Korkut Daban

Korkut Daban


GİTTİ CANIMIN CANANI...

Ömrünü Hak Davaya adamış, gönül insanı güzel dost dahası Ağabeyim dediğim Koca Reis’i Fatih YIlDIZ hocamızı rahmeti rahamana uğurladık.


GİTTİ CANIMIN CANANI...

 

Emir yüksek yerden gelince bize “İnna Lillahi ve İnna İleyhi Raciun”

Demek düşer. Mealen, Biz Allah’a aidiz ve kuşkusuz dönüş O’nadır!

 

Kaderin bize bir cilvesi olsa gerek, her Sonbahar hazan mevsimi misali yaprak yaprak dökülüyor sevdiklerimiz!

 

Yine “Her nefis ölümü tadacaktır” ayeti yüreğimize su serpiyor. Şairin söylediği gibi “ Hiç güzel olmasaydı ölürmüydü peygamber!” ifadeleri sabır ve metanet veriyor.

 

Bu konuda daha söylenecek ve yazılacak çok şey var. Ancak yüreğimiz yangın yeri misali!

 

Her ne kadar İman etmiş olsakta nefsimize ağır geliyor bu ayrılıklar. Dahası bu dünyadan kopup gerçek aleme gidenler, gönül dünyamızın baş köşesinde olunca acımız bir kat daha katlanıyor.

 

Ömrünü Hak Davaya adamış, gönül insanı güzel dost dahası Ağabeyim dediğim Koca Reis’i Fatih YIlDIZ hocamızı rahmeti rahamana uğurladık.

 

Üstad Sezai Karakoç’un söylediği gibi “Uzatma dünya sürgünümü benim” diyerek emaneti sahibine teslim etti! Mevla rahmet eyleye. Korktuklarından emin umduklarına nail eylesin inşallah.

 

Malumunuz ölenin ardından mutlak konuşulacak az çok şeyler olur!

 

Ancak Fatih REİS için kitaplar dolusu methiyeler dizebiliriz. Deyim yerindeyse ardından çok ama çok güzel izler bırakıp gitti.

 

Onlarca hatta yüzlerce insanın hayatına dokundu. Samimi bir Müslüman olarak, Kardeşinin derdini derdi bildi!

 

Adeta hayatını Hak Davaya vakıf eyledi dersek yanlış olmaz. Ölüme imrenilmez ama böylesi bir Adamın hayatına imrenilmez de ne yapılır?

 

Dedim ya anlatılacak öyle çok özelliği var ki! Hangi birini anlatacağımı bilemiyorum. Kısa denilecek bir ömüre öylesine çok Hayır ve Güzellikler sığdırdı ki anlatmak ne mümkün!

 

Uzun yıllar Böbrek Rahtasızlığı onu Diyaliz Tedavisi ile yaşamaya alışkın kılmıştı. Bu mübarek insan 20 yıla yakın gördüğü bu tedavi süresinde bir gün olmuş bırakın isyan etmeyi bunu bir sorun olarak dahi görmemişti.

 

Her insanın hayatında özel yer verdiği insanlar vardır. İşte benim hayatımda ki en önemli Rol Modellerinin başında gelen isimdi!

 

Özellikle Çukurova Uluslararası Öğrenci Derneği bünyesinde ki yapmış olduğumuz faaliyetlerde bana hem ilham veriyordu, hem de asla motivasyon kaybı yaşamamam için bir enerji kaynağı oluyordu.

 

Özellikle Böbrek Nakli gibi ağır bir operasyon geçirdiği dönemde dahi Öğrenci Kardeşlerimizin nasıl olduklarını bana sorup görevimi ihmal etmemem konusunda hatırlatmalarda ulunuyordu.

 

Diğergamlık kavramının vücut bulmuş haliydi dersek yanlış olmaz!

 

Kendisi Ölüm Yatağında iken dahi, Ümmetin Emaneti Öğrencilerimizin dertlerini öncelikli olarak düşünen ve sürekli olarak çözüm üreten Allah Dostu güzel bir abimizdi.

 

Ne mutluki onunla dost ve kardeş olduk. Dedim ya anlatacak o kadar çok anılarımız ve ortak paylaşımlarımız var ki! Bugün sadece aklımda canlı kalan bir kaçını buradan paylaşmaya çalışıyorum.

 

Yıllar önceydi İHH Adana Başkanı Mahmut ERASLAN, Dursun BORAN ve Fatih YILDIZ Hocam ile Hatay Reyhanlı’da bulunan Yetim Kampına gitmiştik.

 

Fatih REİS’İN yine tedavsisinin devam ettiği bir dönemdi. Bende o tarihlerde Bel Fıtığından bir ameliyat olmuştum. Kimsesiz çocukarla Uçurtma Etkinliği vardı.

 

Çocukların bazıları onları kucaklamamızı istiyorlardı. Fatih REİS hemen bir yetimi kucakladı ve gökyüzündeki uçurtmalara doğru onu taşıdı. Ben yeni ameliyat olduğum için henüz ağrılarım devam ediyordu.

 

Ancak Koca REİS’İN o hasta haliyle yaptığı karşısında utandım mahcup oldum. Belim ağrıyordu ama Edebim beni bir Yetimi kucaklamaktan alıkoyamıyordu.

