Korkut Daban

Korkut Daban


BİR ÇİÇEKLE BAHAR GELİR Mİ?

Ne kadar acı değil mi?


                            BİR ÇİÇEKLE BAHAR GELİR Mİ?

Literatürde, Bir çiçekle bahar mı gelir? Sorusuna Cennet Mekan merhum Necmettin ERBAKAN şöyle cevap verir. Bir çiçekle bahar gelmez ancak“Her bahar bir çiçekle başlar.”

Deyim yerindeyse toplumun geleneksel ve önyargılı bakış açısına farklı bir perspektiften ancak müspet bir yorum getirmiştir.

Bu Kadim Millete, Yüzyıldır sömürgeci zihniyet tarafından dayatılan bu öğrenilmiş çaresizlik artık yavaş yavaş tarihten ve zihinlerden siliniyor.

Yüzyıllık Cumhuriyet Türkiye’sinde her yeni güne başka bir Hukuk Garabeti ile başlıyoruz. Suç ve suçlu kavramının adam akıllı bir zemine oturtulmadığına canlı tanık oluyoruz.

Her gün haberlerde yeni bir suç ve suçlu ile karşılaşmaktan bıktık diyebilirim. Akşam Haberlerinde henüz 18-20 yaşlarında ancak yaşının sayısından fazla suç dosyası ile hüküm giymiş Suç Makinelerinin yeni işlediği Suç Olaylarını izliyoruz.

Yüzyıllık Cumhuriyet Anayasaları ve uygulamada ki Yasalar belli ki bu toplumun derdine derman olamıyor. Artık yürek kaldırmıyor izlediğimiz haberleri. İnsanlar bu ülke sokaklarında güvenle yürüyemiyor.

Sabah evden çıkarken evine sağ salim dönme ihtimali her geçen gün azalıyor. Hukuk Devleti dediğimiz ülkede maalesef Kanunlara saygı duyan Namuslu ve Dürüst İnsanların mağdur olduğuna tanık oluyoruz.

Ne kadar acı değil mi?

Yasalara uyanların mağdur olduğu bir ortamda siz ne söylerseniz söyleyin bu milleti ikna edemezsiniz. O yüzden bu ülkede İktidar olmak kolay ancak Muktedir olmak gerçekten zor bir iştir.

Toplumun hiçbir değer yargısı ve örfü ile örtüşmeyen Garabet Yasalar ile bu toplumun yaralarına merhem olamazsınız. Hukukun Üstünlüğü diyerek konuşmak kolay!

Maalesef bu ifade Yüzyıllık Süreçte asla hayata geçirilmedi. Hukukun Üstünlüğü tam tersine Üstünlerin Hukuku olarak uygulandı.

Düşünebiliyor musunuz bu ülkede sözde kadına seçme ve seçilme hakkı nerdeyse 100 yıl önce verildi. Ancak ne hazindir ki, İnancı gereği başı örtülü kadınların meclise girmesi ancak 100 yıl sonra gerçekleşti.

Bugün konumuz siyaset değil. Fakat biz biliyoruz ki Cumhuriyet kurulduğu tarihten itibaren Elit bir azınlık elinde kontrol edilen bu memleket sömürgeci zihniyetin zincirlerini yeni yeni kırmaktadır.

Bu yüzdendir ki 100 yıl geçmiş olmasına rağmen bu kadim toplum hala kendi Kültür ve İnancına uygun yasalarla yönetilmemektedir. Bu durum Sosyal Yaşama ve Hukukun Üstünlüğü konusuna da doğrudan yansımaktadır.

Önceki gün İstanbul’un göbeğinde Mesleğinin ilk yılında hayatının baharında genç bir polis memuru Şeyda YILMAZ,  henüz 19 yaşında ancak toplam 26 suçtan kaydı bulunan Bir Şehir Eşkıyası tarafından hayattan koparıldı.

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Ateş düştüğü yeri yakıyor muhakkak. Ancak bizler sorumluluk sahibi vatandaşlar olarak artık tüm bu olanlara dur demek istiyoruz.

Allah aşkına 26 suçtan sabıkalı caniyi serbest bırakan Hakim ve Hakimlerin acilen görevden el çektirilmesi gerekir. Dahası mevcut ceza kanunu başta olmak üzere Yeni Bir Anayasa yazılması elzem bir hal almıştır.

Bu ülkede Yasalara Saygılı namuslu insanların sokaklarda huzur ortamında yaşaması en öncelikli yaşam hakkıdır!

Bu nedenle Bir çiçekle bahar gelmesi için o ilk çiçeğin açacağı bir iklim oluşturulmalıdır! Kimse bu konuya kör ve sağır kalmamalı!

Tüm siyasiler başta olmak üzere toplumun geniş kitlelerinin katılımı ile gerçekleşecek bir Anayasa Taslağı hazırlanıp ivedilikle hayata geçirilmelidir.Suç ve Suçlunun caydırıcılığı olmadığı gibi adeta suça teşvik edici bir özelliğe sahip mevcut Anayasa ile daha birçok ocağa ateş düşecektir.

