Korkut Daban


TEKNOFEST’İN ARDINDAN….

Adana Halkının TEKNOFEST Sevdasına engel olamadılar.


TEKNOFEST’İN ARDINDAN

Rüzgar gibi geldi geçti dedikleri bu olsa gerek. Adana ve Adana Halkı yıllar sonra deyim yerindeyse gözlerini ve gönüllerini doyuran böylesi muhteşem bir etkinlik yaşamanın haklı gururunu ve sevincini yaşadı.

Adanalı, suya susamış toprak misali TEKNOFEST Etkinlik alanına sel olup aktı. Yerel Yönetimlerin her türlü engellemelerine ve pasif direnişlerine rağmen Adana Halkının TEKNOFEST Sevdasına engel olamadılar.

Kimse kusura bakmasın ama Adana Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ciddi bütçelere ve imkanlara sahip Seyhan, Çukurova ve Yüreğir Belediyeleri adeta tüm dünyanın imrenerek takip ettiği TEKNOFEST Adana Organizasyonunu yok saydılar.

Türkiye’nin tüm dünyada gurur kaynağı olan Bilim İnsanı Selçuk BAYRAKTAR ve Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttüğü BAYKAR Teknoloji Şirketi tarih yazmaya devam ediyor.

Sizce Adana TEKNOFEST Organizasyonuna Adana Yerel Yönetimleri nasıl bir katkıda bulundu diye sorsam! Ne dersiniz?

Daha geçtiğimiz hafta Adana Büyükşehir Belediyesi ALTIN KOZA Film Festivali düzenledi. Bizzat resmi kanaldan yapılan açıklamayı size aktarıyorum.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mahmut Göğebakan, “Altın Koza Film Festivali bu yıl 53 milyon 454 bin TL’ye ihale edildi. Festivalde 650’ye yakın konuk ağırlanacak. Geçen sene açık alanda 100 bin vatandaşımız katılmıştı.

 

Yanlış okumadınız ALTIN KOZA Film Festivaline tam 53 Milyon TL harcanmış. Bu rakamın sadece % 1’i ile TEKNOFEST ziyaretçilerine istediğiniz kadar Yiyecek, İçecek ve Promosyon hediye verebilirdiniz.

 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan KARALAR seçim öncesi her fırsatta kimseyi ötekileştirmeden, ayrımcılık yapmadan bu şehri yöneteceğiz demişti.

 

Ancak TEKNOFEST Etkinliği boyunca net bir şekilde ayrımcılık yaptı. Ve yine net bir şekilde TEKNOFEST Ziyaretçilerini ötekileştirdi.

 

Atalarımız; “Kişi iddiasından vurulur” demişler. Bu ifade Zeydan KARALAR için Yüzde Yüz doğru bir söz.

 

Zeydan Bey istese, hali hazırda Metro gibi bir ulaşım aracını halkın ücretsiz kullanabileceği bir şekilde uygulamaya koyabilirdi.

 

Düşünün; Devletin Kamu Kurumları hatta Okul Servisleri Adana’nın en uç ve uzak noktalarından gençleri Etkinlik Alanına taşıdılar.

 

Ancak KARALAR Adana’nın tüm dünyaya tanıtımının yapılacağı böylesi bir organizasyonda Körler ve Sağırlar rolüne bürünmesi gerçekten yakışmadı. Zeydan Bey bu sefer adeta kendi ayağına sıktı diyebiliriz.

 

Yüz Yıllık Cumhuriyet Tarihinde Savunma Sanayisinde adeta devrim yaratan bir Teknoloji Hareketini ve Organizasyonu, Siyasi İktidar ile eş tutmak ötekileştirmenin en katmerli halidir.

 

Adeta TEKNOFEST ve BAYKAR Teknoloji Grubunu AK Parti bünyesinde görüp değerlendirmek İdeolojik Körlüğün zirve noktasıdır.

 

Bu durumda Zeydan Bey, TEKNOFEST Etkinliğine katılan yaklaşık Bir Buçuk Milyon ziyaretçinin tamamını Ak Parti mensubu olarak görmektedir. Bu yüzden de AK Partili olarak gördüğü için de Belediye olarak gerekli hizmeti vermemiştir. Bu aslında CHP anlayışını ortaya koymaktadır.

 

Bunun CHP’NİN Parti Politikası olduğunu nereden mi anlıyoruz!

 

Sadece Zeydan Bey değil CHP Adana İl Yönetiminden kimselerin bu etkinliğe ilgi göstermemesi tesadüf mü?

 

Keşke CHP Teşkilatlarından ve Milletvekillerinden katılım olsaydı da Etkinlik ile ilgili adam akıllı eleştirilerde bulunsaydılar.

 

Mesela Etkinlik Alanında yeterli miktarda yiyecek ve içecek standı olmamasının yanı sıra Fiyat Listesi tartışmaya açık konulardı.

