Korkut Daban


SURİYE’DE NİFAK TOHUMLARI

Çok şükür Devlet Aklı galip geldi.


SURİYE’DE NİFAK TOHUMLARI

Suriye’de Esad Rejiminin devrilmesi sonucundaAhmed Hüseyin Eş-Şara başkanlığında yeni kurulan Suriye Arap Cumhuriyeti yaklaşık 3 aylık sürede başta Devlet Otoritesinin oluşturulması ve yeni kurulan Devletin uluslararası arenada kabul edilmesi noktasında ciddi bir mesafe kat etti.

Suriye Coğrafyası etnik ve inanç açısından Anadolu Coğrafyasına çok benzerlik taşır. Ülkenin demografik yapısı etnik olarak başlıca Türkmenler, Araplar, Kürtler ve Çerkezlerden oluşmaktadır.

Dini İnanç açısından ise nüfusun % 80’i Müslümanlar, % 10’u Aleviler, % 5’i Hristiyanlar, % 3’ü ise Dürzilerden oluşmaktadır. Hristiyan nüfus içinde Süryaniler ve Ortodoks Ermeniler önemli yer tutmaktadır; çok az sayıda da Katolik ve Protestanvardır. Sünnilerin yarıdan biraz fazlası (%60) dört büyük şehir olan Şam, Halep, Humus ve Hama’dayaşamaktadır.

Osmanlı Hükümdarı I. Selim 1516 tarihinde Mercidabık Muharebesi’nde Memlükleri yendikten sonra Suriye’nin çoğunu fetih etmiştir. Suriye, bu tarihten itibaren 1918 yılına kadar Osmanlı Himayesinde kalmıştı.

Osmanlı’nın 400 yıl hükmettiği Şam Vilayeti olarak adı geçen bu kadim coğrafyada toplamda 400 insan ölmemiştir. Farklı İnançlardan ve Etnik yapılardan oluşan insanlar bu topraklarda barış ve huzur ortamında yaşamışlardır.

Osmanlı sonrasında ki süreçte Şubat 1963'te Irak'ta BAAS Partisinin Irak Bölgesel Şubesi liderliğindeki darbenin ardından Askeri Komite, Nazım el-Kudsi'nin başkanlığına karşı bir darbe planlamak için aceleyle toplandı. Darbe 8 Mart Devrimi olarak da adlanır. Darbe başarılı oldu ve Suriye'de bir BAAShükûmeti kuruldu. O tarihten sonra ülkede katliamlar başladı.

Hafız Esad Dönemi Katliamları:

Halep Katliamı: Hafız Esad’ın Bas Rejiminin ilk katliamı 1973’’te Halep’te Müslüman Kardeşler mensuplarının sokak protestolarını kanlı bir şekilde bastırmak suretiyle gerçekleştirdi.

Hileli Seçim Sonrasında 1978’de Gerçekleştirilen Katliam: Hileli seçim sonuçlarını kabul etmeyenmuhaliflerle BAAS Rejimi arasında kanlı çatışmalar yaşandı. Çoğunluğu öğrenci olan Müslüman Kardeşler mensupları tutuklandılar ve yıllarca cezaevinde kaldılar.

Suikast Girişimi Sonrası Gerçekleşen Katliam 1980: Hafız Esad’a yönelik başarısız suikast girişiminden Müslüman Kardeşler sorumlu tutularak 550 kişi idam edildi.

Hama Katliamı 1982: Hama’da yaşayan Sünnilerin Referandum talebi BAAS Rejimi tarafından yine kanla bastırıldı. Katliam emri Hafız Esad’ın kardeşi Rıfat Esad’a verildi. Hama şehri 3 hafta boyunca kuşatıldı. Burası çok önemli kimsenin hayatta kalmaması için Hidrojen Siyanür kullanıldı.

Cezaevinde bulunan 1000’den fazla tutuklu birkaç saatte idam edildi. Şubat’ın 2’si ile 28’i arasında yapılan katliamlarda en az 30000 kişi öldürüldü. Ayrıca 17000 sivilden ise haber dahi alınamadı.

