Korkut Daban


BİR ÇİÇEKLE BAHAR GELİR Mİ?

Ne kadar acı değil mi?


                            BİR ÇİÇEKLE BAHAR GELİR Mİ?

Literatürde, Bir çiçekle bahar mı gelir? Sorusuna Cennet Mekan merhum Necmettin ERBAKAN şöyle cevap verir. Bir çiçekle bahar gelmez ancak“Her bahar bir çiçekle başlar.”

Deyim yerindeyse toplumun geleneksel ve önyargılı bakış açısına farklı bir perspektiften ancak müspet bir yorum getirmiştir.

Bu Kadim Millete, Yüzyıldır sömürgeci zihniyet tarafından dayatılan bu öğrenilmiş çaresizlik artık yavaş yavaş tarihten ve zihinlerden siliniyor.

Yüzyıllık Cumhuriyet Türkiye’sinde her yeni güne başka bir Hukuk Garabeti ile başlıyoruz. Suç ve suçlu kavramının adam akıllı bir zemine oturtulmadığına canlı tanık oluyoruz.

Her gün haberlerde yeni bir suç ve suçlu ile karşılaşmaktan bıktık diyebilirim. Akşam Haberlerinde henüz 18-20 yaşlarında ancak yaşının sayısından fazla suç dosyası ile hüküm giymiş Suç Makinelerinin yeni işlediği Suç Olaylarını izliyoruz.

Yüzyıllık Cumhuriyet Anayasaları ve uygulamada ki Yasalar belli ki bu toplumun derdine derman olamıyor. Artık yürek kaldırmıyor izlediğimiz haberleri. İnsanlar bu ülke sokaklarında güvenle yürüyemiyor.

Sabah evden çıkarken evine sağ salim dönme ihtimali her geçen gün azalıyor. Hukuk Devleti dediğimiz ülkede maalesef Kanunlara saygı duyan Namuslu ve Dürüst İnsanların mağdur olduğuna tanık oluyoruz.

Ne kadar acı değil mi?

Yasalara uyanların mağdur olduğu bir ortamda siz ne söylerseniz söyleyin bu milleti ikna edemezsiniz. O yüzden bu ülkede İktidar olmak kolay ancak Muktedir olmak gerçekten zor bir iştir.

Toplumun hiçbir değer yargısı ve örfü ile örtüşmeyen Garabet Yasalar ile bu toplumun yaralarına merhem olamazsınız. Hukukun Üstünlüğü diyerek konuşmak kolay!

Maalesef bu ifade Yüzyıllık Süreçte asla hayata geçirilmedi. Hukukun Üstünlüğü tam tersine Üstünlerin Hukuku olarak uygulandı.

Düşünebiliyor musunuz bu ülkede sözde kadına seçme ve seçilme hakkı nerdeyse 100 yıl önce verildi. Ancak ne hazindir ki, İnancı gereği başı örtülü kadınların meclise girmesi ancak 100 yıl sonra gerçekleşti.

Bugün konumuz siyaset değil. Fakat biz biliyoruz ki Cumhuriyet kurulduğu tarihten itibaren Elit bir azınlık elinde kontrol edilen bu memleket sömürgeci zihniyetin zincirlerini yeni yeni kırmaktadır.

Bu yüzdendir ki 100 yıl geçmiş olmasına rağmen bu kadim toplum hala kendi Kültür ve İnancına uygun yasalarla yönetilmemektedir. Bu durum Sosyal Yaşama ve Hukukun Üstünlüğü konusuna da doğrudan yansımaktadır.

Önceki gün İstanbul’un göbeğinde Mesleğinin ilk yılında hayatının baharında genç bir polis memuru Şeyda YILMAZ,  henüz 19 yaşında ancak toplam 26 suçtan kaydı bulunan Bir Şehir Eşkıyası tarafından hayattan koparıldı.

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Ateş düştüğü yeri yakıyor muhakkak. Ancak bizler sorumluluk sahibi vatandaşlar olarak artık tüm bu olanlara dur demek istiyoruz.

Allah aşkına 26 suçtan sabıkalı caniyi serbest bırakan Hakim ve Hakimlerin acilen görevden el çektirilmesi gerekir. Dahası mevcut ceza kanunu başta olmak üzere Yeni Bir Anayasa yazılması elzem bir hal almıştır.

Bu ülkede Yasalara Saygılı namuslu insanların sokaklarda huzur ortamında yaşaması en öncelikli yaşam hakkıdır!

Bu nedenle Bir çiçekle bahar gelmesi için o ilk çiçeğin açacağı bir iklim oluşturulmalıdır! Kimse bu konuya kör ve sağır kalmamalı!

Tüm siyasiler başta olmak üzere toplumun geniş kitlelerinin katılımı ile gerçekleşecek bir Anayasa Taslağı hazırlanıp ivedilikle hayata geçirilmelidir.Suç ve Suçlunun caydırıcılığı olmadığı gibi adeta suça teşvik edici bir özelliğe sahip mevcut Anayasa ile daha birçok ocağa ateş düşecektir.

