Korkut Daban

Korkut Daban


HER ŞEY GÜZEL OLDU MU !

Bakınız Google: Ümraniye Çöp Patlaması….


HER ŞEY GÜZEL OLDU MU!

Yaşı yeten çoğunuz gibi bende daha dün gibi hatırlıyorum Türkiye’nin Doksanlı Yıllarını. Aslında pekte hatırlamak istemediğimiz o yıllar…

Neresinden bakarsanız bakın dahası neresinden tutarsanız tutun elinizde kalan bir mesele. Bir ülke düşünün ki Sosyal Güvenlik Kurumu batmış olsun.

Genç arkadaşlarımıza anlatması gerçekten zor olacak ama İnsanların Hastalarını daha kötüsü Cenazelerini Hastanelerden kaçırmaya çalıştığı bir ülke hayal edin, tabi hayal edebilirseniz.

Anadolu da meşhur bir dua vardır. “Allah bir daha o günleri yaşatmasın” deriz. Ne tuhaf değil mi! Yakınınız iyileşiyor. Ancak siz hastanede rehin kaldığı için sevinemiyorsunuz.

Yakınınız vefat ediyor. Normalde tabiatın doğal akışında acınızı yaşamanız gerekiyor. Ancak siz vefat eden yakınınızın cenazesini hastaneye olan borçlarınız yüzünden alamadığınız gibi hastane morgundan nasıl kaçırırız derdiyle uğraşıyorsunuz!

İster ağlayın ister gülün ister isyan edin. Yapılacak çok fazla bir şey yok. Ülke hem siyasi hem ekonomik hem de sosyal anlamda dip yapmış durumda.

Ana kuzuları asker ocağına korku ile yolcu ediliyor. Diyeceksiniz ki ne var bunda Vatan için canlar feda. Ama bu öyle bir korku değil. Kendi Ülkem sınırları içinde Terör Örgütleri yol kesip kimlik kontrolü yapıyor!

Çok mu abartı geldi gençler. İnanmıyorsanız ve dürüstlüğüne inanıyorsanız Anne ve Babalarınıza sorun. Bunu niçin mi söylüyorum. Son 20 yılda tüm bu sıkıntılardan kurtulunca hemen İnkarcıBir Toplum olduk.

Peki bugün size bu konularda mı yazacağım sandınız?

Hayır bugünün asıl meselesi Çöp Meselesi!

Yanlış duymadınız Adana ve Türkiye maalesef 30 yıl aradan sonra yine başa döndü. Yerel Yönetimler Dünya’nın her yerinde daha ileri giderken Güzel Ülkemde geriye gitmeye başladı.

Gerek Radyo Yayınlarımızda gerekse Sosyal Medya Mecralarında defaten dile getirmiş olduğumuz Çöp Toplanmama Meselesi Adana ve Türkiye genelinde sorun olmaya devam ediyor.

Yanlış duymuyorsunuz efendim. Bende yanlış yazmıyorum. Belediyelerimizim yapmış olduğu herhangi bir İcraatı veya Projeyi değil Toplanmayan Çöpleri konuşuyoruz.

Hani şu seçimlerden önce Uzay Teknolojileri ile hizmet vermeyi vaat eden Beceriden ve İcraattan yoksun, Çapı Çöp Toplamaya bile yetmeyen Belediye Başkanlarından bahsediyorum.

Vallahi de Billahi de bu konuyu yazarken utanıyorum. Memlekette konuşulacak ve tartışılacak konu bu mu olmalıydı?

Her fırsatta biz Atatürk’ün Partisiyiz diye meydanlarda nutuk atan Çağın Gerisinde kalmış Yobaz Bir Zihniyete ne diyebilirsiniz!

Yeni Cumhuriyet kuruldu kurulalı İktidar Dönemlerinde halkın hiçbir yarasına merhem olmamış bu Gerici Zihniyet bugün Yerelde İktidar olmasına rağmen yine Halkın Nefes almasına neredeyse engel olacak işlere imza atıyorlar.

Türkiye Çöp Yığınları nedeniyle sıkışan Metan Gazı Patlaması Faciası ile kimin sayesinde tanıştı biliyor musunuz?

Bakınız Google: Ümraniye Çöp Patlaması

Tarihler 28 Nisan 1993’ü gösteriyordu. İstanbul’un Ümraniye İlçesi’nde bulunan Hekimbaşı Çöplüğünde biriken Metan Gazının patlaması sonucu meydana gelen faciada 39 kişi öldü ve 12 kişi kayboldu. Yanlış duymadınız 12 kayıp ve kayıpların cesetleri maalesef bulunamadı.

Yok canım bu kadar olur mu diyeceksiniz! Ancaküzülerek söylüyorum maalesef oldu ve biz bu dönemlere canlı şahitlik ettik. Hani eskiden bu ülke çok güzeldi diyecek kadar yüzsüzler için hatırlatma gereği hissettim.

Bugün başta İstanbul olmak üzere birçok Anadolu Şehrinde benzer şeyler duymaya başladık. Seçim Arifesinde Sahne ve Cami şovu yapan Belediye Başkanları bugün Çöp Toplamaktan acizler.

Bir sözümde Anadolu Seçmenine ne oldu “Her şey güzel oldu mu?” Gözünüzün içine baka baka benim bir projem yok diyen Artistlere verdiğiniz oylar yerini buldu mu?