Bu saldırıların ardından Hama şehrinin üçte ikisi yıkıldı. Yine 800 Bin insan Suriye’yi terk etmek zorunda kaldı. Hafız Esad’ın ardından yönetimi devralan oğlu Beşar Esad Katliamlara babasının kaldığı yerden daha şiddetli bir şekilde devam etti.

Beşar Esad Dönemi Katliamları:

Suriye İç Savaşının başladığı 2011 yılından itibaren 1 Milyondan fazla insan hayatını kaybetti. Ayrıca 200 Binden fazla insandan haber alınamıyor. Ülke dışına göç ettirilen insan sayısı yaklaşık olarak 7 Milyon.

Ülke içinde yerinden edilen insan sayısı 7 Buçuk Milyondan fazla. Yardıma muhtaç hale getirilen insan sayısı yaklaşık 17 Milyon ve daha acısı bu sayının yarısı çocuklardan oluşuyor.

Katliamaın merkezlerinden birisi olan Sednayahapishanesinde On binlerce İnsanın katledildiği tahmin ediliyor. Dokuz yıl süren iç savaşta 82 Bin Varil Bombası kullanıldı. Yaklaşık 50 Cezaevinde Bir Milyondan fazla insan işkence ve tecavüze uğradı.

Tüm bu yukarıda paylaşmış olduğumuz istatistiklerden sonra gelelim bugünlere…

Yazımın başında belirttiğim üzere Suriye Arap Cumhuriyeti kurulduktan sonra Beşar Esad’ın artıkları ülke huzurunu baltalamak adına İsrail ve İran’ın tahrikleri ile sözde bir ayaklanma girişiminde bulundular.

Bu İsrail Maşası zihniyetin amacı, sözde Alevi-Sünni mezhep çatışması algısı ile yeni kurulan hükümeti sarsmak suretiyle darbe hayali girişimleri sonuçsuz kaldı. Ayaklanma süresinde, Yüzlerce Asker ve Polisşehit edildi.

Buna rağmen yeni kurulan Suriye Arap Devleti, Devlet Aklı ile hareket ederek bu hain ayaklanmayıherhangi bir toplumsal infiale yol açmadan bastırdı.

Çok şükür Devlet Aklı galip geldi. Ancak ne hazindir ki Suriye’de bu ayaklanmaya karşılık gösterilen sağduyulu durum Türkiye içinde ki Nifak Fırsatçıları için büyük bir ganimet gibi görüldü.

Sözde Nusayri bir Şeyh kendine biçmiş olduğu bir rol ile Suriye’de “Alevi Katliamı” yapılıyor yaygarası ile halkı galeyana getirmeye çalıştı. Bu aklı evvel Şeyh’in sözde basın açıklamasında ki en büyük gaflet ise İsrail Devletini olaya müdahil olmasını talep etmesi oldu.

Buna mukabil mal bulmuş mağrip misali CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir BAŞARIR ve bir grup milletvekili tarafından Hatay’da yapılan konuşmalarda Alevi Soykırımı yapılıyor iddiaları bir anda meseleyi farklı bir boyuta taşıdı.

Yakın tarihte Suriye’de yüzbinlerce insan öldürülüp cezaevlerinde işkence ve tecavüze uğrarken CHP’NİN bu demokrasi ve insanlık havarileri nerede idi? Bizler inancımız gereği kimsenin kimseye üstünlüğü olmadığına inanırız. Bu nedenle, bizler “Yaradılanı hoş görürüz Yaradan’dan ötürü.”

Her fırsatta kadın haklarından bahseden CHP’Lİ vekillerden siz hiç Sednaya Cezaevinde tecavüze uğrayan kadınların haklarını savunmaktan bahsettiğini gördünüz mü? Tabi ki hayır!

Sürekli olarak insan haklarından bahseden başta CHP’Lİ Milletvekili Avukatlar olmak üzere herhangi bir BARO’NUN insanlık dışı vahşetlere ve işkencelere karşılık bir dava açtığına veya basın açıklaması yaptığına tanık oldunuz mu?

Tabi ki hayır! Peki soruyorum sizlere, CHP hangi ülkenin partisi? Daha açık soruyorum, CHP kimin tarafında?

