Korkut Daban


Bu Oyuna Gelmeyeceğiz…..

Gundeme Dair..


                                           BU OYUNA GELMEYECEĞİZ

Son bir yıldır güzel ülkemde CIA ve MOSSAD başta olmak üzere huzur ve güven ortamını baltalamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Son yıllarda yapılan ciddi operasyonlar sayesinde Güneydoğu ve Doğu Anadolu bitme aşamasına gelen terör örgütünün güç kaybı Batılı düşmanlarımızı belli ki tedirgin etmiş.

Özellikle 2023 Mayıs ayında ki Başkanlık Seçimleri ve geçtiğimiz Mart ayında yapılan Yerel Yönetim Seçimleri öncesinde sözde Milliyetçi görünümlü ancak Batılı İstihbarat Örgütlerinin maşası olmaya aday bazı marjinalsiyasetçiler fitilin ateşlenmesine adeta davetiye çıkardılar.

On yılı aşkın bir süredir devam Suriye İç Savaşı ve sonrasında yaşanan Zorunlu Göç dalgası ile 3 Milyonu aşkın Suriye Vatandaşı ülkemize sığınmak durumunda kaldılar. Öyle ki bizler Osmanlı Bakiyesi bir Millet olarak bu savaş mağdurlarına yüzümüzü dönemezdik.

Ve bir türlü bitmeyen İç Savaş nedeniyle Suriye’den gelen sığınmacılar doğal olarak Sosyal Yaşama entegre oldular. Öyle ki kız alıp vermeler dahi gerçekleşti. Dahası özellikle teknik sınıflarda ülkemizde ciddi bir sorun olmaya başlayan personel temini konusunda İş Dünyası için deyim yerindeyse can simidi oldular diyebiliriz.

Söylemeden geçemeyeceğim bir konu daha var. Suriyeli kızları eş olarak alanlar ve ahırdan bozma evlerini ve iş yerlerini yüksek rakamlarla kiraya veren fırsatçılardan bahsetmesem vicdanım rahat olamayacaktı.

Dokuzuncu Köyden kovulsam da doğruları söylemekten asla vazgeçmeyeceğim. Savaş Mağduru sığınmacı bir toplumdan olabildiğince de istifade ettiğimizi deunutmayalım. Lütfen önce iğneyi kendimize batırmasını bilelim!

Başlangıçta sadece BM, AB ve Dünya Bankası gibi uluslararası yardım kuruluşları tarafından sağlanan Fonlar ve Yardımlar sayesinde desteklenen sığınmacılar zamanla çalışma hayatına entegre oldular. Öyle ki çok çalışıp kendi işletmelerini kuran Türkiye’ye katma değer sağlayan iş insanları dahi oldu.

Belli aralıklarla dış mihraklar tarafından kaşınan Suriyeli Sığınmacılar konusu dalgalı olarak gündemde yer almaya devam etti.

Bir süre sonra Suriyeli Sığınmacılar çok fazla gündemde yer almaz oldu. Özellikle işlerin iyi gittiği ekonomik sıkıntıların yaşanmadığı bu dönemde deyim yerindeyse bizden birileri oldular.

Covid19 Salgınıyla başlayan Pandemi Sürecinde ve müteakibinde oluşan ekonomik kriz ile beraber birileri yeniden Suriyeli Sığınmacılar meselesini kaşımaya başladı. Bu provokasyon kokan girişimlerin altında Batılı İstihbarat Örgütleri ve onların ülkemizde ki uzantıları olan FETÖ ve PKK yandaşları olduğunu Sosyal Medya hesaplarından çok rahat anlayabilirsiniz.

Son DÖNEM FETÖ terör örgütüne ve PKK Dağ Kadrosuna yönelik yapılan nokta operasyonlar amacına ulaşmış görünüyor.

Gelelim asıl meseleye. Türkiye özellikle son zamanlarda Dış Politika da çok önemli adımlar atmaya başladı. Mısır ile başlayan karşılıklı görüşmeler ardından Suriye ile başlayacak ilk adım öncesinde kurgulanan Suriyeli Sığınmacılara yönelik saldırıları tesadüf olarak görmek biraz safdillik olur.

Bizler biliyoruz ki Suriye İç Savaşı bitmeden ülkemizde ki Sığınmacıların ülkelerine dönmesi mümkün olmayacaktır. Dahası İsrail Terör Devletinin Filistin’de gerçekleştirdiği Soykırım nedeniyle Dünya Kamuoyunu meşgul edecek yeni konulara ihtiyacı var. İsrail bu nedenle bölgede huzur ortamı oluşmasını istemiyor.

Yine Amerika’nın Irak ve Suriye’nin kuzeyinde boşalttığı bölgeler PKK/YPG gibi Terör Örgütü Mensuplarını yerleştirmeye çalıştığını cümle alem biliyor. Tam da Türkiye’nin Suriye ile görüşmelere başlayıp ardından Sığınmacılar için geri dönüş yolunu açmaya yönelik hamleleri esnasında başlatılan bu Provokasyon mutlaka siz değerli kamuoyu tarafından dikkate alınılacaktır.

Dört bir yanı ateş çemberi olan Ülkemizin su danbahaneler ile sıcak çatışma ortamına çekmek isteyen Batılı İstihbarat Örgütleri asla bu emellerine ulaşamayacaktır. Bu Kadim Medeniyetin Mirasçıları feraset sahibidir.

Kayseri gibi Anadolu Coğrafyasının mümtaz şehrinde nifak fitilini ateşlemeye çalışanlar asla bu milletin temsilcileri değildir. Bizler bugüne kadar sabırla misafir ettiğimiz Suriyeli Sığınmacıları günü geldiğinde yine usulüne uygun bir şekilde ülkelerine uğurlamasını biliriz.

Gün birlik olama günüdür! Bizi birbirimize kırdırma maksadı taşıyanlar boşa heveslenmesinler.

Şunu çok iyi biliyoruz ki. Ne Kayseri’de Suriyeli Sığınmacılara saldıranlar ne de Suriye’de Türk Askerlerine saldıranlar bizden değildir. Her iki kitlenin de hizmet ettikleri Uluslararası Terör Örgütlerinin emrinde olan kullanışlı aparatlardır.

Sağduyu hakim gelecektir muhakkak.

Bu yüzden Oyuna Gelme Türkiye diyoruz.

Selam ve dua ile…

     

Prof. Dr. Naci Görür "Deprem Doğu Andolu Fayı’nın kırlmamış kesimi üzerinde "

Prof. Dr. Naci Görür, bölgedeki fay hatlarının durumu ve olası deprem riskleri hakkında açıklamalarda bulundu

Adana'da Bir eve silahlı saldırı .

Adana’da kimliği henüz belirlenemeyen bir şüpheli, bir eve silahlı saldırı düzenledi.

Adana'da Silahlı Saldırı'da Ağır Yaralanan Genç Hayatını Kaybetti...

Ceyhan’da geçtiğimiz günlerde başından vurularak ağır yaralanan gençten acı haber geldi.

21.05.2026 ANKARA AT YARIŞI TAHMİNİ

ANKARA ALTILI GANYAN TAHMİNİ Bülent Çabuk

Adana'daki cinayette 5 şüpheli adliyede..

Adana'nın Kozan ilçesinde Emin Bozkurt'u (25) tabancayla vurarak öldüren S.E.K. ile olaya karışan 4 kişi, adliyeye sevk edildi.

Adana'daki yasa dışı bahis ve nitelikli dolandırıcılık Operasyonun'da KKTC bağlantısı.

Adana'daki operasyonda Halil Falyalı izi: "WOLF" kod adlı örgütün KKTC bağlantısı deşifre edildi

Türkiye’nin bal üretiminde zirve illeri Açıklandı...Adana On Sıralarda...

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın paylaştığı verilere göre Adana, yıllık 11 bin 592 tonluk üretimiyle Türkiye’nin önemli bal üretim merkezleri arasında yer aldı.

Adana'da Kurban Pazarı'nı sağanak vurdu!

Adana'da etkili olan sağanak yağış sonrası kentteki bir hayvan pazarı adeta göle döndü.

Adana’da traktör ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: 4 yaralı

Adana’nın Kozan ilçesinde traktör ile otomobilin çarpışması sonucu 4 kişi yaralandı. Yaralılar Kozan Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Adana’da köprü altında yaşam mücadelesi: yaşlı adam yardım bekliyor

Adana'da ev sahibinin "tadilat yapacağız" diyerek evden çıkarmasının ardından metro köprü altında hayat mücadelesi vermeye başlayan yaşlı adam, araba çarpması sonucu yaralandı.

20.05.2026 İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNİ İ

İSTANBUL ALTILI GANYAN TAHMİNİ Bülent Çabuk

Geleneksel Çüder Dünya Kupası Sona Erdi...

Çukurova Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Mini Dünya Kupası Futbol Turnuvusı geçtiğimiz hafta sonu yapılan Doğu Afrika ile Batı Afrika arasında oynanan final maçı ile sona erdi.

Dönerci Lüks Araçla Hesabı ödemeden Kaçtılar Demişti. "Hesabı Ödedikleri Oraya Çıktı"

Adana’da bir döner işletmesinde yaşanan “hesabı ödemeden kaçtılar” iddiası, ödeme dekontunun ortaya çıkmasıyla farklı bir boyut kazandı.

Adana'da bir genç, husumetlisi tarafından öldürüldü

Adana'nın Kozan ilçesinde çıkan tartışma sonucu tabancayla vurulan kişi, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

19.05.2026 ANKARA AT YARIŞI TAHMİNİ

ANKARA ALTILI GANYAN TAHMİNİ Bülent Çabuk