Bu nedenle hamasi konuşmalara bir son verip sonuç odaklı hareket etmek için yarın geç bugünden tezi yok gerekli adımlar atılmalıdır.

Selam ve dua ile…

Mustafa Tekin Kaytancı
24.09.2024 20:06:43
Harika bir yazı. Elinize yüreğinize sağlık Korkut hocam. Ankara'da gizli bir el, bu ülkenin kötüye gitmesi için herşeyi yapıyor maalesef. Emniyet güçleri kesinlikle çalıştırılmıyor. Milli eğitim aynı şekilde çalıştırılmıyor. Ahlaki yapının bozulması bu maganda mafya bozuntularının sayısının artması için herşey yapılıyor. Dürüst insanlarında korku İmparatorluğu meydana getirip, mücadele etmeden , korkak, pısırık, bana değmeyen yılan bin yaşasın zihniyeti ile hareket eden evine kapanan insanlar olması isteniyor. Çünkü dürüst insanlar mücadele edecek olsa arkasında devlet yok, karşısında maganda var.

06.07.2026 BURSA AT YARIŞI TAHMİNİ

BURSA ALTILI GANYAN TAHMİNİ Bülent Çabuk

Amerika'da Komşusu Tarafından Yumruklu Saldırı Sonucu Hayatını Kaybetti....

New York Brooklyn'de komşusuyla yaşadığı tartışmada aldığı yumruk darbesi sonucu yaşamını yitiren 52 yaşındaki Türk aşçı Kemal Karakartal, düzenlenecek cenaze töreninin ardından memleketi Adana'da toprağa verilecek.

Çukurova'da Mağazadan takıları çalan Hırsız Yakalandı"Bana borçları vardı"Dedi

Adana'da bir takı mağazasının camını taşla kırarak içeri giren şüphelinin, "Bana borçları vardı, bundan dolayı kırıp çaldım" dediği öğrenildi

Adana'da Yaşlı Adam Camı Kırıp İşyerini Soydu...

ADANA'da yaşlı erkek şüpheli, kapısının camını kırarak girdiği mağazadaki altın görünümlü imitasyon takıları çalıp kaçtı.

Adana'da Otomobil sulama kanalına devrildi....Sürücüsü Hayatını Kaybetti..

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde sulama kanalına devrilen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti.

05.07.2026 İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNİ

İSTANBUL ALTILI GANYAN TAHMİNİ Bülent Çabuk

"Oradaydım" Belgeselinde Bir Adana Hikayesi...

Gazeteci-Yazar Soner Yalçın imzalı "Oradaydım" belgeselinin yeni bölümünde, berber Süleyman Özgentürk ile Cemile Hanım’ın 9 çocuğunu büyüttüğü bu evin sıra dışı hikâyesi anlatıldı.

Gülistan Doku dosyasında yeni detay: Dönemin jandarma komutanı "SIM kart alınırken valinin odasındaydım" dedi

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade veren komutan, Gülistan Doku'ya ait SIM kartın dönemin valisi Tuncay Sonel'in makamında gündeme geldiğini anlattı.

Sarıçam'da Ali Limoncu türkülerle anıldı..

Adana'ya Gidek Mi?" Ali Limoncu Adana Türküleri Konseri, sanatseverleri Ferdi Tayfur Sanat Merkezi ve Müzesi'nde buluşturdu.

Adana Adaletgücü Transfere Kaptanı ile Başladı...

2026-2027 sezonu hazırlıklarını sürdüren Adana Adaletgücü Spor Kulübü, iç transferde iki önemli hamleye imza attı.

İhale Tarihi Belli Oldu...ÇUKOBİRLİK Gayrimenkullerini Satıyor...

ÇUKOBİRLİK Genel Müdürlüğü binasının ardından, S.S. Çukurova Pamuk, Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ÇUKOBİRLİK), çeşitli illerde bulunan taşınmazlarını satışa çıkaracağını duyurdu

Türk atçılığında tarihi kriz: Jokeylerden toplu boykot kararı..

Türk atçılığında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Jokey Derneği, talepleri karşılanıncaya kadar yarışlara katılmama kararı aldığını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, 7 Temmuz 2026 tarihinden itibaren jokeyler yarışlarda ...

Adana'da Haraç Vermeyen Tatlıcı'ya Silah'lı Saldırı...

Adana’da geçen yıl haraç vermeyi reddettiği gerekçesiyle iki kez kurşunlanan ve yabancı numaralardan "İş yerine el bombası attıracağım" şeklinde tehdit mesajları aldığı iddia edilen tatlıcıya bir kez daha silahlı saldırı düzenlend

Adana'da Şafak Operasyonu! 22 Firari Hükümlü Tek Tek Yakalandı

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlülere yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarda 22 kişiyi yakaladı.

Adana'da İki Grup Arasındaki Silahlı Çatışma...4 Yaralı

Adana’nın Ceyhan ilçesinde iki grup arasında çıkan sil*hlı ve t*fekli çatışmada 1’i ağır 4 kişi yaralandı