpan lüks araçta bulunan Emin Momyak (29) hayatını kaybetti.

Adana'da Park Halindeki Araç Patladı İçindeki Sürücüsü Hayatını Kaybetti..

Adana’nın Sarıçam ilçesi Buruk İstiklal Mahallesi’nde park halindeki bir otomobilde meydana gelen patlama sonrası çıkan yangın faciaya yol açtı

14.12.2025 ADANA AT YARIŞI TAHMİNİ

ADANA ALTILI GANYAN TAHMİNİ Bülent Çabuk

14.12.2025 İZMİR AT YARIŞI TAHMİNİ

İZMİR ALTILI GANYAN TAHMİNİ Bülent Çabuk

Seyhan Belediyesinden Engellilere Zulüm...

Adana Seyhan İlçe Belediyesi sınırlarında Gürselpaşa Mahallesinde bulunan Engelsiz Yaşam ve Farkındalık Derneğine ait Hizmet Binası t Seyhan Belediyesi yetkilileri tarafından zorbalık yöntemiyle ellerinden alınmaya çalışılıyor

Adana'da Yangında evi küle dönen 85 Yaşındaki yaşlı kadının cenazesine ulaşıldı

Adana'nın Aladağ ilçesinde çıkan yangında evi küle dönen 85 yaşındaki kadının cansız bedenine ulaşıldı.

Adana’daki kazada yaralanan 14 Yaşındaki sürücü 9 gün sonra yaşamını yitirdi..

Adana’nın Yüreğir ilçesinde kullandığı otomobille yaptığı kazada ağır yaralanan 14 yaşındaki Çınar Kazan, hastanede verdiği 9 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

Adanaspor Kaybetmeye Devam Ediyor... Adanaspor 0-3 Mersin İ.Yurdu

Adanaspor, sahasında Turkish Oil Yeni Mersin İdmanyurdu'na 3-0 yenildi.

Şalgam Suyunda Alkol Tespit Edildi

Bilimsel araştırmalar, fermente bir içecek olan şalgam suyunda sanılandan daha yüksek oranda alkol oluşabildiğini ortaya koydu. Akademik çalışmalara göre bazı şalgam türlerinde litre başına 4 ila 7 gram etil alkol tespit edildi.