Korkut Daban


BANGLADEŞ’TE NELER OLUYOR…..

BANGLADEŞ’TE NELER OLUYOR….


BANGLADEŞ’TE NELER OLUYOR

Emperyalist Batı, özellikle İslam nüfusunun yoğun olarak yaşandığı ülkelerden bir türlü elini çekmemiştir. Buna en güzel örnek ise Bangladeş Halk Cumhuriyeti’dir.

Son olarak 1971 yılında bağımsızlığını kazanan ülke de sürekli olarak ayrımcılıklar yapılmak suretiyle deyim yerindeyse normal halkın özellikle ülke yönetiminde ve üst düzey bürokrasiden uzak tutulması sağlanmıştır.

Kota uygulaması adı altında yapılan bu zulüm nedeniyle Savaşçı Aileler haricindeki nüfusun adeta yokluk ve sefalete sürüklenmesine neden olunuyor.

Üniversiteye girişten başlayıp kamu ve özel işlerde yıllardır uygulanan kota sisteme karşı öğrenciler bu sefer tek ses oldu. Bilmeniz için ifade ediyorum ki; Bangladeş 1971 yılındaki savaşçı aileler, çocuklar, torular ve sonları için yüzde 30, Kadınlara % 10 ve diğer olmakla beraber toplamda % 56 kota sistemi uygulanıyor.

Bazı durumlarda bu kota % 62 ve bazı işlerde % 96’ye kadar çıkmaktadır. Bu şekilde nüfusun sadece % 3’ünehitap eden kısım için % 56 kota ve geri kalan % 97 genel nüfus için sadece % 44 oranında işe alımı genel halkı mağdur ediyor. Bu durum, 2018 yılındaki eylemler sonrasında kota sistemi kaldırılmıştı ancak HasinaHükümeti 2024 Temmuz ayında tekrar kota sisteminigetirdiğini duyurdu.

Kota sistem aslında bir fikirsiz, akıl yoksunu ve gerçekten uzak bilimsiz nesil yetiştirmesi için yapılmaktadır. Bunun yanı sıra son 15 senedir devam eden her türlü zulümleri de bu eylemin ana nedenidir. Son bir haftadır devam eden eylemlerde şu ana kadar 30 öğrenci hayatını kaybetti. Polis demokratik olarak tepkilerini ortaya koyan öğrencileredoğrudan ateş açtı.

Kota uygulaması nedeniyle gösteri yapan öğrencilere Polis ve Asker doğrudan ateş etmek suretiyle orantısız bir tepki gösterdi.  Gösterilerde son gelen kesin bilgilere göre 366 öğrenci hayatını kaybetti.  Gözaltına alınan binlerce öğrenci var.

Ölenlerin yanı sıra göstericilerden binlerce yaralı var ve yüz binlerce öğrenci hala sokaklarda Kota Uygulaması karşısında demokratik olarak haklarını arama mücadelesi veriyor.

Bangladeş Halkının Kota gibi uygulamalar nedeniyle ayrıştırılmak suretiyle kendi içerisinde huzursuz bir toplum haline gelmesi sadece Emperyalist Batı Toplumuna yarar.

Konu ile ilgili bilgisine başvurulan yetkililer, HasinaHükümetinin tıpkı 2018’de yapmış olduğu gibi Kota Uygulamasını makul bir seviyeye çekmelidir. Bu sayede Bangladeş Halkının çoğunluğu için Kamu İstihdamı sağlanmış olacaktır dediler.

 

13.12.2025 ADANA AT YARIŞI TAHMİNİ

ADANA ALTILI GANYAN TAHMİNİ Bülent Çabuk

13.12.2025 İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNİ

İSTANBUL ALTILI GANYAN TAHMİNİ Bülent Çabuk

Adana'da torbacı olduğu öne sürülen şahıs canlı yayında intihar etti

Adana polisinin uyuşturucu sattığı öne sürülen şahsın evine yaptığı baskında, şüpheli polise teslim olmayarak sosyal medyada canlı yayın yapıp kafasına tabanca ile ateş ederek intihar etti

AdanaDemirspor 1-6 Boluspor

1. Lig’in 17. haftasında Boluspor, Adana Demirspor deplasmanında sahaya çıktı. Boluspor zorlu maçta 6-1 galip geldi.

Adana'da 19 yaşındaki genç defalarca bıçaklanarak Öldürülmüş Halde Bulundu...

Adana'da sabah saatlerinde kan donduran bir cinayete sahne oldu, 19 yaşındaki genç defalara bıçaklanarak sokak ortasında öldürülmüş halde bulundu.

Adana'da Kendisini Döven Komşusunu Sokak ortasında Silahla Vurdu..

Adana’da bir kişi kendisini daha önce dövdüğünü ileri sürdüğü komşusunu tabanca ile vurarak ağır yaraladı.

Adana'da Düğünden sonra altınları çalıp kaçan gelin sırra kadem bastı!

Adanalı genç, Muğla'da tanıştığı kadınla Adana'da düğün yaparak evlendi.

Adı Çukurova Havaalanı Çukurova'dan Servis Yok...

Çukurova Uluslararası Havalimanı servislerinin Adana'da alınan karar gereği Çukurova ilçesinden geçmemesi, vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. Kaynak: Büyükşehir kimleri karşısına almak istemiyor? Vatandaşlar havaalanına gitm

İş yerlerin'de çalışma ruhsatı Almada Yeni Dönem...Yönetmelik baştan sona değişti

İş yeri açma ve çalışma ruhsatlarında köklü değişiklik yapıldı. Yeni yönetmelikte, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na görev verildi.

Adana'da 14 bin adet sentetik İlaç Yakalandı...Eczacı 'içmek için' aldım Dedi.

Adana’da uyuşturucu madde ticareti yapana şüpheli operasyonla yakalanırken evinde ve işyerinde 14 bin 182 adet sentetik ecza ile ruhsatsız silahlar ele geçirildi.

Adana'da Kafeye otomatik tüfekle ateş eden şüpheli yakalandı .

Emniyete götürülen şüpheli, "Bir anlık sinirle ateş açtım, pişmanım" dediği öğrenildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Yeşilçam müziklerinin ustası Adanalı Sanatçı Zafer Dilek hayatını kaybetti

Yeşilçam’ın unutulmaz film müziklerine imza atan usta sanatçı Zafer Dilek, tedavi gördüğü Göztepe Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi’nde 81 yaşında yaşamını yitirdi

Adana’da 16 Yeni EDS Noktasıyla Hız Denetimleri Başlıyor!

Adana’da 16 Yeni EDS Noktasıyla Hız Denetimleri Başlıyor!

12.12.2025 İZMİR AT YARIŞI TAHMİNİ

İZMİR ALTILI GANYAN TAHMİNİ Bülent Çabuk

12.12.2025 ANTALYA AT YARIŞI TAHMİNİ

ANTALYA ALTILI GANYAN TAHMİNİ Bülent Çabuk