Korkut Daban

Korkut Daban


TEKNOFEST ADANA’DA BELEDİYELER SINIFTA KALDI….

En Büyük Teknoloji Fuarı olan TEKNOFEST Türkiye’den bahsediyoruz.


         TEKNOFEST ADANA’DA BELEDİYELER SINIFTA KALDI

Adana, Adana olalı böyle bir organizasyon görmedi. Adana’yı bırakın Türkiye’ye tüm Dünyaya tanıtan uluslararası bir etkinlikten söz ediyorum.

Geçtiğimiz Çarşamba günü Adana Şakir Paşa Havalimanı’nda açılışı gerçekleştirilen Dünyanın En Büyük Teknoloji Fuarı olan TEKNOFEST Türkiye’den bahsediyoruz.

Çok ama çok uzun yıllardır hafızamın yetmediği kadar eski bir tarihten bu yana Adana Halkını heyecanlandıran ve ümit var kılan böyle bir organizasyon hatırlamıyorum.

Hani “Kalbim yerinden çıkacak gibi oldu” deriz ya. Aynen bu ifadeyi yaşadık. Hem de tüylerimiz ürperircesine. Daha düne kadar bu memlekette Teknoloji ve Savunma Sanayi denince akla ilk olarak Amerika ve Japonya gelirdi.

Dahası Savunma Sanayi alanında açıktan ve gizliden uygulanan Ambargolar nedeniyle başta terörle mücadele olmak üzere birçok alanda adeta Türk Silahlı Kuvvetlerinin eli ve ayağıbağlanıyordu.

Türkiye’nin son yıllarda uluslararası arenada yüz akı ve gurur kaynağı olan BAYRAKTAR Ailesinin başta genç ferdi Selçuk BAYRAKTAR olmak üzere BAYKAR Grubu binlerce takım arkadaşı ile tarih yazmaya devam ediyorlar.

Artık her yıl bir şenlik edası ile farklı bir şehirde gerçekleştirilen TEKNOFEST Teknoloji Festivali Anadolu’nun henüz genç beyinleri için büyük bir esin kaynağı oluyor.

Artık her Türk Genci bir Selçuk BAYRAKTAR olma hayali ile yola koyuluyor. Artık Anadolu İrfanı ve Kadim Medeniyetin Mensupları ümitsizlik duvarlarını bir bir aşıyor.

Daha düne kadar imkansız denilen bir çok hedef bu ülkenin genç dimağları tarafından tek tek hayata geçiriliyor. Henüz Lise çağında ki gençlerimiz hayali kurulamayan projeler ile deyim yerindeyse tarih yazıyorlar.

İşte tüm bu güzelliklerin yaşanmasına vesile olan TEKNOFEST Teknoloji Festivali bu sene Adana Şakir Paşa Havalimanı Yerleşkesinde gerçekleştiriliyor. Organizasyon bu hafta sonu Pazar akşamına kadar devam edecek.

Bizzat Festivalin düzenlendiği Etkinlik Meydanına gidip gördüklerim beni mest etti diyebilirim. Türk Savunma Sanayisinin ve Teknolojimizin geldiği noktayı canlı örnekleriyle görmenin haklı gururunu bir kez daha yaşama fırsatı buldum.

Başta İnsansız Hava Araçları olmak üzere Yerli ve Milli Helikopterler düşman kıskandıracak cinsten idi. Dahası Anadolu İnsanının en büyük hayali olan İlk Yerli ve Milli Savaş Uçağı “Kızıl Elma”sözün bittiği yerdi diyebilirim.

Gökyüzünde Kuğu misali süzülen helikopterler ile Savaş Uçaklarımızın gösteri uçuşları yüzyıllık bir kaybın muhasebesi gibiydi. Gözlerim dolu ama bir o kadar da gururla izledim bu sahneleri.

Özellikle Selçuk BAYRAKTAR ile büyük bir mana içeren Kırmızı Montu sırtıma geçirdikten sonra ayağım adeta yerden kesildi diyebilirim.

Etkinlik alanından her karşıma çıkan genç birlikte hatıra fotoğrafı çektirmek istiyor. Üzerimde ki rengini Al Bayrağımızdan alan bu anlam değeri yüksek Mont bile yapılan çalışmaların bu millet için ne denli kıymetli olduğunu gösteriyor.

Tüm bu güzelliklerin yanında ne hazindir ki; Yüzbinlerce katılımcının ziyaret ettiği bu organizasyon ile ilgili başta Adana Büyükşehir Belediyesi olmak üzere hiçbir merkez ilçe belediyesinin 1 tane afiş ve bilboard ile tanıtım yapmamış olması Yüz Yılın Ayıbı olarak tarihte ki yerini alacaktır.

Her fırsatta söylemlerinde “Kimseyi Ötekileştirmeyeceğini” dile getiren Zeydan Karalar ve CHP Kurmayları ve Belediye Başkanları bu organizasyonda maalesef kaldılar.

