Korkut Daban

Korkut Daban


GELİN CANLAR BİR OLALIM….

Özün sözü Gün Birlik olma günüdür vesselam!


GELİN CANLAR BİR OLALIM

Yaşı yetenler bilir bu anlatacağım Hikayeyi!

Masallar; “Bir varmış, bir yokmuş Evvel zaman içinde Kalbur saman içinde Develer tellal iken Pireler berber iken Ben dedemin beşiğini tıngırmıngır sallarken” diye başlar ve anlatılırdı.

Çok değil daha 7-8 sene öncesine kadar bu ülkenin en büyük Şehirlerinde Terör Örgütlerinin Sokak Eylemlerine tanık olurduk.

Şehrin Sokakları yakılan lastikler ile barikat kurulmak suretiyle araç ve insan trafiğine kapanırdı. Yine Terör Örgütü, kafası estiği zamanlarda türlü bahanelerle Şehrin Gariban Esnaflarını Kepenek Kapamaya zorlardı.

İşyerleri, Haftanın 2 günü açık ise 3 günü Kepenek Kapama Eylemleri nedeniyle kapalı tutulurdu. Esnafı hem maddi hem de manevi yönden yıpratırlardı.

Henüz 10-12 yaşında Çocuklar Örgütünü temsilen Esnafa “Yarın İşyerlerinizi Açmayacaksınız” uyarısını yapar. Bu da yetmez gibi İşyerlerini açmaları halinde ise işyerlerini yakmak ve yağmalamakla tehdit ederlerdi.

Düşünün kendi ülkenizde ve kendi şehrinizde ve kendi mahallenizin sokağında aracınız veya yaya giderken örgüt mensupları tarafından yolunuz kesilip kimlik kontrollerine maruz kalırdınız.

Benim bizzat doğup büyüdüğüm semt olan Denizli Mahallesi Türkmenbaşı Bulvarı girişinde hem de aracımın içinde yine aynı mahalleden biri varken taşlı saldırıya uğradık.

Şimdi diyebilirsiniz ki ne yapalım yani bu sizin sorununuz!

Keşke sorun sadece benim sorunum olsaydı!

Güzel ülkemin dağlarında Vatan Nöbeti tutan Askerlerimiz Can Parelerimiz her an Terör Örgütünün bir Kör Kurşununa hedef olabiliyordu.

Elazığ Bingöl Karayolunda Terör Örgütü Mensupları Askerleri taşıyan Otobüsün yolunu kesmiş ve savunmasız Mehmetçikleri yüzlerce mermi sıkarak şehit etmişlerdi.

Memleketin ne Şehirleri ne Köyleri  ne Kasabaları ne de Dağları güvenli değildi maalesef!

Nice bıyığı terlememiş henüz sakalı çıkmamış Vatan Evlatlarını ellerimiz ile kara toprağa verdik. Tam 40 yıldır Memleketimiz Yangın Yeri Misaliydi.

Bir Bayram Sabahı Aktütün Karakol baskını ile uyandık. Bayram Günü Ailece oturup ağladık. Tüm ülke yasa boğulduk. Bayramlar Zehir olmuştu bu millete!

Babalar evlatlarını Asker Ocağına şimdilerde ki gibi Güle Oynaya değil büyük bir korku ve içlerine akıttıkları gözyaşları ile uğurlamak durumunda kalıyorlardı.

Hiç unutmam 1994 Mayıs Ayının 25’inde abimi Acemi Birliği dönüşü Erzincan’a Usta Birliğine yolcu ediyoruz. Bir taraftan her Türk Genci gibi bu şanlı görev için Kalbimiz heyecan ile atarken diğer yanda ise Terör Örgütünün yol kesme tehdidi ile yüreğimiz ağzımızda yaşıyorduk.

Askere değil sanki Ölüme yolcu ediyorduk. Bu yaşadığımızı o tarihlerde evlatlarını eşlerini ve kardeşlerini askere uğurlayanlar çok iyi bilirler.

Memleket toprakları, Memleketin evlatları içinhiç güvenli değildi. Bu söylediklerim bir Korku Filmi senaryosu veya Polisiye Hikaye kitabından alıntı değil.

Bir Memleket düşünün Devlet Yolsuzluk ve Banka Hortumlamaları nedeniyle adeta sıfırı tüketmiş olsun. Deprem Yardımları ile Memur Maaşları ödenmek zorunda kalınsın.

Daha da yetmezmiş gibi Milli Güvenlik Konseyi Toplantısında dönemin Cumhurbaşkanı, Başbakan’a Anayasa Kitabı fırlatsın. Neticesinde başat Borsa olmak üzere Para Piyasaları yani Ekonomi alt üst olsun.

Şimdi gelin şu ana kadar anlattıklarımı 15-20 yaşında olan çocuklarınıza anlatın.

Gerçekten de inanılması çok ama çok güç bir tablo. Hayal ötesi bir gerçeklik değil mi?

Değil! Hem de hiç değil!

Fazlası var eksiği yok!

Bugün geldiğimiz noktada, Türkiye bölgesinde itibarlı bir güç olmanın yanı sıra artık Dünya Siyasetinde söz sahibi bir ülke konumuna gelmiştir.