 

Mesela böylesi devasa bir Etkinlik için yurt içinden ve dışından çok özel isimler konuk edilebilirdi. Sorumluluk sahibi Medya Mensubu olarak toplumun menfaatine olan konuları gündeme getirmeye devam edeceğiz.

 

Selam ve Dua ile…

Vanspor 1-0 Adana Demirspor

Trendyol 1. Lig'in 30. haftasında İmaj Altyapı Vanspor, konuk ettiği Adana Demirspor'u 1-0 yendi.

Adana'da Trafikte tartıştıkları kişinin aracına sopa ve sandalyelerle saldırdılar Kaynak: Trafikte tartıştıkları kişinin aracına sopa ve sandalyelerle saldırdılar

Adana'da kimliği belirsiz 3 kişi, trafikte tartıştıkları sürücünün otomobiline sopa ve sandalyelerle saldırdı.

Adana'da Üst geçit isteyen mahalleli eylem yaptı Kaynak: Üst geçit isteyen mahalleli eylem yaptı.

Merkez Seyhan ilçesi Turhan Cemal Beriker Bulvarı'nda 6 Mayıs 2025'te bir tırın dorsesi, seyir halindeyken açılarak yaya üst geçidine çarptı.

Zeydan Karalar’ın görevden el çektirilmesi iki ay daha uzatıldı

İçişleri Bakanlığı’ndan Zeydan Karalar kararı: İki ay daha uzatıldı. İçişleri Bakanlığı tahliye edilen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın göreve iadesini yapmadı. Görevden el çektirme kararını iki ay daha uzattı.

Adana'da Husumetlileri evin önünde 2 kişiyi yaraladı.

ADANA'da husumetli oldukları kişiler tarafından evlerinin önünde silahlı saldırıya uğrayan Mustafa Kılıç (23) ile Yusuf Yerlikaya (19) yaralandı.

Adana'da Dur' ihtarına uymayan motosiklet sürücüsüne Ceza

Adana'da, motorize trafik polisi, 'dur' ihtarına uymayıp kaçan motosiklet sürücüsü K.B.'yi, 10 kilometre süren takibin ardından yakaladı.

Amerika: Güneydoğu ve Adana'yı terk edin

ABD’nin Türkiye Büyükelçiliği, Türkiye’de bulunan ABD vatandaşlarına yönelik yeni bir seyahat uyarısı yayımladı.

Adana'da otobüs ve minibüs şoförlerinin yol verme kavgası kazaya neden oldu

Yüreğir ilçesinde özel halk otobüsü şoförü ile minibüs şoförü arasında yol verme yüzünden tartışma yaşandı.

Deprem Felaketinden 3 Yıl sonra Cansız Bedenine Ulaşıldı!

6 Şubat depremlerinde kayıp olduğu düşünülen 13 yaşındaki İrem Karaca’nın cenazesinin karışıklık sonucu farklı kimlikle defnedildiği, üç yıl sonra yapılan DNA incelemesiyle ortaya çıktı.

Adana'da aranan kadın sağ bulundu

ADANA'nın Kozan ilçesinde kurtarma ekiplerinin arama çalışması başlattığı İ.

Adana'da Trafikte tartıştıkları sürücünün önünü kesip, aracın camını yumruklayan 2 şüpheli tutuklandı

ADANA'da trafikte yol verme meselesi nedeniyle çıkan tartışmada Nazif S.

Adana’da Eşine Yardım İçin Başlayan Kadın, Ayakkabı Tamirciliğinde Usta Oldu

Adana'da 11 yıldan bu yana eşinin iş yerinde ayakkabı tamirciliği yapan üç çocuk annesi Serap Göydeniz: "Eşim sayesinde çok güzel bir iş sahibi oldum. Mesleği güzel öğrendim. İyi ki de gelmişim, iyi ki de böyle bir mesleğe sahip o

Adana'da Tartıştığı eşini iple boğan şüpheli: Hiçbir şey hatırlamıyorum

Adana'da kocası tarafından öldürülen 3 çocuk annesinin, küfürleşmeden dolayı çıkan kavgaya kurban gittiği ortaya çıktı

Adana Ceyhan'da İş yerine Silahlı Saldırı

Adana’nın Ceyhan İlçesinde gece saatlerinde faliyet gösteren bir işletmeye kimliği belirsiz kişiler tarafından tab*ncayla ateş açıldı. Olayda işyerinin camları ve önünde park halindeki otomobil hasar gördü.

Sanal kumara 2,5 milyon kaptırdı, YEDAM sayesinde hayata tutundu

Sanal kumar bağımlılığı nedeniyle ailesine 2,5 milyon lira zarara uğratan D.K., YEDAM desteğiyle hayata tutundu. Uzmanlar, bağımlılığın kronik bir hastalık olduğunu ve sürekli tedavinin önemini vurguluyor.