Korkut Daban

Korkut Daban


ADANA KURTULACAK

Korkut Daban Yazdı…


                                                                          ADANA  KURTULACAK

Adana 40 yıla yakın bir zamandır yerelde deyim yerindeyse adam akıllı bir hizmet alamadı. Hizmet alamadığı için güzel şehrimiz her geçen gün adım adım gerilemek suretiyle Türkiye’nin en büyük köyü haline geldi.

Aslında bu satırları kaleme alırken Gazeteci ve Siyaset İnsanı kimliğimden ari Adana’da yaşayan bu şehrin bir sakini ve seçmeni olarak düşüncelerimi yansıtmaya çalışıyorum.

Adana maalesef uzun süredir iyi yönetilmiyor. Bir şehir düşünün ki kaldırım taşları dahi yıllardır değişmemiş. Dahası gençlerin soluk alacağı ne bir spor kompleksi ne de alternatif park ve benzeri tesisler yapılmış olsun.

Bu şehirde emeklilerin ağız tadıyla gidecekleri bir mekanyok. Hayatının önemli bir bölümünü ülkesine hizmet ederek geçirmiş emeklilerimize soluk alacakları bir mekanveya tesis sunulmamış.

Yine her şehirde olduğu gibi bu şehirde de hayatımızın en önemli unsuru olan annelerin, ev hanımlarının rahatlıkla gidebilecekleri spor tesisleri ve dinlenme alanları yapılmamış. Anneler ve Babalar çocuklarını evlerinden çok uzakta olan parklara ancak arabaları ile götürebiliyor.

Gençlerimizin ağız tadıyla bisiklet ve motosiklet sürecekleri parkur ve pistler yok. Kay kay ve paten kullanan gençlerimizde aynı şekilde mahrum bırakılmışlar. Koca şehirde kent sakinlerinin keyifle zaman geçirebilecekleri tesisler ve mekanlar kurulmamış.

Peki belediyelerin asli sorumlulukları nedir?

Bugün bu yazıyı yazmama sebep olan bu sorunun ta kendisidir.  5 Yılı Seyhan 5 yılı ise Büyükşehirde olmak üzere 10 yıl belediye başkanlığı yapmış bir şahıs nasıl olurda hiçbir icraat yapmamasına rağmen utanmadan ve sıkılmadan halkın karşısına çıkıp yeniden adayım diyebiliyor.

Düşünün 10 yıldır belediye başkanlığı makamında oturup hiçbir icraat yapmayan Zeydan Karalar yeni dönemde fişek gibi geliyoruz diyerek yalan siyasetine yeni bir sayfa açıyor. Ancak unuttuğu bir şey var. Adanalı bu ZübükSiyasetine doydu. 

Artık öyle Mucize, Rekor ve Fişek gibi süslü kelimelerle Adana halkını kandıramayacaksınız. Kent Meydanı yapacağım diyerek esnafın işyerlerine el koyup şehrin kalbine büyük bir beton yığınını hançer misali sapladın.

Bu şehir bu yaptıklarını hak etmiyor. Oysa Cumhur İttifakı Adayı Fatih Mehmet Kocaispir Yüreğir gibi kısıtlı bir bütçeye sahip ilçe de deyim yerindeyse efsane yazdı. Başta yol ve sosyal tesisler olmak üzere Kentsel Dönüşüm gibi gerçek anlamda bir destana imza attı.

Ata sözünde dediği gibi. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. Adana seçmeni 31 Mart günü sandıkta iş yapan ile yapmayanın hakkını verecektir. Ve 31 Mart tarihi bu nedenle Adana için ikinci bir Kurtuluş Günü olarak tarihe geçecektir.

Sloganımız Adana Kazanacak Kimse Kaybetmeyecek. Bu şehrin kaybolan 40 yılını Fatih Kocaispir hayata geçireceği projeleriyle yeniden kazanmasını sağlayacaktır.

Adana artık Büyük Köy görüntüsünden çıkıp hak ettiği Büyükşehir sıfatına yeniden kavuşacaktır. Bu nedenle 31 Mart tarihi parti ve siyasi görüş fark etmeksizin şapkasını önüne koyma günüdür.

Adana Halkı olarak bu berbat yönetim anlayışından kurtulmak istiyorsak tercihimizi hizmetten ve icraattan yana kullanmalıyız. Seçime 10 gün kala sözde proje açıklayan Zeydan Karalar maalesef kopya bile çekememiş.

