Korkut Daban


ÇAY KOY KEÇELİ BURADAYIZ

Velhasıl kelam, Türk ile Kürt Kardeştir.


ÇAY KOY KEÇELİ BURADAYIZ

 

Uzun bir hikayenin tam orta yerinde gibiyiz. Yeni başlamış bir filmin ilk sahnesi misali. Heyecanlı bir bekleyiş içerisindeyiz

 

Acaba ne olacak ne bitecek Hikayenin/Filmin sonunda!

 

Kimimiz elimiz yüreğimizde kimimiz ise merak içerisindeyiz!

 

Oysa hikayenin yazarı ve filmin yönetmeni biraz sonra neler yaşanacağını pekala biliyorlar. Ellerinde çayları ve kahveleriyle anın tadını çıkarıyorlar!

 

Ben bu Hikayeyi daha önce okudum. Keza bu filmi de çok daha önce izledim. Konunun nereye varacağını ve meselenin nerede son bulacağını o yüzden üç aşağı beş yukarı tahmin edebiliyorum.

 

Vahşi Batıda Osmanlının yıkılmasını büyük bir keyifle izleyenler, bugün bu Kadim Coğrafyanın kaderini etkide bulunacak Türkiye Cumhuriyeti Devletinin uluslararası arenada başarısız olması için ellerini ovuşturuyorlar.

 

Bugün Türkiye için sadece Yeni Bir Yüzyılın başlangıcı olmaktan öte Sivilleşmenin de aynı zamanda Miladı olacaktır.

 

Türkiye’nin son 40 yılına doğrudan damgasını vuran Kürt Politikasının meşruiyet kazanması için yine çok önemli bir dönüm noktası olacaktır.

 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulduğu tarihten bu yana her ne kadar zaman zaman yönetim zafiyetleri yaşamış olsa da Toplumsal manada Etnik Ayrımcılığa yönelik ufak tefek sorunlar dışında büyük problemler yaşamamıştır.

 

Anadolu Coğrafyasında Türk-Kürt ayrımı olmadığı gibi herhangi bir dışlama veya ötekileştirme de yaşanmamıştır.

 

Kız alıp vererek kan bağı kurmanın yanı sıra, Ticaret ve Siyaset hayatında da çok ciddi ortak çalışmalar yapılmıştır.

 

Bugün tüm dünyaya bu konuda Ders Verme çabası içerisinde olan ABD’NİN hala ellerinde Kızılderili ve Afrika kökenli siyahilerin kanlarının izi yer almaktadır.

 

Ecdad Osmanlınin bizler en büyük mirası olan İslam Kardeşliği sayesinde bu Kadim Millet 1000 yıllık kardeşliğini bugün tüm dünyaya göstermek üzere yeni bir sayfa açmaktadır.

 

Terörsüz Türkiye Projesi ile beraber 40 yıldır Bölge Halkının Terör belası nedeniyle Maddi Manevi yaşamış olduğu kayıplar ve sıkıntılar bugün bir daha yer yüzüne çıkmamak üzere toprağa gömülecektir.

 

Daha önce yine Çözüm Süreci ile başlayan ilk girişimi sekteye uğratan Hain Mihraklar, bugün yine aynı şekilde Terörsüz Türkiye ve Barış İkliminin en büyük düşmanları olarak ortaya çıkıyorlar.

 

Bizler bu ülkeye sevdalı vatandaşlar olarak her daim Vatanımızın Birliği ve Beraberliği için mücadeleye devam edeceğiz. Biz aç kalacağız açıkta kalacağız ancak Vatansız ve Bayraksız kalmayacağız!

 

Bu yüzden biz ne Irak ne Mısır ne de Libya olmayacağız Allah’ın izniyle!

 

Ceddimizin bize emaneti bu güzel ülkeyi ve hatta komşularının dahi hakkını hukukunu sağlamak uğruna son nefesimize kadar çatışacağız!