Net bir şekilde söyleyebilirim ki CHP Türkiye için gerçekten bir Milli Güvenlik sorunu haline gelmiştir. Bunu üzülerek söylüyorum Ülkede terörün bitmesinekarşı olan bir CHP artık yerli ve milli olduğunu iddia edemez!

Son gelişmeler sonrası CHP’NİN takkesi düşmüş kel görünmüştür!

Selam ve Dua ile…

 

23.05.2025 İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNİ

İSTANBUL ALTILI GANYAN TAHMİNİ

23.05.2025 BURSA AT YARIŞI TAHMİNİ

BURSA AT YARIŞI TAHMİNİ

Adana'da Seyhan 2 ve Yüreğir HES'ler Satıldı.

Elektrik Üretim A.Ş.’ye (EÜAŞ) ait Seyhan 2 ve Yüreğir hidroelektrik santralleri ile bu santrallerin kullandığı taşınmazların işletme hakkı devredildi.

Ramoğlu Yazdı "Yüreğir Belediye Başkanı'na Seks Tuzağı '

Sabah gazetesi yazarı Ersin Ramoğlu, CHP'li Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı'ya seks tuzağı kurulmak istendiğini ancak başarılamadığını ileri sürdü.

Mera Arazisine Zehir Atıldı..77 Koyun Telef Oldu..

Adana’da hayvanlarını otlatmak üzere ortak mera alanına gelen besici, karşılaştığı korkunç manzara karşısında şoke oldu.

Hırsızlık Yaparken Yakalandı ""İş yerlerine bir şeyler sormak için girdim" dedi

Adana'da 2 gün içinde 3 iş yerinden hırsızlık yapan şüpheli, 40 saatlik güvenlik kamerası görüntülerinin izlenmesiyle tespit edilip yakalandı.

Apartman'da Uyusturucu Serası...3 Gözaltı.

Adana’da polisin bir apartman dairesine düzenlediği operasyonda, bir odaya özel düzenekli sera kurularak hint keneviri yetiştirildiği ortaya çıktı. Operasyonda 3 şüpheli gözaltına alındı.

Adana'da Merkez Belediyeler Kurban Kesim Ve Satış Yerlerini Belirledi.

Adana'da yaklaşan kurban bayramı öncesi ilçede kurban satış ve kesim noktalarını belirledi.

Otomobil Elektrik Direği'ne Çarptı.

- Adana'nın Kozan ilçesinde otomobilin elektrik direğine çarpması sonucu yaralanan kişi hastaneye kaldırıldı.

'Adana'da olsa altın gibi kıymetli'

Adana’da KOSGEB’den aldığı hibe ile terlik üretim atölyesi kuran Necla Yergök, günlük 7 bin adet tek kullanımlık terlik üreterek otel ve hastanelere satışını yapıyor

19 Yaşındaki İpek Akgül’ün Katil Zanlısı 5 kişi Hakkında Ağırlaştırılmış Müebbet İstemi.

Adana'da husumetlilerini öldürmesi için tetikçi olarak yanına gönderdikleri kişiyi öldürmediği gerekçesiyle tabancayla öldürülen 19 yaşındaki İpek Akgül’ün katil zanlısı tutuklu 5 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet ...

22.05.2025 ANKARA AT YARIŞI TAHMİNİ

ANKARA ALTILI GANYAN TAHMİNİ

Melih Baki: “Ceyhan Nehri'nin Yönü Depremle Değişti”

Jeofizik Yüksek Mühendisi Melih Baki, “, Ceyhan Nehri eskiden İskenderun Körfezi'ne dökülürken, bir deprem sonrası yatağını değiştirerek Adana’ya yöneldi” dedi.

Üvey Annesini Öldürmüştü "Müebbet Hapis Cezası Verildi "

Adana'da miras yüzünden üvey annesini öldürüp, babasını da öldürmeye teşebbüs ettiği iddia edilen İsmail Babat ile kendisine yardımcı olduğu öne sürülen amcası ve kuzeninin yargılamasında karar çıktı.

Makas Atıp Zincir'leme Kazaya Neden Olan Sürücü Ehliyetsiz Çıktı...

Ehliyetsiz olduğu belirlenen sürücüye 27 bin 944 TL para cezası kesildi