İstanbul Kartal’da Temizlik İşçileri Greve gitti.Hak ettikleri ücretleri alamadıkları için.

Hani CHP’NİN her fırsatta diline pelesenk ettiği,Hak Hukuk ve İşçi Hakları ne oldu?

Soracak çok soru var. Ancak maalesef yapılacak çok fazla da bir şey yok. Akılsız başın cezasını şehirler ve masum insanlar çekiyor!

Adana Seyhan’da maalesef bu Çapsız Belediyecilik anlayışından nasibini alıyor. Seyhan’da 30 yıl sonra Çöp Sorunu yaşıyor. Gerçekten Her şey güzel oluyor mu?

Yoksa çok af edersiniz ama Güzel Adana’mızı .okmu götürüyor?

Seyhan gibi Türkiye’nin 54 Şehrinden büyük bir ilçede Belediye Meclisinin Ana Gündem Maddesi “Toplanmayan Çöpler.”

Hani derler yaz; Sözün bittiği yerdeyiz. Eğer bir belediye çöp toplamayı da beceremiyor ise fazla bir şey söylemeye gerek yok!

CHP Belediyeciliğinin ne demek olduğunu bize bundan daha iyi anlatamazlardı. Bence 21. Yüzyılda Seyhanlıyı çöp kokusuna maruz bırakan bu yönetim anlayışını kutlamak gerekiyor!

Bu nedenle Tebrikler CHP, Tebrikler Oya TEKİN diyoruz!

Selam ve dua ile…

Abdullah altun
7.11.2024 07:45:03
Bir çok yerde konserler için milyonlari çöpe atan belediye.diger taraftan parasını alamayan emekçi çöp çalışanları.hangisine daha çok kıymet verildiği ortada.

Kozan’da engelli vatandaşa darp iddiası İle Tekrar Gözaltına Alınan şüpheli serbest bırakıldı

Kozan’da engelli vatandaşa darp iddiası İle Tekrar Gözaltına Alınan şüpheli serbest bırakıldı

Kozan’da işitme ve konuşma engelli Muhammed Sonbaş’ı darbettiği öne sürülen C.D., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adana'da Rekor Sıcaklık Beklentisi

Adana’da etkisini sürdüren sıcak hava, yarın daha da etkili olacak. Kentte hava sıcaklığının 38 dereceye kadar yükselmesi, yüksek nem nedeniyle hissedilen sıcaklığın ise daha da artması bekleniyor.

Adanalı gazeteci Ruhat Mengi’nin ağabeyi Ali Ünaldı hayatını kaybetti.

Adanalı gazeteci Ruhat Mengi, ağabeyi Ali Ünaldı’nın vefat ettiğini açıkladı. Bir süredir tedavi gören Ünaldı’nın 5 Eylül’de hayatını kaybettiği öğrenildi.

MHP Adana’da Yeni Yönetim Belli Oldu!

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) 15. Adana İl Olağan Kongresi, Adnan Menderes Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Pozantı-Adana Otoyolu’nda tır yangını

Adana’nın Pozantı ilçesinde seyir halindeki bir tırın arka lastiğinde yangın çıktı.

06.09.2026 İSTANBUL ALTILI GANYAN TAHMİNİ

İSTANBUL ALTILI GANYAN TAHMİNİ Bülent Çabuk

Ankara’daki uyuşturucu ve fuhuş operasyonu Adana’ya sıçradı.21 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucu ve fuhuş soruşturmasının üçüncü dalgasında 21 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Adana'da Engelli adamı darbeden şüpheli serbest bırakıldı

Adana’nın Kozan ilçesinde duyma ve konuşma engelli adamı darbeden 19 yaşındaki şüpheli, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Adana'da iş yerine silahlı saldırı: Cama 9 kurşun isabet etti

Adana’da bir iş yerine düzenlenen silahlı saldırıda iş yerinin camına 9 kurşun isabet ederken polis, saldırganı yakalamak için çalışma başlattı.

05.09.2026 İSTANBUL ALTILI GANYAN TAHMİNİ

İSTANBUL ALTILI GANYAN TAHMİNİ Bülent Çabuk

05.09.2026 ANKARA ALTILI GANYAN TAHMİNİ

ANKARA ALTILI GANYAN TAHMİNİ Bülent Çabuk

Adana'da 'Huzur ve Güven' uygulaması: 1 milyon 94 bin TL ceza, 38 yakalama

Adana’da bin 594 polisin katılımıyla gerçekleştirilen ‘Huzur ve Güven’ uygulamasında çeşitli suçlardan aranan 38 kişi yakalanırken ruhsatsız silahlar da ele geçirildi

Adana Altın Koza'nın Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Finalistleri Belli Oldu

26 Eylül – 4 Ekim 2026 tarihlerinde 33'üncüsü gerçekleşecek Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması finalistleri açıklandı.

Yeni Başkan Vekili Geldi ardından 3 başkan yardımcısı istifa etti

Yüreğir Belediyesi’nde yaşanan yönetim değişikliğinin ardından Belediye Başkan Yardımcıları Uğur Sayılkan, İsmail Ceylan ve Hacı Karaaslan görevlerinden istifa etti.

Yüreğir'de Tarık Özünal başkanlık makamına oturdu

Mahkeme kararıyla Yüreğir Belediye Başkan Vekilliğinin AK Parti’ye geçmesinin ardından Tarık Özünal, belediyedeki başkanlık makamına oturdu.