 

Türk ve Kürt Kimlikleri bu coğrafyanın dağlarında rengarenk açan çiçekleri gibidir.

 

Türk ve Kürt Güneş ile Ay gibidir.

 

Türk ve Kürt Bülbül ile Gül gibidir

 

Türk ve Kürt Leyla ile Mecnun gibidir.

 

Türk ve Kürt Malazgirt’ten Çanakkale’ye canı ile kanı birbirine karışmış hamur gibidir.

 

Velhasıl kelam, Türk ile Kürt Kardeştir.

 

Bu öyle bir Kardeşlik ki Mahşer Gününde Rabbinin karşısında bir birine en büyük şahitlik etmek üzeredir...

 

Selam ve Dua İle...

27.01.2026 ANTALYA AT YARIŞI TAHMİNİ

ANTALYA ALTILI GANYAN TAHMİNİ Bülent Çabuk

27.01.2026 ADANA AT YARIŞI TAHMİNİ

ADANA ALTILI GANYAN TAHMİNİ Bülent Çabuk

Adana'da kayıp çocuk Mağarada Bulundu...

Adana'nın Kozan ilçesinde dün öğle saatlerinde kaybolan 16 yaşındaki kız çocuğu, 24 saat süren arama çalışmalarının ardından sağ olarak bulundu

Adana'da Kapı ve damdaki delikten 1 milyonluk bisiklet çalan 2 kardeş tutuklandı

Adana’da bisiklet bulunan bir depoda, kapı ve damdaki delikten girerek gerçekleştirilen hırsızlıkla yaklaşık 1 milyon lira değerinde 148 bisiklet çalan iki kardeş yakalanıp tutuklandı.

Adana'da Yolcu Otobüsü Bariyerlere Çarptı...8 Yaralı

Adana'da otoyolda beton bariyere çarpan yolcu otobüsü devrildi. Meydana gelen kazada 8 kişi yaralandı.

Adana'da oyun tartışması: Liseli genci kaçırıp Darp Ettiler

Adana'da çevrimiçi oyunda başlayan bir tartışma, liseli bir gencin zorla otomobile bindirilip boş arazide darbedilmesiyle sonuçlandı

Adana'da ailesinin kayıp başvurusunda bulunduğu 16 Yaşındaki kız çocuğunu Arama Çalışmaları Başladı

Adana'nın Kozan ilçesinde ailesinin kayıp başvurusunda bulunduğu 16 yaşındaki kız çocuğu aranıyor.

26.01.2026 BURSA AT YARIŞI TAHMİNİ

BURSA ALTILI GANYAN TAHMİNİ Bülent Çabuk

Metaroljiden Uyarı...Adana’ya Yağmur Geliyor.

Meteoroloji verilerine göre Adana’da önümüzdeki 5 gün boyunca parçalı bulutlu ve yağışlı hava etkili olacak

Adana’da Görme Engelli Hamile Öğretmen ve Eşine Otobüs Çarptı..

Adana’da geçtiğimiz Cuma günü meydana gelen trafik kazasında, görme engelli iki öğretmen ağır yaralandı.

Pozantı Otoyolu'nda narenciye yüklü tır alevlere teslim oldu.

Adana'da otoyolda narenciye yüklü tır alevlere teslim oldu. İtfaiye ekipleri tarafından söndürülen tır demir yığınına döndü.

Adana'da Motorsiklet Sürücüsü Trafikte tartıştığı servis aracının camını kaskıyla kırdı.

Adana’da yol verme tartışması sırasında motosiklet sürücüsü kaskıyla servis aracının camını kırdı. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

25.01.2026 ADANA AT YARIŞI TAHMİNİ

ADANA ALTILI GANYAN TAHMİNİ Bülent Çabuk

25.01.2026 İZMİR AT YARIŞI TAHMİNİ

İZMİR ALTILI GANYAN TAHMİNİ Bülent Çabuk