Açın dikkatlice bir bakın. Fatih Kocaispir’in projlerinikendi projleri olarak kamuoyuna anlatacak kadar aciz bir duruma düşmüş.  Sanki 5 yıldır Büyükşehir Belediyesini yöneten kendisi değilmiş gibi konuşuyor.

Son sözümü yine ata sözü ile bitirelim. Zeydan Bey korkunun ecele faydası yok. Seçimi kaybedeceğini anlayınca İşçilerle anlaşmak dahil hemen her şeye evet demeye ve hayali vaatler vermeye başladı.

Adana 31 Mart günü bu beceriksiz ve aciz yönetimden kurtulacak.

Selam ve dua ile…

Türk Motor Sporlarında Tarihi Başarı: 16 Yaşındaki Adanalı Alp Aksoy Ferrari Sürücü Akademisi'nde

Türk Motor Sporlarında Tarihi Başarı: 16 Yaşındaki Adanalı Alp Aksoy Ferrari Sürücü Akademisi'nde

Türkiye'nin motor sporlarındaki yükselen yıldızı Alp Aksoy, Formula 1 hedefi için büyük bir adım attı.

Adana'da İntihar Girişimi

Adana’da Sular bölgesinde, Şadırvan Döner civarında bulunan köprü üzerine çıkan bir şahıs intihar girişiminde bulundu

Adana'da Halk Ekmeğe Zam ...

Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nda üretilen ekmeklerin yeni satış fiyatları Meclis gündemine geldi. Komisyon raporuna göre yeni fiyatlar şöyle:

17.10.2026 ANKARA ALTILI GANYAN TAHMİNİ

ANKARA ALTILI GANYAN TAHMİNİ Bülent Çabuk

Adana'da 2 gencin öldüğü kazada sürücü tahliye edildi: Aileler gözyaşlarına boğuldu

Adana - Kazada ölen Hasan Emre’nin babası: Kendi evladımı bana yıkattılar ama katili serbest kaldı

Kozan Feke Yolunda Trafik Kazası...1 Ölü 1 Yaralı

Adana’nın Kozan ilçesinde iki otomobilin çarpıştığı kazada ağır yaralanan sürücü hayatını kaybederken yaralanan iki kişinin tedavisi sürüyor.

Adana'da İki Otomobil Kafa Kafaya Çarpıştı..3 Yaralı

Adana’nın Kozan ilçesinde 2 otomobilin çarpışması sonucu yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı.

Adana Ulaşım 100 İşçi Alımı Yapacak

Adana Ulaşım 100 beden işçisi alımı yapacak. Başvurular 16-17 Ekim 2026 tarihlerinde e-posta ile alınacak. Şartlar ve başvuru adresi burada.

Adana’da Otobüsün Tekerleği Koptu! 2 Araç Hasar Gördü

Adana’da seyir halindeki belediye otobüsünün tekerleği yerinden çıkarak önünde ilerleyen iki araca çarptı.

Adana'da park halindeki kamyonete çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı

Adana'nın Kozan ilçesinde park halindeki kamyonete çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı.

16.10.2026 İSTANBUL ALTILI GANYAN TAHMİNİ

İSTANBUL ALTILI GANYAN TAHMİNİ Bülent Çabuk

Adana'da Yaşayan Kadın Üniversite sınavına 4'üncü kez girdi! Oğluyla aynı bölümü kazandı

Adana'dan gelen kadın, 4. sınavda oğluyla aynı bölümü kazanıp Niğde'ye yerleşti

Adana Pozantı'da yaşlıları dolandırdığı iddia edilen 2 zanlıdan 1'i tutuklandı

Adana'nın Pozantı ilçesinde, kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak yaşlıları dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 zanlıdan 1'i tutuklandı.

Adanaspor Başkanı Uğur Özdemir "“Birinci hedefim transfer tahtasını açmak”

Adanaspor'un yeni başkanı Uğur Özdemir, TSYD Adana Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında kulübün geleceğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Adana'dan TÜBİTAK başarısı! Çukurova İsmail Kulak Anadolu Lisesi Türkiye ikincisi oldu

Adana'da Çukurova İsmail Kulak Anadolu Lisesi, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları kategorisinde Türkiye ikincisi oldu.