Vasat Sanatçılara dahi konser adı altında Milyonluk Bütçe akıtan bu Belediye Başkanları,Adana’yı tüm dünyaya tanıtan bu organizasyonda Çöp Taşıma Hizmetini dahi gerçekleştiremeyecek kadar acziyet içerisinde kaldılar.

Daha acısı ne biliyor musunuz! Adana’ya 2-3 sat uzakta bulunan Gaziantep Şahinbey Belediyesi temizlik personelleri etkinlik alanında temizlik yapıyorlardı! Bu ayıp Adana Belediyelerine yeter de artardı!

Türkiye’nin ve Dünya’nın dört bir yanından gelen misafirlere bırakın Promosyon Hediye dağıtmayı Adana’nın simgesi Bir Bardak Şalgam ikram etmeyi çok gördüler veya düşünemediler. Ne kadar vahim değil mi?

En saçma etkinlikleri dahi Milyonluk BilboardReklamları ile destekleyen Adana Büyükşehir Belediyesi TEKNOFEST Organizasyonu ile ilgili 1 tek afiş asma zahmeti göstermemiştir.

Adana’nın Dünyaya açılması için büyük bir Tanıtım Çalışması adeta Adana Belediyeler elinin tersiyle itmiştir.

Tüm dünyanın imrenerek hatta kıskanarak seyrettiği böylesi bir organizasyonda katılımcılara Bir Bardak Su Dağıtımını çok gören CHP Zihniyetinin Kadim Anadolu İnsanı tarafından neden İktidara layık görülmediğini şimdi çok daha iyi anlayabiliyoruz.

Açıkçası TEKNOFEST Festivalinden gurur duymadığı gibi, İtibar Suikasti düzenleme hayalinde olanların amiyane tabiriyle “Kanından Şüphe Edilir.”

Bu Kadim milletin yüzyıllık geri kalmışlığaMeydan Okuyan TEKNOFEST Gençliği sizin bu sessiz protestonuza elbet günü geldiğinde gerekli cevabı verecektir.

Selam ve Dua İle…

28.08..2026 İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNİ

28.08..2026 İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNİ

İstanbul ALTILI GANYAN TAHMİNİ Bülent Çabuk

Adana dahil 7 ilde dev Hazine arazisi operasyonu

Adana’nın da aralarında bulunduğu 7 ilde düzenlenen operasyonda, Kemer’deki 80 Hazine taşınmazının usulsüz şekilde devredilmesine ilişkin soruşturma kapsamında 27 şüpheli gözaltına alındı.

Adana'da Kaybolmuştu Mersin'de Ortaya Çıktı

15 yaşındaki Selin Uçak, Mersin’de bulundu. Selin’in bulunması ailesi ve yakınlarını sevindirdi.

Kuytulcular” olarak bilinen yapılanmaya yönelik soruşturmada dikkat çeken yeni iddialar dosyada.

Kuytulcular” soruşturmasında yeni iddialar: Sözde mahkeme, falaka ve adam kaçırma

Adana. Ev arkadaşlarını bıçaklayıp öldürdüler, evde kilitli kalınca 112'yi arayıp yardım istediler

Adana'da aynı evde birlikte alkol alan 3 kişi arasında çıkan tartışmada 33 yaşındaki Emrah Kocaoğlu, aldığı bıçak darbeleriyle hayatını kaybetti.

Adana'da Denizde boğulan 16 yaşındaki çocuk, son yolcuğuna uğurlandı

Adana’nın Yumurtalık ilçesinde denizde boğularak hayatını kaybeden 16 yaşındaki lise öğrencisi, Kozan’da kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

25 08.2026 ANKARA ALTILI GANYAN TAHMİNİ

ANKARA ALTILI GANYAN TAHMİNİ Bülent Çabuk

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden anız yangını uyarısı

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, sıcak ve rüzgârlı havalarda yangın riskine karşı üreticileri anız yakmamaları konusunda uyardı.

Adana’da uçuruma yuvarlanan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Adana'nın merkez Sarıçam ilçesinde uçuruma yuvarlanan otomobilin sürücüsü yaşamını yitirdi.

Zeydan Karalar'a 6 Yıl 3 Ay Hapis Cezası

RÜŞVET ALMA” SUÇLAMASIYLA 6 YIL 3 AY HAPİS CEZASI VERİLDİ ⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️

24.08.2026 BURSA ALTILI GANYAN TAHMİNİ

BURSA ALTILI GANYAN TAHMİNİ Bülent Çabuk

Adana’da narkotik ekiplerinden parklarda denetim

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kent genelindeki park ve ortak kullanım alanlarında denetim yaptı.

Adana Yumurtalık'da denize giren genç hayatını kaybetti

ADANA’nın Yumurtalık ilçesinde denize girdikten bir süre sonra gözden kaybolan genç, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Adana’da belediyeye ait kulübede uyuşturucu satan zabıta tutuklandı

Adana’nın Ceyhan ilçesinde Kent Meydanı’ndaki belediyeye ait kulübede uyuşturucu satışı yapıldığı iddiasıyla operasyon düzenlendi