 

Ya Allah diyerek bana doğru yönelen ilk Yetim Çocuğu kucakladığım gibi gökyüzündeki Uçurtmalara bakmasını sağladım. Yetimler mutluydu hem de hiç olmadıkları kadar. Bizlerde ziyadesiyle mutlu idik.

 

O gün Fatih REİS’TEN bir şey daha öğrendim!

 

“Bir yetimin mutluluğu senin bel ağrından daha öncelikli ve önemli idi!”

 

İşte böylesine güzel bir Gönül İnsanı idi. Insanlara hitap ederken dahi sevgisini ve muhabbetini ifade etmekten çekinmezdi. Ekseriyet ile bana hitap ederken kullandığı ifade olan “Cancağızım” sözü hala kulaklarımda çınlıyor.

 

Yine mutlu bana ki böylesine güzel bir Müslüman’ın sevgisine ve kardeşliğine mazhar olmuşum.

 

Dedik ya Emri Allahtan olunca söylenecek bir şey kalmıyor! Teslim olduk Elhamdülillah!

 

Koca Reis Emanetlerin yani Ümmmetin Çocukları bize emanet. Gözün arkada kalmsın inşallah!

 

Bugünden sonra 1 çalışıyorsak 2 çalışcağız. Fatih REİS yanıbaşımızda gibi mücadeleye devam edeceğiz.

 

Allah yolunda koşturdun ve mücadele ettin. Bizler senin Mücahidliğine ve Muvahhidliğine şahidiz. Rabbim şahitliğmizi kabul etsin inşallah!

 

Selam ve Dua İle...

Eski Eşini Bıçaklayan Şüpheli Yakalandı...

Eski Eşini Bıçaklayan Şüpheli Yakalandı...

Adana’da 10 yıl önce boşandığı eşini 8 yerinden bıçaklayarak ağır yaralayan şüpheli adliyeye sevk edildi.

Adana'da Eski Eş Dehşeti: 8 Yerinden Bıçaklanan Kadın Komada

Adana'da Eski Eş Dehşeti: 8 Yerinden Bıçaklanan Kadın Komada Adana'da 10 yıl önce boşandığı eşi Ayşe Katırcı'yı evinde bıçaklayarak ağır yaralayan Arif T. yakalandı. Katırcı'nın komada olduğu öğrenildi.

Kozan'da mezarlık krizi: Cenazeler üst üste defnediliyor

Adana’nın Kozan ilçesinde yaklaşık 2 yıldır çözülemeyen mezarlık sorunu büyüyor. Yeni alan oluşturulması için gerekli 800 metrekarelik hazine arazisiyle ilgili Milli Emlak’tan 3 aydır muvafakat yazısı bekleniyor.

Adana'da Köprü Altında Cansız İnsan Bedeni Bulundu

Adana’nın merkez Seyhan ilçesi Turhan Cemal Beriker Bulvarı üzerinde bulunan köprünün altında bir vatandaşın hareketsiz şekilde yattığını görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Sarıçam 'da Mezarlıkta kapkaç yapan 4 şüpheli tutuklandı

Mezarlıkta kapkaç yapan 4 şüpheli tutuklandı

Adana'da Sevgilisini darbeden şüpheli tutuklandı

Adana'da 5 yıldır birlikte yaşadığı sevgilisini para kazanmadığı gerekçesiyle darbettiği öne sürülen şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi

10.08.2026 BURSA ALTILI GANYAN TAHMİNİ

BURSA ALTILI GANYAN TAHMİNİ Bülent Çabuk

Plajlarda yeni dönem: Bakanlık işgallere müdahale edebilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kıyı ve sahil şeritlerinin daha etkin korunması ve vatandaşların plajlardan özgürce yararlanabilmesi amacıyla yeni bir düzenlemeye gitti

Adana'daki Göçükte Hayatını Kaybeden İşçi Son Yolculuğuna Uğurlandı

57 yaşındaki Bekir Çelik, memleketi Kozan’da gözyaşları arasında toprağa verildi.

İngiltere’nin çöpü Adana’da.

İngiliz The Guardian gazetesinin araştırmasına göre, 2021-2024 yılları arasında 13 İngiliz şirketi Adana’daki Kemal Deniz bölgesine 545 sevkiyatla yaklaşık 52 bin ton plastik atık gönderdi.

RATEM Başkanın'dan Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslı Sezgin Büyükalaca'ya Ziyaret..

RATEM Başkanı Vedat Gündoğan, Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslı Sezgin BÜYÜKALACA''YA hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

Cezaevinden İzinli Çıktı..Otoyolda Hırsızlık Yaptı

Adana’da cezaevinden izinli çıkan Kemal G., TAG Otoyolu’nda arızalanan hafif ticari araçtan yaklaşık 10 gram altın, 22 bin lira, 500 dolar ve çeşitli eşyaları çaldığı iddiasıyla yakalandı.

Yedigöze Tüneli Kazasında Can Kaybı 2'ye Yükseldi

Adana Şehir Hastanesi’nde tedavisi süren Çelik de bu sabah hayatını kaybetti.

09.08.2026 İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNİ

İSTANBUL ALTILI GANYAN TAHMİNİ Bülent Çabuk

Adanalı Astronot Uzay Yolunda

NASA’da görev yapan Adana doğumlu astronot Deniz Burnham, ilk uzay görevi için Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderilecek.