Korkut Daban

Korkut Daban


TÜRKİYE NEREYE KOŞUYOR .......

Bu durumda Türkiye belki de Yeni Dünya Düzeninin en Serbest ve Bağımsız ülkesi olma özelliğini almıştır.


                                   TÜRKİYE NEREYE KOŞUYOR 

Son dönem değişen dünya düzeni ekseninde, gerek yakın coğrafyamızda gerekse uzak coğrafyalarda meydana gelen gelişmeleri dikkatle ve ibretle takip ediyoruz.

Son yüzyılı hak etmediği bir coğrafi sınır ve siyasi irade ile adeta kayıp yaşamış bir Türkiye, bugün yaşadığı coğrafya başta olmak üzere yeni sınırların belirlenmesinde adeta aktif bir rol almaktadır.

Başka bir deyişle Türkiye başta Ortadoğu olmak üzere birçok bölgede Oyuncu olmaktan öte sınıf atlamak suretiyle Oyun Kurucu pozisyonuna geçmiştir.

Soğuk Savaş dönemi sonrasında ABD’NİN küresel dünyada tek süper güç olması sonrasında Putin ile yeniden ayağa kalkan Rusya Cumhuriyeti ABD için tekrardan rakip olmuştur.

Rusya ise tarihsel sürecin aksine Türkiye için artık bir tehdit olmaktan öte adeta Müttefik ülke konumuna gelmiştir. Özellikle son yıllarda Türkiye Stratejik bir hamle ile Brezilya, Rusya, İran ve Çin birlikteliğinden oluşan BRIÇ’E yaklaşmak suretiyle özellikle Avrupa Birliği’nin vazgeçilmez olmadığına dair önemli bir mesaj verdi. 

Yine Amerika’nın son dönem sürekli Rusya’nın Avrupa sınırında kalan ülkeler üzerinden oluşturmuş olduğu tehditler Ukrayna örneğinde olduğu gibi çatıştırma politikası Rusya’nın Türkiye ile olan ilişkilerinin daha fazla kuvvetlenmesine sebep olmuştur.

Kısacası değişen dünya düzeninde artık kartlar yeniden karılmaktadır. Üstelik Süper Güç diye tanımlanan ülkelerin mevcut durumları tartışılır duruma gelmiştir.

 1789 Fransız İhtilali ile başlayan Ulus Devlet kavramının günümüzde son hali gerçekleşmektedir. Bu nedenle artık birçok devlet varlığını korumak adına güçlü gördüğü Büyük Ülkelerin ve Ortaklıkların gölgelerine sığınma yolunu tercih ediyorlar.

Yakın zamanda İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği için göstermiş olduğu irade ve gayret bunun en güzel örneğini oluşturmaktadır. Soğuk Savaş döneminde NATO ile VARŞOVA kutuplaşmasının benzer durumu şu anda daha keskin bir şekilde yaşanmaktadır.

İkinci Dünya Savaşı sonrası yeryüzü en gergin dönemini yaşamaktadır. Sömürgeciliğin artık asgari düzeye indirgendiği ve kısmen şekil değiştirdiği günümüz dünyasında Süper Güç dediğimiz ülkeler artık Ambargo ve Konvansiyonel Silahlar üzerinden tehdit oluşturmaktadır.

Ekonomik olarak geri kalmış ülkelerde ise kendi güdümündeki Siyasetçiler ve Askeri Vesayet yöntemi ile yön vermektedirler. Kısacası yeryüzünde tarafsız ülke kalmayacak şekilde ciddi bir kutuplaşmaya doğru gidilmektedir.

Tarafsız olanın bertaraf olacağı bir ortamda her türlü tehdit ve ayak oyunlarına rağmen Türkiye deyim yerindeyse bağımsız bir ülke olma yolunda ciddi adımlar atamaktadır.

Daha yakın tarihe kadar NATO müttefiki olmak bir ayrıcalık olarak görünmekteydi. Ancak bugün birçok NATO üyesi ülke Rusya’nın açık tehditleri karşısında çaresiz bir duruma düşmüşlerdir.

Özellikle Türkiye’ye yeni nesil F-35 Savaş Uçakları ve Patriot Füzeleri projesinde ABD tarafından uygulanan dolaylı Ambargo Oyunu erken fark edilmiş ve buna mukabil Türkiye kendi yerli ve milli Savaş Uçağı olan Kaan Projesini hayata geçirmiştir.

Yine ABD tarafından Türkiye’ye verilmeyen Patriot Füzelerine alternatif olarak ise Rusya’dan uzun menzilli S-400 Füzeleri Batarya Sistemini temin etmiştir.

Bu durumda Türkiye belki de Yeni Dünya Düzeninin en Serbest ve Bağımsız ülkesi olma özelliğini almıştır. 

Gerilimin had safhada olduğu mevcut ortamda tehdit nereden gelirse gelsin önlemini almasını bilmiştir.

Bu nedenle çok aksi ve olağanüstü bir gelişme olmadığı sürece Türkiye Yeni Düzeni içerisinde Yerli ve Milli Savunma Sanayisi ile dosta güven düşmana ise korku salan bir Süper Güç Adayı Ülke olma yolunda ciddi adımlar atamaktadır.

Özellikle Filistin ve Suriye meselesinde gösterilen sabırlı ve dik duruşun semeresini orta vadede alacağından şüphe yoktur.

Düne kadar Türkiye ile Müzakere etmeye tenezzül etmeyen başta Esed Rejimi olmak üzere birçok Ülke ve Lider Türkiye’nin kapısını çalmak durumunda kalacaktır.

Bekleyelim ve göreli. Mevla neylerse güzel eyler.

Selam ve dua ile…

Adana’da Asayiş raporu: 9 Ayda operasyonlar arttı, suç oranları düştü

Adana’da Asayiş raporu: 9 Ayda operasyonlar arttı, suç oranları düştü

Adana Valisi Mustafa Yavuz başkanlığında gerçekleştirilen İl Asayiş ve Basın Bilgilendirme Toplantısı’nda, 2026 yılının ilk 9 aylık güvenlik ve asayiş verileri kamuoyuyla paylaşıldı.

Operasyon Düzenlenen Çukurova Belediyesine 'de Başkan Vekili Belli Oldu

Adana'da Çukurova Belediyesine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkanı Emrah Kozay'ın, Yeni Parti'li Meclis Üyesi Tevfik Ongun'u belediye başkan vekili olarak görevlendirdiği öğrenildi.

Penseyle kapı kilidini kırıp eve girdi, "Kendi evim zannettim" dedi

Adana'nın Seyhan ilçesinde gece saatlerinde bir eve girerek cep telefonu ve para çalan şüpheli,

Adana'da EYT atılan evin sahibi: Tehdit ediliyoruz, can güvenliğimiz yok

ADANA'da 2'si çocuk 6 kişinin bulunduğu eve el yapımı patlayıcı (EYP) atıldı. Maddi hasar oluşan evin sahibi Hatice Taş (46), can güvenliklerinin olmadığını belirterek yardım istedi.

Adana merkezli sigorta dolandırıcılığı operasyonu..77 Gözaltı

operasyonda, hakkında adli işlem başlatılan 88 şüpheliden 77'sinin yakalanarak gözaltına alındığını açıkladı.

Adana'da Seyir halindeyken alev alan TIR yandı

ADANA’nın Ceyhan ilçesinde seyir halindeyken alev alan TIR, yangında kullanılamaz hale geldi.

Organ Çetesi Operasyonu Adana'ya Sıçradı

Türk vatandaşı kadınları yurt dışına yönlendirerek yumurta satışı, ayrıca organ ve doku ticareti yaptığı belirlenen bir şebekeye yönelik operasyonda 53 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıld

Adana'da evlenecek gençlere büyük destek: Evlilik öncesi eğitim semineri gerçekleştirildi

Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Seyhan Sosyal Hizmet Merkezi uzmanları tarafından, evlilik kredisi başvurusunda bulunan çiftlere yönelik "Evlilik Öncesi Eğitim" semineri düzenlendi.

Adana'da iş yerinde silahlı saldırıya uğrayan genç ağır yaralandı.

Adana'nın Seyhan ilçesindeki iş yerinde silahlı saldırıya uğrayan genç ağır yaralandı.

20.10.2026 ADANA ALTILI GANYAN TAHMİNİ

ADANA ALTILI GANYAN TAHMİNİ Bülent Çabuk

Adana'da Görevli Polis Memuru Ormanlık Alanda Ölü Bulundu..

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü kadrosunda görev yapan polis memuru Hakan Dinçer, ormanlık alanda ölü bulundu. İlk incelemelerde polis memurunun hayatına son verdiği belirtildi.

10 yıllık kayıp soruşturmasında eski eş tutuklandı

Osmaniye’de 2016 yılından bu yana kendisinden haber alınamayan Mehmet Çabuk’un öldürüldüğü iddiasıyla yürütülen soruşturmada gözaltına alınan eski eşi İlknur D. tutuklandı. Kayınvalidesi Selma D. ise adli kontrol şartıyla serbest

Çukurova Belediyesine İhalelerde Usulsüzlük Operasyonu... Gözaltına alınanların Tam Listesi

Adana Çukurova Belediyesi bünyesinde yürütülen incelemeler kapsamında 51 kişilik bir isim listesi ortaya çıktı.

Çukurova Belediyesine Operasyon...Eski Başkan Soner Çetin Gözaltında.

Adana’da Çukurova Belediyesi'ne yönelik düzenlenen jandarma operasyonunda, eski Belediye Başkanı Soner Çetin gözaltına alındı

Çukurova Belediyesine Operasyon..

Adana’da jandarma ekipleri Çukurova Belediyesi’ne yönelik operasyon düzenliyor.