Tarih: 24.11.2025 11:25

Zeydan Karalar "Adanalı olarak direkt Yüce Allah’a bağlıyım "

Facebook Twitter Linked-in

CHP'li belediyelere yönelik başlatılan mali dosya soruşturmasında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 8 Temmuz'da tutuklandı. Sözcü Gazetesi yazarı Saygı Öztürk'e bir mektup gönderen Karalar, neden 'tutuklandığını' ve savunmasını tek tek anlattı.

"İtirafçı Baki Nugay'ın Seyhan Belediyesi'nde yaptığı işle ilgili 'ödemelerimi alamıyordum, onun için tekliflerini kabul ettim' şikayetiyle 8 Temmuz 2025'te tutuklandım" diye belirten Karalar, söz konusu firmanın AKP döneminden beri çalıştığını kaydederek, " Oysa Baki Nugay'ın firması benden önce, Ak Parti döneminde Seyhan'da çalışıyordu. Yani oradan bize miras. Hem geçmişteki alacakları hem de devam eden işiyle ilgili ödemelerinin her ay düzenli yapıldığı, belgeleri ile iddia makamına sunuldu. Buna rağmen irtikap suçlamasıyla tutuklandım" ifadelerini kullandı. Karalar, şunları söyledi:

"Peki ne oldu? Açıklanan iddianamede de sayın savcı bu şahsın 'hak ediş ödemelerini almak için baskı altında para vermek zorunda kaldığı iddiasına itibar edilmemiş' demektedir. Ancak bu kez de 'Suç örgütünün ihale almak ve ihale almaya devam etmek için para verdiği' şeklinde yorum yapılmıştır. Öncelikle burada Baki Nugay'ın doğruyu söylemediği ve benim ifademin doğru olduğunun açıkça kabul edildiği görülmektedir. İddia makamının yeni iddiası ise bir kurgudan öteye gidememiştir.

Neden? Buradan bakalım; Baki Nugay'ın Seyhan Belediyesi'nden aldığı; 2015/57652 sayılı ve 6 firmanın katıldığı ihaleye yapılan itirazlar neticesinde Kamu İhale Kurumu ihaleyi iptal etmiş. Bölge İdare Mahkemesi ihalenin Barka'nın olduğuna karar vermiş ve mahkeme kararı neticesinde sözleşme 23.06.2016'da imzalanmıştır. Görüldüğü üzere adli mercii kararı doğrultusunda işlem yapılmış olup hiçbir belediye ihale yetkilisi dahil olmamıştır ve zaten olamaz.

Yani 'yeni ihale almak için' iddiası var ya iddia makamının; oysa sayın savcı Seyhan Belediyesi'nden ilgili belgeleri celp ettiğinde Zeydan Karalar Başkanlığı döneminde bu şahısların hiçbir şirketinin başka bir ihale almadığını görmüş olmalıydı. Ne yazık ki iddia makamı burada var olmayan bir şey üzerinden suç kurgusu yapmıştır"

AZİZ İHSAN AKTAŞ DOSYASINA DA DEĞİNDİ

"Benimle ilgili itirafçının gerçek dışı beyanından başka hiçbir maddi delil olmamasına rağmen neden tutukluyum?" diyen Karalar, Aziz İhsan Aktaş dosyasına da değindi. İddianamede suçlamaların 2019-2024 yılı arasında olduğunu ancak kendisine yöneltilen suçlamanın 2019 öncesine ait olduğunu belirten Karalar, "Sadece Allah'a bağlıyım" diyerek şunları söyledi:

"İddianamenin bütününde, 'suç örgütünden ve 2019-2024 arasında gerçekleştiği ileri sürülen eylemlerden' söz ediliyor. Halbuki tarafıma yönelik suçlamalar 2019 yılından önce. Kaldı ki Aziz İhsan Aktaş'ın hiçbir firması ile ne Seyhan ne de Büyükşehir Belediyesi döneminde çalışmadım. Ayrıca isnat edilen eylemin Adana'da gerçekleştiği iddia edilmekte. O halde neden Aziz İhsan Aktaş dosyasındayım?

Ben kimseye bağlı değilim. Adanalı olarak direkt Yüce Allah'a bağlıyım. O yüzden 'Ben Adanalıyım, Silivri'de ne İşim var?' dedim. Her geçen saniye Adana'ma ve şahsıma yapılan haksızlığın boyutu artmaktadır. 'Hak, hukuk, adalet' toplumun en büyük beklentisi oldu. Bunu sağlayacak olan
da yargı mensuplarının kararlarıdır"




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —