Korkut Daban

Korkut Daban


ADANA’DA BİR YILDIZ DOĞUYOR…… BETA ENERJİ….

Beta Enerji


                                                        ADANA’DA BİR YILDIZ DOĞUYOR

Son yıllarda Adana ile ilgili olarak çok fazla olumlu şeyler yazamıyorduk. Türkiye’nin en zengin ve bereketli topraklarına sahip cennet şehrimiz maalesef iş bilmez siyasetçilerin ve idarecilerin elinde her geçen gün kan kaybediyordu.

Bu nedenle pek olumlu düşünemez ve konuşamaz olmuştuk. Bugün Adana için değer yaratan dahası Türkiye Ekonomisine ve dolayısıyla memleketimize önemli bir katkı sağlayan BETA Enerji ve şirketin kurucusu aile hakkında bir şeyler yazmak istedim.

Öyle ki bizler bu şehre ve bu memlekete sevdalı, gönülden bağlı insanlar olarak memlekete katkı sağlayan kim varsa gündemimize alıp takdir etmeyi vazife biliriz.

Adana Organize Sanayi Bölgesinde 1997 yılından itibaren Elektrik ve Elektronik sektöründe uzmanlaşma hedefi ile yola koyulan BETA Enerji, Elektromekanik Yağlı ve Kuru üzere Güç Dağıtım ve Özel Sargılı Transformatörleri alanında üretim yapan saygın bir Enerji ve Teknoloji firması olmuştur.

Her ticari işletme de olduğu üzere farklı kriz dönemlerinde dalgalı denizlerde fırtınalı günler yaşamakla beraber tüm zorlukları başta baba Sabit Dağsuyu olmak üzere iki erkek evladı Hakkı Mert ve Yusuf Cenk kardeşlerin yüksek çabaları sayesinde aşmışlardır.

Bugün BETA Enerji sadece Adana değil Türkiye ve dünya için üretim yapan yüksek katma değer sağlayan bir işletme olarak genç sanayicilere ve girişimcilere ilham veren güzel bir rol model olmuştur.

Geçtiğimiz günlerde davet üzerine gittiğimiz Organize Sanayi Bölgesinde BETA Enerji İşletmesi 35.000 metrekare kapalı alan ve 30.000 metrekare açık alan toplamda 65.000 metrekarenin yanı sıra 500’e yakın çalışan sayısı ile adeta devasa bir işletme.

Ayrıca henüz inşaat aşamasında olan 100.000 metrekare fabrika ve 20.000 metrekaresi ise sosyal tesis olacak olan toplam 120.000 metrekarelik dev bir yatırım daha Adana ve Türkiye’ye değer katmak için gün sayıyor.

Daha da şaşıracağınız bir şey ilave deyim bu dev yatırım için 2026 yılında en az 1200 yeni personel için istihdam kapısı açılacak. Tüm bu yatırımların büyük bir öngörü ve disiplin ile oluşturulduğunu tahmin edebilirsiniz.

BETA Enerji, Teknolojinin yoğun bir şekilde kullanıldığı Modern çağın en önemli unsurlarının başında gelen Enerji Alanında yapılan stratejik yatırımların yanı sıra insan kaynakları ve AR-GE çalışmaları ile de Adana için değer oluşturmaya devam ediyor.

Otomotiv sektöründe ki Elektrikli Araçlar için büyük önem arz eden şarj istasyonları üretimi noktasında yine öncü olan BETA Enerji, Voltgo Markası ile piyasaya ciddi bir giriş yaptı.

Bu sayede Voltgo Şarj İstasyonu cihazı ile sadece Adana için değil Türkiye ve uluslararası arena büyük ses getirmekle kalmayacak yerli ve milli bir markanın başarısının haklı gururunu yaşamaktadır.

Bu sene Adana’da düzenlenecek olan 2024 Teknofest Teknoloji Festivali’nin Ana Sponsoru olması beklenen BETA Enerji sadece ticari faaliyetlerle yetinmeyip yeni neslin motivasyonu ve gelişimi için de başarılı halkla ilişkiler kampanyaları yürüterek iş dünyasına adeta güzel bir örnek oluşturmaktadır.

Bizler Adana ve Türkiye için katma değer yaratan her kişiye ve kuruluşa hakkını vermeye devam edeceğiz. Temennimiz Adana’da DAĞSUYU Ailesi yönetiminde ki BETA Enerji gibi işletmelerin sayısının her geçen gün artmasıdır.

 

Adana’da 15 milyon liralık ilaç hırsızlığı! Depo sorumlusu yakalandı

Adana’da 15 milyon liralık ilaç hırsızlığı! Depo sorumlusu yakalandı

Adana’da bir hastanede yaklaşık 15 milyon liralık ilaç hırsızlığı iddiasıyla gözaltına alınan depo sorumlusunun ifadesinde, borcu nedeniyle tehdit edildiğini ve 2 milyon liralık ilacı alıp sattığını söylediği öğrenildi.

Adana'da inşaatta hırsızlık: Şüpheliler tutuklandı

Adana’da inşaat halindeki 2 apartmana girip, yaklaşık 100 bin lira değerindeki musluk bataryası, su sayacı ve elektrik kablosu çalan Ali Kaya (41) ile Serkan Kaplan (38), güvenlik kamerasından tespit edilip yakalandı.

Çukurova'da İşyerine Silah'lı Saldırı....

ADANA'da bir iş yerine tabancayla ateş açtıktan sonra motosiklet ile kaçan şüpheli, polisin takibi sonucu kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.

Jeofizik Yüksek Mühendisi Melih Baki "Paniğe gerek yok

Jeofizik Mühendisleri Odası Genel Merkez Onur Kurulu Üyesi, Jeofizik Yüksek Mühendisi Melih Baki, Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki deprem ile bölgedeki yer sarsıntılarını değerlendirdi.

Adana'da uyuşturucu operasyonu: 3 şüpheli yakalandı

Adana'da jandarma ekiplerinin uyuşturucu ve uyarıcı madde ticaretinin önlenmesine yönelik düzenlediği operasyonlarda 3 şüpheli Yakalandı

Boşanma aşamasındaki eşi'nin gelinlikçi mağazasını kundakladı

Adana’nın Yüreğir ilçesinde bir gelinlikçi mağazası, kimliği henüz belirlenemeyen kişi tarafından benzin dökülerek ateşe verildi.

28.08..2026 İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNİ

İstanbul ALTILI GANYAN TAHMİNİ Bülent Çabuk

28.08.2026 BURSA ALTILI GANYAN TAHMİNİ

BURSA ALTILI GANYAN TAHMİNİ Bülent Çabuk

Adana’da 2 bin yıllık mezarlar bulundu:

Adana’da 2 bin yıllık mezarlar bulundu: Makedon askerlerine ait olabilir Yumurtalık’taki Aigeai Antik Kenti’nde yürütülen kurtarma kazılarında Helenistik ve Roma dönemlerine uzanan 10 mezar ortaya çıkarıldı. Mezarların bir bölümün

Adana'da kauçuk ayakkabı fabrikasında yangın

Adana'da kauçuk ayakkabı tabanı üreten fabrikada çıkan yangın, yaklaşık 2 saatlik müdahalenin ardından kontrol altına alındı.

Adana'da bıçaklı kavga..

Adana’da iki grup arasında çıkan kavgada bir kişi bıçaklandı. Ağır yaralanan genç, hastaneye kaldırıldı.

27 08.2026 ANKARA ALTILI GANYAN TAHMİNİ

ANKARA ALTILI GANYAN TAHMİNİ Bülent Çabuk

Adana'da Tomruk Kamyonundan Düşen 53 Yaşındaki İşçi Hayatını Kaybetti

Adana’nın Kozan ilçesinde tomruk yüklü kamyonun üzerinden düşerek ağır yaralanan 53 yaşındaki Davut Ali Erdil, tedavi altına alındığı hastanede yaşamını yitirdi.

Adana'da motosiklet sürücülerine yönelik Trafik denetimi.

Ehliyetsiz sürücü motorunu araçların arasına sakladı, kolundaki yara izi için "Uçakla kaza yaptım, sormayın" dedi Adana'da motosiklet sürücülerine yönelik denetimde 41 kişiye toplam 1 milyon 266 bin lira ceza kesildi.

Kasım Gülek Köprüsü Trafiğe Açıldı..

Adana’da hızlı tren projesi kapsamında yıkılan Kasım Gülek Köprüsü’nün yerine yapılan alt geçit çalışmaları nedeniyle kapalı olan Gazipaşa-Cevat Yurdakul Caddesi hattı yeniden araç trafiğine açıldı