Gerek İstihbarat Teşkilatı ve Uluslararası Diplomasi de güç kazanması gerekse Savunma Sanayi alanında Devrim niteliğinde atılan adımlar bugün Türkiye’yi bir asırdır hasret kaldığı Büyük ve Güçlü Devlet Kimliğine yeniden kavuşturmuştur.

Büyük ve Güçlü Devlet olmanın en olmazsa olmazlarından birisi de Ülkenin İç Huzurunun ve Toplumsal Barışın sağlanmış olmasıdır.

Bugün bu konuda Sayın Devlet BAHÇELİ tarafından atılan tarihi adım başta ÖCALAN olmak üzere konunun muhatapları tarafından olumlu karşılanmıştır.

Artık bu meselenin daha fazla sürmesinin hiçbir mantıkta ve düzlemde karşılığı yoktur. Bu Coğrafyada bin yıldır hemhal olmuş can cana kan kana girmiş iki millet için ayrımcı söylemler tarihin tozlu raflarına kaldırılmakla kalmayıp Toprağa gömülmelidir.

Artık bu vatanın hiçbir evladı kendi içinde ki kısır ve anlamsız çatışmalara kurban verilmemelidir.

DAHA fazla ANALAR ağlamamalıdır. Hepimiz aynı vatanın çatısı altında, aynı ezanın gölgesinde ve Ay Yıldızlı Bayrağımızın himayesinde kardeşliğimizi tüm dünyaya göstermeliyiz.  

Özün sözü Gün Birlik olma günüdür vesselam!

Selam ve Dua ile…

26.07.2026 İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNİ

26.07.2026 İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNİ

İSTANBUL ALTILI GANYAN TAHMİNİ Bülent Çabuk

Adana Rüzgarlı Tepe'de silahlı saldırı! Biri kadın 3 kişi hayatını kaybetti

Adana'nın merkez Çukurova ilçesinde silahlı saldırıya uğrayan 3 kişi hayatını kaybetti.

Adana’da İş Yerinde Vurulan PVC Ustası Hastanede Hayatını Kaybetti.

Yüreğir’de silahlı saldırıda ağır yaralanan Ali Güloğlu, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitird

Adana'da Kızının terliğini almak için Seyhan baraj gölüne giren kişi boğuldu..

ADANA’da ailesiyle gittiği piknikte, çocuğunun suya düşen terliğini almak için girdiği Seyhan Baraj Gölü'nde boğulma tehlikesi geçiren Şahin Doğan (40), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Özbekistan Tashkent State Agrarian University'den Çukurova Üniversitesine Ziyaret..

ÖZBEKİSTAN AGRARİAN ÜNİVERSİTESİ’NDEN ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİNE ZİYARET

Adana’dan Anadolu’ya Tarım Hamlesi

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne** gerçekleştirerek bölge tarımı ve yeni iş birlikleri açısından önemli bir adım attı.

Adana'da İşyerine Silahlı Saldırıda Çalışan Hayatını Kaybetti..

Adana’nın Ceyhan ilçesinde bir dondurmacıya düzenlenen silahlı saldırıda 29 yaşındaki çalışan Yusuf Erdem hayatını kaybetti.

Kızının Yanında Anneye Kıydı .

Adana'da, mahalle bekçisi 40 yaşındaki H.E.K.'nin yüzünü yastıkla kapatılıp tabancayla başına ateş ettiği boşanma aşamasındaki eşi, aynı yaştaki Hatice Mine Kocamaz'ın cenazesi, yakınları tarafından morgdan alındı.

Adana Yüreğir..Boşanma aşamasındaki eşini uykusunda öldürdü

Adana'da 40 yaşındaki Hatice Mine K., uyuduğu sırada boşanma aşamasındaki H.K. tarafından yüzü yastıkla kapatıldıktan sonra tabancayla vurularak öldürüldü

Adana'da sokak ortasında vahşet! 24 yaşındaki Reyhan Acar, silahlı saldırıda hayatını kaybetti

Adana’nın Seyhan ilçesinde sokak ortasında silahlı saldırıya uğrayan 24 yaşındaki Reyhan Acar, hayatını kaybetti. Polis, kaçan katil zanlısını yakalamak için çalışma başlattı.

25.07.2026 ANKARA AT YARIŞI TAHMİNİ

ANKARA ALTILI GANYAN TAHMİNİ Bülent Çabuk

Adana'da Cumartesi Günü denize girişler yasaklandı

Adana Valiliği, tehlikeli dalga ve rip akıntısı riski nedeniyle 25 Temmuz Cumartesi günü il genelindeki tüm sahillerde denize girilmesini yasakladı.

Yüreğir’de başkan vekilliği seçiminin tarihi belli oldu

Yüreğir Belediye Meclisi, 31 Temmuz Cuma günü yeniden sandık başına gidecek.

Ceyhan da İşyerine Silah'lı Saldırı

CEYHAN’DA akşam saatlerinde yaşanan silahlı saldırı büyük paniğe neden oldu.

24.07.2026 İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNİ

İSTANBUL ALTILI GANYAN TAHMİNİ Bülent Çabuk