Bu nedenle hamasi konuşmalara bir son verip sonuç odaklı hareket etmek için yarın geç bugünden tezi yok gerekli adımlar atılmalıdır.

Selam ve dua ile…

Mustafa Tekin Kaytancı
24.09.2024 20:06:43
Harika bir yazı. Elinize yüreğinize sağlık Korkut hocam. Ankara'da gizli bir el, bu ülkenin kötüye gitmesi için herşeyi yapıyor maalesef. Emniyet güçleri kesinlikle çalıştırılmıyor. Milli eğitim aynı şekilde çalıştırılmıyor. Ahlaki yapının bozulması bu maganda mafya bozuntularının sayısının artması için herşey yapılıyor. Dürüst insanlarında korku İmparatorluğu meydana getirip, mücadele etmeden , korkak, pısırık, bana değmeyen yılan bin yaşasın zihniyeti ile hareket eden evine kapanan insanlar olması isteniyor. Çünkü dürüst insanlar mücadele edecek olsa arkasında devlet yok, karşısında maganda var.

Yeni Adana Derbisinde Kazanan Adaletgücü Oldu...Adana Adaletgücü 5-1 Adanaspor

Yeni Adana Derbisinde Kazanan Adaletgücü Oldu...Adana Adaletgücü 5-1 Adanaspor

Nesine 3. Lig 3. Grup’un ikinci haftasında Adana Adaletgücü ile Adanaspor karşı karşıya geldi. Ali Hoşfikirer Stadı’nda oynanan kent derbisini Adaletgücü 5-1 kazandı.

TAG Otoyolu’nda demir yüklü tır karşı şeride geçti: 1 kişi hayatını kaybetti

(TAG) Otoyolu’nda kontrolden çıkan demir yüklü tırın karşı şeride geçerek başka bir tır ve otomobile çarpması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Yeni eğitim öğretim dönemi için kente gelen Öğrenciler otogarda karşılanıp yurtlarına ulaştırılıyor

Yeni eğitim dönemi öncesinde Adana’daki öğrenci yurtlarına yerleşmek üzere şehir dışından gelen gençlere yönelik ulaşım desteği başlatıldı

Pozantı Otoyolu’nda Tır Yangını

Adana’nın Pozantı ilçesinde seyir halindeki bir tırın arka lastiğinde yangın çıktı.

Adanademirspor 0-2 Elazığspor

Nesine 2.ligin 2. Haftasında Adana Demirspor güçlü kadrosu bulanan Seza Çimento Elazığspor’u ağırladı.

13.09.2026 İSTANBUL ALTILI GANYAN TAHMİNİ

İSTANBUL ALTILI GANYAN TAHMİNİ Bülent Çabuk

Adana Ceyhan’da kamyonet tıra arkadan çarptı: 2 kişi hayatını kaybetti

Adana’nın Ceyhan ilçesinde kamyonetin tıra arkadan çarpması sonucu yabancı uyruklu 2 kişi hayatını kaybetti.

Adana'da Şimşekler" suç örgütüne operasyon! 11 ilde 97 gözaltı kararı

Adana Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde, liderliğini yurt dışında firari Halim Şimşek’in yaptığı “Şimşekler Suç Örgütü”ne yönelik bu sabah 11 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

İki Motosiklet Kafa Kafaya Çarpıştı.17 Yaşındaki Genç Hayatını Kaybetti

Kozan'da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü 1 kişi yaralandı.

12.09.2026 ANKARA ALTILI GANYAN TAHMİNİ

ANKARA ALTILI GANYAN TAHMİNİ Bülent Çabuk

Adana’da huzur uygulaması: Aranan 47 kişi yakalandı

Adana’da bin 606 polisin katıldığı uygulamada aranan 47 kişi yakalandı, 104 sürücüye yaklaşık 2,5 milyon lira ceza kesildi.

Kasım Gülek Altgeçidi ve Köprüsü trafiğe açıldı

Adana'da hızlı tren hattı çalışmaları kapsamında yeniden düzenlenen Kasım Gülek Altgeçidi ve Köprüsü, yeni eğitim yılı öncesinde trafiğe açıldı.

Ceyhan’da traktör devrildi: Baba öldü, 14 yaşındaki oğlu ağır yaralandı

Adana’nın Ceyhan ilçesinde araziden eve dönen traktörün devrilmesi sonucu 42 yaşındaki sürücü öldü, yanındaki oğlu ağır yaralandı.

Adana'da Otomobil takla attı: 1'i ağır 6 yaralı

Adana’nın Kozan ilçesinde takla atan otomobildeki 1’i ağır, 6 kişi yaralandı. Jandarma ekipleri, kazayla ilgili inceleme başlattı.

Adana'da Eve Gece Yarısı Motosikletli Silah'lı Saldırı

Seyhan’da bir eve düzenlenen silahlı saldırı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.